Rüyada Ev Görmek

Bakınız; Bina, Ev Taşımak.

Rüyada güzel, temiz, ferah bir evde olduğunu görmek, hayatının da gönlüne göre olması demektir. Hayatı boyunca güven içinde ve yaptıklarından zevk alacak demektir. Evin genişliği, mutluluğun artması demektir. 

Rüyada karanlık ve pis ev görmek ne demek, sıkıntı anlamındadır. Rüyada dağ başında ev görmek, yükselmenin ve herkesten üstün duruma geçmenin haberidir.

Rüyada yeni bir ev görmek ne demek, yakında taşınacağınız ve iş hayatında başarılı olacağınız anlamına gelir. Eğer eski ev gördüyseniz başarısızlığın ve hastalığın habercisidir. 

Rüyada ev görmek ne anlama gelir: Güvenliği, huzuru, düşmanlardan korunmayı, rahatı, dertlerden uzaklaşmayı temsil eder. Ev rüyalarına çok dikkat etmek ve dikkatli yorumlamak gerekir.

Rüyada ev görmek, ahirete yorumlanır. Rüyada bilmediği bir eve girip orada birtakım ölmüş insanlar görmek, ahirete işarettir. Oraya girip oturanın eceli yaklaşmıştır. Öyle bir evden çıktığını gören şiddetli bir hastalığa yakalanır. Sahibi bilinen bir eve gören kimse, helal rızık için dua eder. 

Rüyada tahtadan veya kerpiçten yapılmış bir eve girmek, gören kişi haram mal edinmeye çalışır. Öyle bir evden çıkan harama tövbe eder. İbn-i Sirin’e göre; rüyada bir evin tavanı, damı veya duvarının yıkıldığını veya yandığını görmek, evinde bir musibet olacağına işarettir. Evinin büyüdüğünü görmek, nimete; küçüldüğünü görmek ise nimet ve rızkının azaldığına delalet eder. 

Kirmani’ye göre; evinin ortasında görülen avlu, kız çocuğuna ve kız kardeşe; evin sofası anne ve babaya işarettir. Onları güzel ve temiz evde görmek, onların hayır ve selametine; pis ve yıkık ve dar evde görmek, onların sıkıntı, felaket ve yoksulluğu ile tabir olunur. Kendi mülkü olan bir eve girdiğini gören çok sayıda evlada sahip olur. Evinin geniş olması rızkının bolluğuna ve bereketine delildir. 

Rüyada güzel bir ev görmek, anne ve babasının uzun ömürlü olacaklarına; güzel bir eşle evleneceğine, zenginliğe ve yüksek bir dereceye ulaşacağına delalet eder. 

Ebu Said El-Vaiz’e göre; yeni bir evin yapıldığını görmek, akrabasından birinin öleceğine; bir evi genişletmek için tamir ettiğini görmek, kedere işarettir. Rüyada bir evi yıktığını görmek, musibete işarettir. 

Abdulgani Nablusî’ye göre; ev, insanın dünyası ile yorumlanır. Rüyada yeni ve mükemmel bir evi olduğunu gören fakirse zengin olur, sıkıntıda ise genişliğe çıkar. Sanatçı ise üne kavuşur; zengin ise malı artar, bu rüya herkes için hayırlıdır. Bir evi süpürüp temizlediğini görmek, keder ve sıkıntıdan kurtulacağına; bir ev satın aldığını görmek, büyük bir menfaate; evinin içinde veya kapısında pislik görmek, ev halkının ahlaksızlığına işarettir. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen evin birçok tabiri vardır. Ev görmek, erkeğin beraberce yaşadığı hanımına işarettir. Bir kimse, tanımadığı bir evin üzerine çıktığını görse, o evin kıymeti ve seren nispetince bir kadınla evlenir. Bir kimse kendisini, sadece kireçlenmiş ve diğer evlerden ayrı bir evde görse, bununla beraber şerre işaret eden söz de söylese, o ev o kimsenin kabri olur. 

Bir kimse rüyada kendisini sağlam bir evde hapsedilmiş ve kapısı üzerine kilitlenmiş görse, halbuki o ev de diğer evlerin ortasında olsa, o kimse hayır ve nimete işarettir. Rüyada bir evi yüklenip onunla beraber yürüdüğünü gören kimse, bir kadının nafaka ve idaresini üzerine alır. 

Rüyada evin kendisini yüklendiğini veya onunla beraber geldiğini gören kimsenin nafaka ve idaresi hanımının üzerine olur. Evinin altından oldugunu görenin evinde yangın çıkar. Kendini küçük bir evden çıkıyor görse, üzüntü ve gamdan kurtulur. Bir kimse bacasız bir evde olduğunu ve güneşin yahut ayın o haneye doğduğunu görse, o yerden bir kadınla evlenir. 

Rüyada bir kimse evinde çamurla sıvanmış geniş bir odanın olduğunu görse, halbuki o evde öyle bir oda yok olsa o evde saliha kadınların çokluğuna işarettir. Eğer o oda kireçle sıvanıp kiremitle yapılmışsa, o kadının kötü sözlü münafık birisi olmasına işarettir. Bir kimsenin demirden yapılmış bir ev görmesi, hanımıyla beraber uzun ömürlü olmasına işaret eder.

Rüyasında karanlık bir ev görmesi ise, kötü ahlaklı bir erkeğe işarettir. Bir kimse bir evin, kendisini yüklendiğini ve içinde olan eşya ile yürüdüğünü ve insanların da onunla beraber yürüdüğünü görse, o ev halkına bir musibet erişir. Islak ve çamurlu bir eve girdiğini gören kimse, o ıslak ve çamur nispetinde hanımı tarafından gelecek üzüntü ve kedere girip, sonunda bu üzüntü ve kederden kurtulur. 

Rüyada bir kimse bir şehirde bir bina yaptığını görse, o kimse o şehirde evlenir ve bir çocuğu olur. Eğer kendi evini bulunduğu halinden geniş olarak görse, hayır ve nimete ve bolluğa kavuşur ve hanımı tarafından servete erişir. 

Rüyada kendisini yeniden bir ev yapmak üzere temel atıyor görmek, rüyayı gören kimseye büyük bir üzüntü isabete eder. Yeni bir ev gören kimsenin düşmanı ölür. Kendisinin bir evi nakışladığını görse, o evde husumet ve şiddet meydana gelir. 

Rüyada bir kimse kendi evini karanlık görse, menfaat ve rahatı olmayan uzak bir yolculuğa çıkar. Evini aydınlık görse, çıktığı yolculukta hayırla karşılaşır. Kendi evini yıktığını görürse, malına başkaları varis olur. Rüyada görülen ev, kişinin dünyasıdır. Bundan dolayı, bir kimse rüyada kendisinin yeni sıvanmış, bütün bölümleriyle yeni bir evinin olduğunu görmesi, eğer fakir ise zengin olmasına, üzüntülü ise üzüntü ve kederin gitmesine işarettir. Eğer zanaatkar ise gördüğü evin güzelliği nispetince devlet ve servete işarettir. Rüyayı gören günahkar ve kusurlu ise tevbe ve istiğfar eder. 

Rüyada evin darlığını görmek; rüyayı görenin cimriliğine, evin yeniliğine, evin mükemmelliğine işarettir. Rüyayı görenin tedbirine ve evin sıvası dinindeki metanetine işarettir. Evin tamiri rüya sahibinin sevincine, evin odaları rüyayı görenin hanımlarına; demirden ev, ev sahibinin uzun ömrüne, devlet ve servetine işarettir. 

Rüyada bilinmeyen bir eve girdiğini ve çıkmaya muktedir olmadığını gören kimse ölür. Bilinmeyen bir eve girdikten sonra çıksa, hastalık sebebiyle ölüm derecesine yaklaşıp sonra kurtulmasına, eğer eve yalnız girse ve orada birtakım ölüler görse, o evde olanların hepsinin ölmesine işarettir. Bir kimse evinden kızgın olarak çıktığını görse hapsedilir. 

Rüyada evine başkasının girdiğini görse, evine giren adam şanına vakıf olur. Bekar olan bir kimse, insanların rüyada bilinen veya bilinmeyen bir yerde ev yaptıklarını görse, şeref ve şan sahibi bir kadınla evlenmesine işarettir. Kendisinin yeni bir eve girdiğini görse, evin sahibi veya evde oturan da orada olsa, eğer o kimse zengin ise zenginliği artar; fakir ise zengin olur. 

Kendisinin rüyada eski bir eve girdiğini ve evin de üzerine yıkıldığını görürse, o kimse akrabalarından bir mirasa işarettir. Bazı tabirciler, bir kimse rüyada bir ev yapsa onun bazı akrabaları veya evlatlarından biri ölür, dediler. Kendi evini sattığını gören kimse hanımını boşar. 

Rüyada kendisinin güzel bir evinin olduğunu görse, ameli güzel olur, evinin şık ve çirkin olduğunu görse, amelinin kötü olmasına işarettir. Bazen de ev, herkesle iyi geçinmeye, zamanın değişmesiyle halinin değişmesine işarettir. Bir kimse yeni bir ev yıktığını görse, o kimseye üzüntü ve keder isabet eder. Bir ev yapsa veya satın aldığını görse, o kimseye çok hayır erişir. 

Rüyada bir kimse evini veya evinin odalarını yahut avlusunu veya bacasını bilinen miktarın üstünde genişlediğini görse, o kimsenin dünyaca halinin genişlemesine, geçim ve nasibinin çok olmasına işarettir. 

Bir kimse rüyada evin içinde veya iç kapılardan birinde kötü bir şeyin meydana geldiğini görse, o kimsenin hanımı hakkında yaramaz ve kötü bir şey meydana çıkar. Hasta olan bir kimsenin, evinden sessiz ve sükut olarak çıktığını görmesi, ölmesine işarettir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Ahşap Ev, Bahçeli Ev

Ev

Ev rüyaları daima önemli sayılırlar. Bunlara dikkat etmek ve yorumu da iyi yapmak gerekir. Güzel, temiz, ferah bir evde olduğunu gören kimsenin hayatı da istediği gibi olacaktır. Güven içinde yaşayacak ve yaptıklarından zevk alacaktır. Evin genişliği, mutluluğun artması demektir. Ev pis ve karanlıksa sıkıntı demektir. Ev dağ başındaysa, rüya sahibinin çok yükseleceğini ve herkesten üstün duruma geleceğini anlatır.

“Rüyada Ev Görmek” üzerine 101 yorum

  1. Rüyamda eski bir evin içindeydim sonra o evde bir yatağa girdim daha sonra ellerinde sopalı birtakım adamlar geldi ve beni dövmeye başladı. Sizce ne anlama gelmektedir.

  2. Merhabalar ben rüyamda 5-6 keredir eşimin beni aldattığını gördüm. Sonuncusunda ise yakaladım ve bugün gördüğüm rüyada ise onunla boşandım, yeni ve güzel bir eve taşındım. Başka birisiyle evlendim ailem ve akrabalarım çevremde bana destek oluyorlar. Bir de küçük oğlumda yanımda ama mutluydum. Rüyamda çok güzel bir sofrayla beni karşılıyorlar, saçlarımı yaptırıp yeni kıyafetler giyiyorum. Eşim ise hala rüyamda alkol koyuyordu. Normalde de biraz beni aldatma tarzı ve alkol alıyor. Bu ne demek lütfen yorumlar mısınız?

    1. Eşinizin sizi aldattığını sürekli düşünürsen rüyana girer. Bir sıkıntınız varsa konuşarak halledin. Onunla ilgilenin. Bir erkek boş yere eşini aldatmaz. Bir şeyler doğru gitmiyor olabilir.

    2. Merhaba, ben rüyamda ev satın almışım ve ev küçük idi ama çok güzeldi hem de çok ucuz almışım. Ama o adam idi ihtiyar ve tapajda üstümüze yaptı. Birkaç gün oldu. Bu ne demektir?

  3. Ev babamın eviymiş ev çok geniş ve aşırı derece serin ve ferahmış. Temiz pak bir evdi salonu büyük oldukça. Yerde yer sofrası çok büyük ve kalabalık yemek yiyordu sofrada. Bu ne demek?

  4. Rüyamda eski ama güzel bir evdeyim. Yaşlı bir kadın var, o evi bana emanet etmiş. Her şeyle ben ilgileniyorum ama tanımıyorum, bilmiyorum.

  5. Anneannem, annem, dayım, teyzem için lokma döktürmüştüm. O gece anneannem rüyamda “Lokmacılara evin numarası da lazım” diyordu.

  6. Eşim rüyasında bir tane ev satın aldığını görüyor ama evin içini görmemiş gidip baktığında eve. Evin içindeki döşemelerin eski olduğunu ve tadilat gerektireceğini düşünüyor ve benim beğenmeyeceğimi düşünüyor.

    1. Ev aldığımızı benim evi temizlediğimi ama temiz ev eşimin bu evi haksız yolla aldığını düşünüyorum. Yanımda bir adam var yardımcı. Elimde temizlik beziyle pencereden bakıyorum, polis aracı ve bir polis benim adımı soruyor. “Evet, benim” diyorum. “İn aşağı” diye bağırıyor. Benim içime korku giriyor. Oğlumu düşünüyorum, çiçeğin toprağını karıştırıp dua ediyorum. “Ailem için Allah’ım yardım et.” Yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler.

  7. Eski tarihi bir eve girdim. Evin altı da hamammış. Eve şöyle kabaca bir baktım. “Çok güzel” deyip çıktım. Sizce ne anlama gelmektedir?

  8. Pek de sevmediğim bir arkadaşla çarşının bir yerinde evin önünden geçerken “Bu ev benim hakkım” dediğim 3.kat beyaz ve balkonları kiremit kırmızı bir daire görüyorum. Bu ev bir şekilde benim gibi bir şeyler söylüyorum. “Evin alt katında bir arkadaş oturuyor, ona söyleyeceğim” diyorum. Ara cep telefonum çalıyor ve saygı duyduğum birisi yanlışlıkla arıyor farkında değil ve telefondaki konuşması Para pul kalmadı gibi bir şey. Ben de telaşlanıyorum. Bu yoksa intihar falan eder mi, diye.

  9. Rüyamda annem ve rahmetli babamla beraber yeni bir eve taşındığımızı ve evi yerleştirip soba kurduğumuzu gördüm. Sizce anlamı nedir?

  10. Karakol olarak bildiğim yer rüyamda bir ev ve o evin içinde eşimin benden önceki eşi ve çocukları vardı. Eşime “Gel” diyorum, o gelmiyor ve benden gitmemi istiyor ve ben de gitmek istemiyorum. Eşimi tekrar çağırıyorum. Ben bir pencerenin önünden eşime sesleniyorum, gelmiyor ve tanımadığım kişiler beni zorla evden uzaklaştırmaya çalışıyor. Ben de ağlayarak gidiyorum.

  11. Rüyamda bodrumda kalenin yanında yeni bitmiş küçük ama güzel bir ev satın aldı, eski eşim. Bu nedir, acaba? Saygılar.

  12. Rüyamda kiralamak için ev bakmaya gidiyorum, merdivenlerden çıkıp 3. katta bir eve giriyorum. Evde eşyalar var, iki kişi uyuyor, sonra da tek odasına baktım, duvarları boyası hep çıkmıştı. Ev güzel değildi, beğenmedim, çıktım, merdivenlerden inerek ama içimde korku vardı, merdivenden düşmek gibi ama indim cevap yazarsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

  13. Rüyamda eve girdiğimde eşimin bütün eşyalarının yerini değiştirmiş olduğunu görüyorum ve bundan çok rahatsız oluyorum. Her bir eşya alakasız yerlerde duruyor. Bu arada kardeşimi arıyorum. Babamın ölmüş olduğunu öğreniyorum. Çok üzülüyorum fakat evimin durumunu düşünmekten hemen gidemiyorum. Sonra kendimi başka bir yerde çay içerken buluyorum ama kafam hem babama hem de evin durumuna takılı, üzülüp duruyorum.

  14. Rüyamda arkadaşımın evinin bütün duvarları rutubetli ve tavanı ikiye ayrılmış fakat gökyüzü görünmüyor.

  15. Rüyamda bir eve giriyorum. Tanıdıkların ama sanki bizim gibi de. Ev inşaat halinde, odalar büyütülmüş, mutfak kocaman. “Aaa! ne güzel olmuş. Kocaman olmuş, her yer. Mutfak çok güzel” diyorum. Mutfakta çok büyük, birde masa vardı.

  16. Rüyamda köydeki evimizin arka duvarı yıkılmıştı ve evin içerisinde iki yılan ve iki de timsah girmişti. Oraya tünemişlerdi. Kapı aralığından kocamla baktık ve çok korktuk ve ardından da duvarın yapıldığını ve timsahlarla yılanların dışarı çıkartıldığını gördüm. Fakat nasıl çıkarıldıklarını hatırlamıyorum. Bir yorumda bulunursanız sevinirim.

  17. Merhaba rüyamda annemler yeni bir ev almıştı fakat ev çok yeni değildi. Bazı yerlerinde hatalar vardı. Beni koymuşlar fakat kendileri yoktu, uzaktalardı. Ben de onları bekliyordum. Perde takıyordum, küçük geliyordu. Eşya yok, bir odayı gördüm. Sadece duvarları sarıydı, içim hiç rahat değildi. Bekledim öyle, gelmediler. Halam geliyor, pasta getirmiş, yiyoruz… Ama mutlu değilim. “Annem gelsin” diyorum. Normalde evliyim. Eşimle aram yok, annem çok üzülüyor.  Yorumlarsanız sevinirim.

  18. Eski bir ev gördüm, 2 katlı. Bir tarafı tamamen yepyeni döşenmiş, yapılmış. Bir tarafı eski ama temiz yerler yeşil halıfleksle döşenmişti. Bunun anlamını bulamadım.

  19. Eve biri giriyor, sadece uyumak ve kalmak istiyor. Biz hırsız zannediyoruz ama dışarı soğuk olunca kalmak istiyor. Bunun anlamı nedir, açıklar mısınız?

  20. Gerçekten de güzel bir site. Bir siteye girdim “Iyy, ben burada bakmam” dedim. Hemen buraya geldim. Çünkü burayı seviyorum <3 😀

  21. Merhaba ben rüyamda daha önce kirada oturmuş olduğum daireyi (evi.) gördüm. Fakat evin içine girmedim. Dışardan kendi bulunduğum mevki (mahallede) gördüm. Bunun anlamı nedir? Rüyamda ev gayet temiz bakımlı yeni idi. Zaten gerçek hayatta da ev yeni ve bakımlı. Gerçekte nasıl ise rüyada aynı şekilde daha önce oturmuş olduğum evi gördüm… Ne tür bir anlam taşıyor. Cevabı mailime yollarsanız sevinirim.

    1. Rüyada dar ama yeni ve pırıl pırıl bir mutfak görmüş annem. Bunun anlamını açıklar mısınız?

  22. Rüyamda annemin evini görüyorum, sürekli ve çok karışık ve de dağınık. Toparlamaya çalışıyorum fakat yine karışık.

  23. Merhabalar, ben rüyamda vefat etmiş kardeşimin bir evi göstererek, Hz. Amine’nin evi olduğunu söylüyordu. Sizce ne anlama gelmektedir?

  24. Rüyamda yaşadığım evime kapıdan giriyorum. Kapıdan girdiğim anda evimin içinin çok genişlediğini ve camiye dönüştüğünü gördüm. Ne anlama geliyor acaba? Lütfen yorumlar mısınız?

    1. Rüyamda sürekli güzel evlerde olduğumu görüyorum. Evlere girip çıkıyorum. Ne anlama geliyor? Ne olur aydınlatın… Lütfen cevap yazın.

    2. Siz haramlardan kaçınan ve Allah’ı zikreden, mü’min vasıflarını taşıyan bir insansınız.

      Zira Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem “Mü’minin Allah’ın evidir” buyurur. Dikkat ederseniz bir ayet-i kerimede ise şöyle buyrulur:

      “Allah kimi yoluna ulaştırmak isterse onun göğsünü İslâm için genişletir.”

  25. Rüyamda benim komşum kebap yapıyordu. Benim canım kebap çekmişti. Evde yemekte tavuk vardı. Komşumuz tavuğu çok seviyordu. Ben de şöyle düşündüm. Belki ben onlara tavuk verirsem, onlarda bana tavuk verir. Sonra tabağa koydum. İki dilimde pasta koydum vermek için onlara çıkıyordum. Hemen tabağı elimden aldılar. Teşekkür bile etmeden yemeye başladılar. Ne anlama geldiği konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim.

  26. Rüyada oturduğum evden kovulduk ailece, dayım tarafından. Yorumlanmasını rica ederim.

  27. Rüyada yeşillikler içerisinde 2 katlı bir ev ve bahçesinde asma yaprağı topladığını görmek ne anlama geliyor?

  28. Rüyamda yedi ay önce ölen babamın ve hayatta olan annem ile birlikte yeni bir eve taşındığımızı gördüm. Ev parke taşlar döşeli, bir sokağa bakan güzel bir evdi. Eşyalar henüz yerleşmemişti. Ölü olan babam yatakta ama neşeli bir şekilde konuştu. Annem babam ve ben evin bulunduğu sokağa ve evin hemen yanındaki ağaca bakıp seviniyoruz. Babam yatağına yatıyor. Aynı yatağın ayak uucuna da yine ölü olan eniştem yatıyor. Birlikte sohbet ediyoruz.

  29. Merhaba, rüyamda rahmetli babaannem ve dedeme ait olan kerpiç evi gördüm. Ama sadece evi gördüm rahmetlileri görmedim. Acaba tam olarak manası nedir? Yardımcı olur musunuz lütfen? Teşekkürler, iyi çalışmalar.

  30. Rüyamda bilinmedik bir eve girdim. Ev temiz ve evde ev halkı vardı ve iki tane de kız çocukları vardı. O kız çocukları ile konuştum. Aralarında bir kız çocuğu zenci idi. İkinci ev rüyamda ise dışarıda bir yerde bazı tanımadığım insanlarla konuşuyordum. Rüyamda onlar benim arkadaşlarım onlara bulunduğumuz yerdeki evi kiralık mı, satılık mı, diye soruyordum. Onlarda “O ev çok güzel, içi boş” dediler. Ben rüyamda o evi dışardan gördüm ev temiz ve yeni idi, bir balkonu vardı ve ev dışardan bakıldığında büyük görünüyordu. Sizce bu iki rüyanın anlamı nedir?

  31. Rüyamda ev taşıyordum. 5. katta dışardan çok küçük görünen ama eve girdiğiniz zaman büyük odaları olan bir ev, evin duvarları kalemlerle karalanmış gibi kirli. Ev sahibine “Boyatırsan taşınırım” diyorum. Daha sonra odaları gezerken kendimi bir anda bahçede buluyorum ağaçlıklar, çocuklar için oyun parkı olan. Ama karanlıktı bahçe biraz sanki akşam olmak üzere gibi. Bahçeyi gezerken bahçede bir akarsu görüyorum, içinde küçük küçük balıklar var. Oradan yürürken bir düğün salonu görüyorum içerde beyaz, göz alıcı bir beyazlıkla kaplanmış, sandalyeler masalar da çiçekler görüyorum. Rüyamın yorumunu yaparsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

  32. Rüyamda sık sık bekarlık evimde olduğumu görüyorum. Fakat evin tadilattan önceki bakımsız haliyle görüyorum. Yaklasik25 sene önce ben çocukken ki haliyle. Annem 10 senedir orda oturmuyor. Yani 10 yıldır eve girmedim ama bu rüyaların hepsinde içim sıkılıyor mutsuz hissediyorum.

  33. Rüyamda bir ev aldık geniş, ferah ama biraz duvarlarında dökülmeler vardı. Yakınına vardığımda dökük yerin açık bir yer olduğunu gördüm. İki kurbağa belirdi o delikten çıkıp gittiler. Sizce ne anlama gelmektedir?

  34. Rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim. Rüyamda biri erkek 4 arkadaştık. Ben ve erkek arkadaş bekarız, bir arkadaşımız evli, biri de dul bu arada. Bir evin bahçesinde konuşuyorduk. Erkek olan arkadaş beyaz gömlek giymiş bize bir şeyler anlatıyordu. Yerler yemyeşil otla kaplıydı. Daha sonra evli olan arkadaşımız bize sizi “Safirliye” götüreceğim” dedi. (Safir değerli taş olan). Bizi 2 katlı, dışı beyaz boyalı bir eve götürdü. Merdivenler dışardan çıkıyordu. Merdivenden çıkarken dul olan arkadaş ve ben yalın ayaktık. Evin kapısı ahşap ve kırmızı renkliydi. Bizi oraya getiren evli arkadaş kapıyı öpüp besmele çekerek ters olarak kapıdan içeri girdi. Bizler düz girdik. İlk oda da kırmızı idi ancak başlarında beyaz yaşmak olan yaşlı teyzeler tespih çekiyordu. Günlerden cuma imiş, ben de bu teyzelere “Hayırlı cumalar” dedim. Evde bir sürü oda vardı herkes yaş grubuna göre bir odada çocuk, genç, yaşlı namaz kılıp tespih çekiyordu. Diğer odalar ve bizim girdiğimiz odanın duvarları yeşil renk idi. Erkek olan arkadaşım “Başka erkek yok” deyip gitmek istese de bizi oraya getiren arkadaş koyun postundan beyaz yün seccade ve tespih elinde ısrarla “Allah aşkına burada namaz kılın” diye ısrar edip gitmemize izin vermiyordu. Lütfen yorumlar mısınız? Teşekkürler.

  35. Hastaydım eşim bana hastanede refakat ediyordu sonra hastaneden birlikte çıkıp yıkık bir eve gidiyorduk. Evin damı yıkılmıştı. Rüyanın sonunda evin tamir edilmiş halini görüyordum ama evi eşim tamir ediyordu.

  36. Rüyamda çok büyük bir evin bana miras kaldığını görüyorum. İçeri giriyorum evde annem ve eşim beni kapıda karşılıyor. Annem yerlere yeşil halı sermiş. Anneme “Bunları neden serdin?” diye soruyorum. “Bunlar benim halım değil, kayınvalidemin” diyorum. Ev o kadar büyük ki, her yer koltuk takımı konmuş. Alt kata iniyorum orası da aynı yeni koltuk takımları dolu… Teşekkürler.

  37. Rüyamda hiç görmeden bir ev satın almışım evi sonradan görmeye gidiyorum, içine giriyorum ki evin içi eski yıpranmış ve böceklerle dolu ağırlıklı olarak örümcekler var sonra balkona benzer bir sundurmaya çıkıyorum. Sanki ben evi alırken deniz görüyor demişler, bakıyorum ki ev sadece tarlalara bakıyor. Yanımdaki arkadaşıma “Ne yapalım, olsun o kadar para verdim, biz burasını bir güzel temizler paklarız ama önce bu böcekleri ilaçlatalım bunlar bizi yer” diyorum ve rüya bitiyor.

  38. Rüyamda müstakil, küçük, sade, toprakla bitişik yükseklikte bir evin önünden geçiyorum. Keşke bu evi ben kiralasaydım tam bana göre küçük bir ev diye düşünüyorum. Ama camdan evin içinde genç bir erkek olduğunu ve evin kiralamam için boş olmadığını görüyorum. Başka bir gün aynı evin önünden geçerken evin boş olduğunu, perdeleri olmadığını, oturanların taşınmış olduklarını görüp, evin içini geziyorum. Hemen girişte mutfak var, mutfağın içinde ocak. Sonra bir hole giriyorum. Holün ucunda bir oda var, burayı yatak odam yaparım diye düşünüyorum ama bu odanın duvarları topraktan. Korkuyorum bu ev güvenli değil diye düşünerek çıkıyorum evden. Evden çıkarken pantolonumda ve üstümdeki cekette beyaz toz lekeleri görüyorum. Evin duvarlarından bulaşmış oluyor. Ben de elimle temizlemeye çalışıyorum pantolonumdaki tozları. Hemen çıkmıyor tozlar. Yine de pantolonumda belli belirsiz beyaz toz lekeleri kalıyor. Yorum gönderirseniz sevinirim. Teşekkürler.

  39. Rüyamda çok geniş, fayansları çok parlak ve beyaz bir ev gördüm. Gördüğüm ev tanıdığım bir kişinin ve o kişiyi de çok mutlu gördüm. Evi sadece gezmek için girmiştim. Acaba yorumlayabilir misiniz?

  40. Eskiden oturduğumuz eve gidip 1-2 saatliğine yatıyoruz. Fakat çok kalmayıp çıkıyoruz. “İyi ki burada oturmuyoruz” diyorum, yorum.

  41. Çok güzel bir evin bahçesinde yemek yiyoruz ama birden içeriye eli silahlı adamlar giriyor ve bizi yakalamaya çalışıyorlar. Ben tavan arasına kaçmaya çalışıyorum fakat merdivenlerden çıkarken hareketlerim kısıtlanır orada kalıyorum. Beni göremediklerini düşünüyorum ama yakalanıyorum. Beni kalabalığın içine götürdüler orada uyandım. Neye yorumlanır bilemedim.

  42. Ben rüyamda duvarları yıkılmış sadece kolanları kalmış bir ev gördüm, eve geriden bakıp üzülüyorum. bu ev kendi evim degil. Yorumlayabilirseniz sevinirim.

  43. Selam, rüyamda erkek kuzenimle bilmediğim bir yere gidiyorum. Bir bina görüyorum o kadar güzel, şaşalı, gösterişli bir bina ömrümde görmedim. Camın içinden eşyalar da görünüyordu. Eşyalar da ev gibi çok gösterişliydi. Dışarıdan bakıp çok imrendim o eve. Kuzenime “Çok pahalıdır bu ev. Bizim paramız yetmez böyle bir ev almaya” dedim ve oradan uzaklaştık. Teyzemin ve annemin yanına gittim. Onlarla bir apartmana gittim, orada sigara içip bir eve girdik tanıdıktı ev sahipleri. Oturduk, yanımdaki arkadaşıma ev sahibi olan arkadaş elinde tanımlayamadığım bir şeyi ona doğru salladı. Püskülden yapılmış bir şeydi. “Sen de büyü var” dedi, çok şaşırdık. Biraz uzun oldu ama rüyamı yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler.

  44. Eşim iş için şehir dışına gittiğinde gördüğüm bir rüya; işi erken bitmiş eve gelmiş. Sabah uyanıyorum, ışıl ışıl her yer de bitkiler, çiçekler, balkon kapısının açık olduğunu görünce korkuyorum ilk başta sonra eşimi görüyorum çiçeklerin arasından gülüyor. Evim o kadar güzel ki, cıvıl cıvıl çiçeklerin güzelliği, ferah, hafif esinti var. Camlar, balkon kapıları açık. Anlamını yorumlarsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

  45. Rüyamda kendi evimizdeyim. Bir bayram günü ev çok kalabalık çoluk çocuk dolu, hepsi akrabam kardeşlerim, annem, babam. Sonra bir telefon geliyor. Amcam bize geleceklermiş birde görücüler gelecekmiş. Evin odaları çamaşır dolu toplamaya çalışıyorum, bir yandan “Yarın gelsinler” diyorum bir yandan. Sonra bir odayı topladım, diğer odayı toplarken geldiler kilitledim. Topladığım odaya misafir ettiler. Kadının biri geçerken sanki kapı kapalı değil gibi toplayamadığım odaya bakıyor. “Diğer odaya geçin” dedim sanırım. Uyandım sanırım daha sonra. Yorumlayabilir misiniz lütfen?

  46. Merhaba, ben rüyamda yeni bir ev almışım çok çok geniş. İçinde bir yerde kat kat bal petekleri var. Çok hoşuma gitti. Arılar da var ama az.

  47. Benim kuzenim rüyasında annemin çok geniş bir ev aldığını görmüş ve amcam anneme “Ne kadar büyük ev yenge. Bu ev midir? Demiş. Bu ne demek, lütfen yorumlar mısınız? Ev çok büyükmüş…

  48. Benim bir rüya sorum var. Rüyamda bir yolculuk sırasında büyük bahçeli bir evin önünden geçiyorduk. Evin camları büyük ev de baya büyüktü, evin pencereleri kanlıydı. Kan fırlamış gibiydi, damla damla yayılmıştı. O evde ölenlerin videosunu izledik, evin önüne kadar gidip girmedik. Acaba bu rüya neye yorumlanır? Cevaplarsanız sevinirim…

  49. Güya daha önce bildiğim bir yere gidiyorum ama evi arayıp bulamıyorum, o arada birisi yardım ediyor. O kişiden de rahatsız oluyorum ve kızım da var o anda yanımda. Evi buluyoruz. Asansör var, önünde örtü asılmış bindiğimizi hatırlamıyorum. Eve girdiğimde yıllar önce ölen babaannemi görüyorum. O anda öldüğü aklıma gelmiyor, bir yerden gelmiş diye düşünüyorum ve “Seni çok özledim babaanneciğim” deyip sarılıyorum ona, bana bir şey demiyor. Bu ev babamların eviymiş, sanki başka bir ilde annemi ve erkek kardeşimi görüyorum o evde.

  50. Rüyamda büyük yıkık bir bina içinde bir sürü ölü insanlar gördüm. Ve ben de orda tanıdıklarımı arıyordum. Sessizce ağlıyordum. Sizce bu neye işarettir? Çok korktum.

  51. Rüyamda eskiden oturduğumuz bahçeli evin bahçesine yeni toprak döktürdüğümüzü gördüm. Bahçe temizdi, etraf temizdi, toprak da temizdi. Ev eski değil, eskiden oturmuştuk.

  52. Merhabalar, rüyamda akrabalarımızdan biri evlerinin arka tarafına inşa edilmekte olan havuzlu siteden ev almış ama parası denkleşmediği için ortak almış. Kız kardeşim bu inşaat halindeki evi gezmiş ve çok beğendiğini bana anlatıyor. Ben ise bu eve inşaat haliyle uzaktan bakıyorum ama havuzunu yakından ve masmavi, berrak sulu olarak görüyorum, çok hoşuma gidiyor. Ne anlama geldiğini yorumlayabilir misiniz? Güzel günler.

  53. Denizi olan bir yerden bir ev alıyordum. Ev çok güzeldi, aydınlık ve bütçeme göreydi. Hayatta ev sahibi olamayacağımı düşünürken ev sahibi olmanın sevinci vardı. Ama rüyama göre yorum bulamıyorum. Nasıl bakmam gerekiyor?

  54. Rüyamda cadde üzerinde güzel bir ev kiraladık eski eşimle. Evi çok beğendik, mavi beyaz eşyalar vardı içinde. Salonu, yan komşu yaşlı bir amcayla ortaktı. Çocuk odasını da genç bir delikanlı kullanıyordu. Ev ferah, güzeldi ama ev sahibi benim yüzümden evi bize kiralamaktan vazgeçti. Evime beyaz üzerine altın sarısı nakışlı çeyizlerimi de sermiştim, çok güzel görünüyorlardı. Yorumlarsanız mutlu olurum. Teşekkür ederim.

  55. Biz evimizi yıktık ve yerine yenisini yaptık, 11-12 yıl oldu ama ben sürekli rüyamda o evin eski halini görüyorum. En son gördüğüm rüyada annem ölmüştü ve ben kalbim sökülürcesine acı çekiyordum. O an içimden annem son kez bir şeyler diyecekti, diyemedi diye geçirdim.

  56. Dağla bitişik bir ev dağın iki kenarında kapı ve bu kapıların altından akarsu vardı. Akarsuyun üzerindeki yerden gökyüzü görülüyordu. Ben “Buradan da yağmur gelir” dedim. Evi de erkek kardeşim araştırmadan tutmuş. İki oğlum var, büyük olan otizmli. Oğlum dağın en üstüne çıkmıştı.

  57. Selam, rüyamda kendi evimin hiç görmediğim arka tarafında daha büyük bölmeler olduğunu gördüm. Odaların birinde yün doluydu, diğer bir odada ahırmış, koyunlar vardı. Ben bu rüyayı defalarca görüyorum. Yardım edin lütfen.

  58. Merhaba, rüyamda bir akrabanın evine gidiyorum ve evinin dağınık olmasından dolayı onu kınıyorum. Daha sonra yeni bir eve taşıdığımı görüyorum fakat evin tabanı çamur ve pislik içerisinde üstelik yerde büyük delikler olduğunu fark ediyorum. Ev çok geniş ve yerleri engebeliydi. Annem mutfağın yerine muşamba yerleştirmiş ve yer sofrası hazırlamış. Babam, babaannem, erkek kardeşim annem ve ben sofradayız yemek yiyoruz. Ben “Bu evden taşınmak istiyorum” diyorum ama kimse duymuyor. Lütfen yorumlar mısınız? Her an aklıma geliyor rüyam ve kötü hissediyorum. Yorumlayın lütfen ihtiyacım var.

  59. Rüyamda boşalttığım kiralık evden çıkmak üzereyken ev sahibim “Evi boşaltın” diye bağıra bağıra eve geliyor kavga etmek için. Ben de polisi aramaya çalışıyorum arayamıyorum ve adama bağırmaya “Zaten evini boşalttım. Neden bağırıyorsun?” diye. Ben bağırmaya başlıyorum adam geri çıkıyor ve giderken küçülmeye başlıyor, ufak çocuk gibi oluyor. Ben de eşime “Gerçekten de bunlara bağırmak lazımmış. İnsanlıktan anlamıyorlar” diyorum.

  60. Eski bir eve gidiyorum evin kapısının önünde koyun gibi bir hayvan var ama cansız, içeriye giriyoruz arkadaşlarla yıkık merdivenlerden yukarıya çıkıyoruz. Arkadaşlarla yatıyorum güya dinleniyor, namaza kalkacağız.

  61. Rüyamda denizde yüzen ev gördüm ben de evin içindeydim, benimle birlikte başkaları da vardı.

  62. Rüyamda boşandığım eşimin kız kardeşini görüyorum “Abim ev aldı 300 bin liraya. Benim üstüme yaptı ama ev boş şuan” diyor gülümseyerek. Lütfen yorumlayın. Teşekkür ederim.

  63. Rüyamda kendi evimizden hariç bir ev daha kiralamışız ve hanımımla o eve gittiğimizde; o evin kirasını hanımıma ödemeyi unuttuğumu söyledim. O da bir şeyler dedi. Bu sırada aynaya baktığımda ağzımda yediğim tavuğun artıkları vardı.

  64. Rüyamda evin yemek odasına bir giriyorum Iraklılar bayadır sanki evde bizden habersiz yaşıyorlar. Hızlıca gidip silahımı alıyorum nefes nefese silahı doldurmak için üst tarafını kendime doğru çekiyorum silah dağılıyor sonra onlar tebessüm ederek bana bir kalaşnikof hediye edip tebessüm ediyorlar ve rüyam bitiyor.

  65. Rüyamda eski erkek arkadaşımın mavi beyaz bir ev aldığını gördüm ama evinin çatısı yoktu, kendisinin de oldukça zayıflamış ve halsiz bir hali vardı. Kapıdan evin içi yeni gibi görünüyordu ama çok dağınıktı.

  66. Rüyamda kendimce güzel olan evimi çok geniş, oldukça lüks, her tarafı çok lüks bir evle değiştiriyordum. Yalnızca bu evin antresinde büyük bir bebek beşiği var. Bu beşiğin de niye burada olduğunu soruyorum. Evin duvarının bir tarafının tadilatının yapılmasını rica ediyorum falan. Yorumlarsanız sevinirim.

  67. 2 arkadaşım aynı gece hemen hemen aynı rüyayı görmüş. Birincisi, ben ve kızımı küçük bir eve götürmüş “1+1 gibiydi” diyor. Ben o kişiyi içeri davet etmemişim. İkincisi ise benim ve kızımın 3+1 bir evde olduğumuzu, odalardan birinin boş olduğunu görmüş. Boş olan odada arkadaşım kızımla oyun oynamaya çalışıyormuş ama kızım onunla oyun oynamamış. Ne zaman ki ben gelmişim benimle oyun oynamış. Ne anlama gelir?

  68. Selam. Ben rüyamda evimi bulamıyorum ya da evim olduğu yerde değil yani sokak farklı oluyor birde binaya giriyorum ama kapıyı bulamıyorum hep başkalarının kapısı oluyor ama benim evin kapısını bulamıyorum böyle rüyalar görüyorum. Birde ailem yani annem kardeşlerim beni getirmiş hiç bilmediğim bir yere bırakmış ayaklarım yalın ayak beni istemiyorlarmış kaybolmuşum çaresiz bir hastane odasına girip yatakta yatıyorum bunu da merak ettim bu rüyalarıma bir yorum yaparsanız mutlu olurum.

  69. Rüyamda evimizin yanındaki bataklığa gömülüyor sonra bizim depolar başlıyor kaynamaya ben hemen kiralık ev aramaya başlıyorum eşyayı taşımak için o arada uyanıyorum. Sizce anlamı ne anlama geliyor?

  70. Merhaba. Ben rüyamda şuanda kirada oturmakta olduğum eve dışarıdan gelip giriyorum ev darma dağınık ve tadilat varmış ben toplamaya çalışırken, evi nasıl olmuş diye görmeye misafir geliyor ne yapacağımı şaşırıyorum ve içeriyi gösterip mutfağa geçiriyorum ne ilginçtir mutfak çok güzel. Çok etkilendim anlamı nedir acaba yorumlar mısınız?

  71. Kendi evimizi değerinin üzerine sattığımızı gördüm ev gayet temiz ve aydınlıktı ve eşimle çok seviniyorduk.

  72. Eski evimden taşınıyordum, daha doğrusu evi boşaltıyordum. Uçağa yetişmek zorunda olduğum için çok stresliydim. Hayırdır inşallah.

  73. Merhaba. Ben rüyamda yeni bir evdeymişim yanımda kız kardeşim, oğlum var yer yatağı var. Yatağın altı toprakmış yatağın altından büyük turuncu renkte solucanlar çıkıyor tam o sırada oğlum çığlık atıyor “yılan anne” diye bir bakıyorum yatağın altından kahverengi çok büyük kertenkele başı topraktan çıkmış. Oğluma “korkma kertenkele o yılan değil” diyorum. Kertenkele toraktan çıkıyor duvara tırmanmaya başlıyor. Kız kardeşim çok korkuyor “korkma biz bunları ancak zehirleyerek öldürürüz” diyorum. Beyaz zehirli merhem hazırlıyoruz çeşitli yerlere sürüyoruz kertenkelenin ve solucanların üzerlerine zehirli merhem bulanıyor bize de biraz sürülüyor kız kardeşime “korkma insana bir şey yapmaz” diyorum.

  74. Ben rüyamda şimdiki ev sahibimizi gördüm. (30 lu yaşlarda bir erkek) ve bize başka bir evini kira alır gibi küçük bir meblağla satmıştı. Rüyamda 2 tane kirada 1 tanede sattığı evimiz oluyor. Evlerin üçünde de yaşıyoruz ablamla hiç birini satmıyoruz ve evler apartman evleri ve en sonlara doğru neden bilmiyorum annemi silahla öldürüyorum galiba birkaç kişi daha öldürdüm ama kimler onları hatırlamıyorum. (Ben evli değilim ve çalışıyorum nasıl yorumlanır?)

  75. Rüyamda daha önce hiç geçmediğim bir mahalleden geçiyordum. İnşaat halinde sıra sıra birçok ev yapıldığını gördüm. Bak burada belediye gece kondular yıkım yapmış sahiplerine yeni evler yapıyor diye düşündüm. Az daha ilerledim ve aynı sırada birçok ev küçük birbirine benzeyen evler vardı hepsi aynı yapılmış ne kadar güzel olmuş diye düşündüm. Birde inşaatı bitmiş olan her evin kapısının yanında kocaman aynı şekilde (mutlu) deye yazıyordu bir anlam veremedim yorum yapar mısınız?

  76. Geniş bir ev duvarı yok odun savası ile ısınıyoruz soba evin dışında çocuklardan odun alıyorum size sıcak su getirim diyorum

  77. Çocukken yaşadığımız evi gördüm rüyamda. Evin içi çok değişmiş, ağlıyordum bu ev bizimdi satmak zorunda kaldık diye. Ne anlama geliyor?

  78. Rüyamda köyde kahvede kalabalık, amcamın oğluyla tartışıyorum eve geliyorum iki kapılı eski bir ev rahmetlik anneme aitmiş ev. Anahtarı çıkarıp açacakken kapının üstünde anahtar içeriden arkadaşım beyaz iç çamaşırla karşıma çıkıyor evin içine beraber giriyoruz evin içerisinde eski çaydanlık eşya çıkıyoruz bir gurup çocuk geliyor onlara 10 lira veriyim bahçeyi temizleyin arkadaşımla evden ayrılıyoruz uyandım sabah namazına.

  79. Uzun süredir sürekli aynı rüyayı görüyorum. Rüyamda bir evim olduğunu görüyorum. Ve evi gezerken yeni yeni odalarını keşfediyorum. Bazen mutfaktan bazen banyodan bir kaç tanesi karşıma çıkıyor tam bitti ev bu kadar derken ya üst katlarında ya da alt katlarda yeni bir oda daha keşfediyorum. Genelde bir kaç katlı ev oluyorum gördüklerim. Bu rüyayı sürekli görüyorum. Yorumunuz için şimdiden teşekkür ediyorum.

  80. Selam, sevdiğim kişinin benim oturduğum evin altında daire almaya kalkması ve çok güzel eşyalı perdeler, mobilyalar, yatak odası, pembeler hâkim bu evi onlar evden çıktıktan sonra benim aşağıya inip gizlice bakmam. Çok güzel bir ev iki daire birleştirilmiş şahane ailecek gezip çıkıyorlar. Yorumlar mısınız, onlardan sonrada ben geziyorum bana yakın olmak için aldığını düşünüyorum.

  81. 3 gece ardı ardına kendimi büyük evlerin iskelelerinde görüyorum acaba tefsiri nedir ?

  82. Merhaba. Rüyamda kendi evim komple tadilata giriyor mutfak salon odalar komple yıkılıyor eşimin niyeti evi komple yeniden yaptırmakmış. Karşı komşum geliyor sadece karşılaştığımızda merhaba dediğim biri bu ev için bu kadar tadilata değermiydi çok masraf yapmışsınız diyor. Bina yöneticisi molozların üzerinden atlayarak oooo baya tadilata girmişsiniz hayırlı olsun diye seviniyor sadece kızlarımın odasından birinde köşede açık pembe beyaz şato şeklinde oyuncak ev görüyorum ve tebessüm ediyorum çok güzelmiş diye ama evin bu haline nasıl düzelecek diye düşünüyorum.Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.

  83. Ben rüyamda şuanda oturduğum evi teyzem temizliyor orada kapının arkasında biri daha var ama o kişi benden kaçıyor ama elinde baston var.
     

  84. Emekli olduğum büyük bir binanın ilave edilen kısmının inşaat halindeyken orada olduğumu gördüm ; içindeyim,adeta labirente benzeyen kısımları var,dolaşıyorum bir türlü çıkış yerini bulamıyorum, inşaat işçilerinden eli yüzü düzgün bir adam bana yardım ediyor, çıkıyorum. Bir de ne göreyim kız-erkek arkadaşlarım oradalar sarılıp öpüşüyoruz, uyanıyorum.Yorumlarınızı merakla bekler, şimdiden teşekkür ederim.SAYGILAR.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir