Rüyada Kilit Görmek

Rüyada kilit görmek; emin bir kimseye, şeref ve yüceliğe, kişinin bulunduğu konumu korumasına, sağlam inanca, kefil olduğu kişinin borcunu ödemeye yahut gaflete, emanetleri korumakta güvenilir kimseye işaret eder. Kilit, evlenmek isteyen kimse için iyi bir eşe, yolculuk yapmak isteyen için salimen bunu gerçekleştirmeye delalettir. Kilidi açmak üzüntü ve kederin gitmesine, işlerin açılmasına, hapiste olanın kurtulmasına; kilidi kilitlemek, üzüntü ve kedere delalet eder.

Bkz: Ev, Çilingir  

Rüyada kapıyı kilitlemek, hayatta herkesten kuşku duyduğuna ve yakın arkadaşlarını kıracağına yorumlanır. Kapının üzerine kilitlenmesi rüyayı görenin bir süre için hafifçe hasta olacağına işaret eder. Hayatınızda birtakım karışıklıklar olacak, fakat aşk hayatınızda rakibinizi yenilgiye uğratmanın yolunu bulacaksınız. Çok önemlidir. Kilit açılırsa çok iyidir.

Rüyada kilit görmek emniyete delildir. Rüyasında kapısına bir kilit taktığını gören, hırsızdan emin olur. Bir kapının kilidini açtığını görmek, rızkının bollaşacağına; bekarsa evleneceğine; tutuklu ise tahliye edileceğine; hasta ise iyileşeceğine; borçlu ise borcunu ödeyeceğine delalet eder.

Rüyada çekmecesini kilitlediğini gören, bir meseleden dolayı üzüntü duyar. Açtığını gören ise bu üzüntüsünden kurtulur. 

Abdulgani Nablusi’ye göre; kilit aynı zamanda bir kuvvettir. Bir kapının kilidini açtığını gören kimse, eşinden ayrılır. Büyük bir asma kilit görüp, bunu açmak için anahtar arayan kimse, bir devlet memuriyeti için sınava girer. Anahtarı bulup kilidi açarsa, sınavı kazanır ve o işe girer. Asma kilit görmek ümittir. Her ümidin hakikat olmasına ise bir anahtarın bulunması gereklidir. Kilit bazı yorumculara göre: Evlenme çağında bulunan genç bir kıza da yorumlanır. Demir kilit güçlükle çözülebilen meselelere; pirinçten veya sari bir madenden yapılan kilitler ise ev kadını ile tabir olunur. Her ne şekilde olursa olsun kilit emniyet ve inancı temsil eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada kilit görmek, emin bir adama işarettir. Bir kilit açtığını gören hapis bir kimse, hapisten kurtulur. Üzüntülü ve kederli olan bir kimse, rüyada bir kilidi açtığını görse, o kimsenin üzüntü ve kederi gider ve işi kolaylaşır. Kilit, hazırlık, delil ve kuvvettir. Kilidi açtığını gören kimse, hanımını kendisinden ayıracak bir şey yapmaktan kaçınsın. Kilidin açıldığını görse, karı kocadan her biri diğerinden ayrılır. Kilit, emanetleri korumakta itimat edilir bir adama işarettir.

Rüyada bir kapıyı kilitlediğini gören kimse, kefil olur. Bir kilidi açtığını gören kimse, üzüntüden ve kefillikten kurtulur. Kilidi, kilitlemek keder, açtığını görmek ise kederden kurtulmaktır. Evlenmek isteyen kimse için kilit görmek emniyetli, ev işlerini güzel yapan ve itibarlı bir kadına işarettir. Yolculuk yapmak isteyen kimsenin kilit görmesi, selametle sağ salim gitmesine işarettir. Demir kilitler, şifre ve ilmi çözmeye işarettir.

Rüyada görülen ağaç kilitler, zevcedir. Kilitler, gaflete işarettir. Kilit, kefilin borç ödemesine de işarettir. Kilitler, işaret ettiği kimsenin hayatına, bulunduğu durumunu korumaya ve sağlam bir dine işarettir. Bazen demir kilitler, eğer ağaç kilitlerin kullanılacağı yerinde kullanılırsa, şeref ve yüceliğe işarettir. Ağaçtan olan kilitler, nifaka, sözde tereddüt etmeye ve rüşvet almaya işarettir. Hayatınızda birtakım karışıklıklar olacak; fakat aşk hayatınızda rakibinizi yenilgiye uğratmanın yolunu bulacaksınız.

Kilit

“Rüyada Kilit Görmek” üzerine 9 yorum

  1. Ben bir Papaz gördüm, düğün için giyinirken beni düğüne salmak istemedi. El kaldırdı ve bir odaya kilitledi, orada uyandım. Bu acaba ne anlama geliyor? :/

  2. Rüyamda benim gibi boşanmış olan eski kayınçomla birlikte eski demir dükkan kapı kilidini tamir etmeye çalışıyorduk. Bu dükkan sahibi de eski kayınçomun yeni kayın pederi imiş ve aynı zamanda benden de satmış olduğum sucuklardan ürün satmak istiyordu… Lütfen rüyamı yorumlar mısınız? Şimdiden teşekkür ederim.

  3. Rüyada asma kilidin kırıldığını ve yerine yeni dolap kilidi takmaya çalıştığımı ama takamadığımı gördüm. Ne olabilir? Yorumlarınızı bekliyorum yazarsanız sevinirim.

  4. Rüyamda arabamın kapıları açıkken kilitlenmiş ve kapılar kapanmıyordu. Kilidi açıp kapıları kapatmaya çalışıyorum bir türlü olmuyor. Kapılar açık kaldığı için de arabayı bırakıp çocuğumu bir tanıdığın evinden almaya çıkamıyorum. Önceki gece de eşimin arabası çalınmıştı ama kimin aldığını biliyoruz ve o kişiye telefonla ulaşmaya çalışıyorduk. Yorumlarsanız sevinirim.

  5. Rüyamda bir tören kutlamasına katılmak üzere gösteri hazırlığı içindeydim. Üniversite arkadaşları ile giyinme dolaplarına gittim birkaç kez. Dolap kilidinin anahtarını bulamadım. Gösteriye katılamadım ama konser vardı, izledim ve dağıtılan küçük lokmalardan alıp yedim.

  6. Rüyamda yatağımdaki döşeğin içinden sarı küçük ve ince bir kilit çıkardım sol elimde ve toz kıl yumağı içindeydi. Büyülü ve bağlanmam için yapılmış olduğu fikri ile uyandım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir