Rüyada Ev ve Belli Bazı Yerlere Girmek Görmek

Bir kimse rüyada kendisini, evlerden ve binalardan uzak ve tek bir eve girdiğini görse, o ev ahiret evidir ve onun ölümüne işarettir. Mezkur eve girip çıktığını görse, ölüm derecesine yaklaşır fakat bundan kurtulur. Hasta olan bir kimse ahiret evine girdiğini görse, o hastalık onu dünyanın şer ve fitnelerinden halas ederek ahirete götürür. 

Rüyada kendisini ahirette gören kimse, eğer hasta değilse, cihad etmesi yahut züht ve ibadeti, ilim veya sadaka ya da akrabaları ziyareti yahut musibetlere sabretmesi sebebiyle müjdeye kavuşur. 

Rüyada bir kimse ahirete gittikten sonra tekrar döndüğünü görse, o kimse gurbetten döner ve şehrine gelir. Cennetten dönmekten men edildiğini görürse, o kimse gurbette kalır. Rüyada isyankarın Mekke’yi görmesi, tevbe etmesine; inançsızın görmesi Müslüman olmasına, bekârın evlenmesine işarettir. Eğer rüyayı gören düşmanlık içerisinde ise düşmanlığında muzaffer ve davasını kazanmasına işarettir. 

Rüyada Mekke’ye girmek, korkudan emin olmaya işarettir. Rüyada İbrahim (A.S.)’in makamına girdiğini gören kimse, eğer korkan birisiyse korkusundan emin olur. Bazen de rüyada İbrahim (A.S.) makamına girmek, devlet başkanlığı gibi büyük rütbeye yahut ilmin ifade ve tahsili için gayret sarf etmeye yahut annesi veya babası tarafından gelecek bir mirasa işarettir. 

Rüyada Beyti Şerif ve Mescidi Haram’a giren kimse, evlenme isteğinde bulunan kimse evlenme isteğinde bulunan kimse ise evine güzel bir gelinle girmesine, helal kazanmaya iktidarı olduğu halde haram ile meşgul olmaya, özellikle selam getirmeden veya avret yeri açık olduğu halde girerse, haram ile meşgul olmaya işarettir. 

Rüyada Mescidi Haram’a girdiğini görmek, korkudan emin olmaya ve doğru söz vermeye işarettir. Rüyada sokak ve pazar girmek, rızık için çalışmaya ve gayret göstermeye; eve girmek, evlenmeye veya evlenmeyi arzu etmeye işaret eder.

Rüyada mescide girmek, günahtan temizlenmeye; kiliseye girmek dinde bozukluğa işarettir. Cennete girdiğini gören kimse inşallah cennete girer. Bu rüya, o kimsenin nefsi için gönderdiği veya göndereceği hayrın kabul olmasından dolayı müjdedir. 

Rüyada cehenneme girip sonradan çıktığını görmek, o kimsenin bulunduğu kötü halinden tövbe ve istiğfar etmesi için korkulur. Bu gibi rüyayı günahkarlar görür. Bazıları da gerek inançsız ve gerekse mümin olsun rüyada cehenneme giren kimse sıtma hastalığına, fakirliğe ve hapse düşer, dediler. Eğer rüyayı gören esnaf ise, çok günah işler yahut inançsız ve günahkârların yoluna giderek onlarla düşer kalkar. Bazıları da hac yolunda bulunan kimsenin rüyada cennete girmesi, onun Kabe’ye girmesine ve hac ibadetinin tamamlanmasına işarettir. 

Rüyada cennete giren kimse, eğer inançsız ise Müslüman olur, hasta bir mümin ise hastalığından ölür. Eğer hasta bir inançsız ise hastalığından kurtulur. Bekar ise evlenir, fakir ise zengin olur. Bazı tabirciler, bu rüyanın sahibi bir mirasa erişir, dediler.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Girmek, Kapı, Kabir 

Ev ve Belli Bazı Yerlere Girmek

“Rüyada Ev ve Belli Bazı Yerlere Girmek Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Merhaba, sabah 7.30'dan sonra bir rüya gördüm, rüyamda doğuda güneydoğuda bir ilde Türk vatandaşların silahlandığını ve ortak bir karar alarak oradaki halkı tehdit edecekleri, artık teröristleri desteklememeleri konusunda baskı yapacakları, hatta karşı tepki alırlarsa öldüreceklerini söylediklerini gördüm. Ben önce konuyu anlamadan görmezden geliyor fakat anlayınca şiddetle karşı çıkıyorum, hatta bir şahıs bu yüzden benden çekinerek vazgeçiyor. Sonra bir eve gidiyorum, aile zenci bir aile, onlara bir çocuk bırakmışım, dayanamıyorum çocuğu geri alıyorum, çocuk önce beyaz ve erkek iken kucağımda zenci hatta Pakistanlı gibi bir renk alıyor derisi ve kız çocuğu oluyor, çocuğu evlat edinmeye karar veriyorum, evin geniş geniş odaları var, yerleri betonları kırık dökük, bir odayı yaptırmaya çalışıyorlar, salonu fena değil dayalı döşeli, fakir bir aile, sonra peynir aldığımı gördüm az bir miktar (ilk evden, tehdit edilen bir şahsın evinden), sonra bir minibüse bindim, içinde yolcular vardı, yağmur yağdı bol miktarda, bir adam yağmurdan ıslanıyor, tanıyormuşum ben, bir yandan intihar etmeye çalışıyor elinde bir silahla, ama etmiyor, ben de onu izlerken ıslanıyorum, yağmur zarar vermiyor şehre, hatırladıklarım bunlar, umarım iyi bir tabir yaparsınız, hayra yoralım inşallah. Teşekkürler….

  2. Ben dayımların bir eve girdim, dayımın ailesi orda. Her yeri güzel yapılmış odalarını gezdim, çıktım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir