Rüyada Kapı Görmek

Rüyada oda kapısı görmek; kadına, ev kapısı ev sahibine ve hizmetçiye, sokak, şehir ve kale kapıları o yerin yöneticisine işarettir. Açık kapı, rızık ve berekete; kapalı kapıyı açmak, işlerin kolaylaşmasına; açık kapıyı kapatmak, zorluk ve sıkıntıya; eve girip kapıyı kapatmak, günah ve isyandan korunmaya delalet tir.

Bakınız: Çilingir

Rüyada evin kapısını çıkarıp yenisinin katıldığını görmek, evi satmaya; kapı gıcırtısı, sırları ifşa etmeye, eşler arasındaki tartışmaya; sağlam kapı, halkası güvenilir ortağa, sadık eşe, zekat ile güvence altına alınan mala, çürük ve zayıf halka güvensizliğe delalettir.

Rüyada kapıyı sürgülemek, korkudan emin olmaya; kapı mandalı, iş yapmaktan üşenen hizmetçiye; kapı sövesi, evin resi yahut o evin işlerine bakan kimseye; sövenin kaybolması, evin reisinin vefatına; kapatmakta güçlük çekilen kapı, hanım tarafından gelecek güçlük ve sıkıntıya delalet eder.

Rüyada bir kapıdan geçmek, iftiraya uğramak demektir. Kapalı bir kapı görmek, önemli bazı fırsatları kaçırdınız demektir.

Rüyada bir kapıdan geçmek, iftiraya uğrayacağınız anlamına gelir. Eğer rüyanızda kapı kapatıyorsanız, kendinizi düşmanlarınızdan koruyabileceğinizin işaretidir. Rüyasında kapı gören bir insan, iyi bir iş sahibi olur. Kapının önünde duran kişi, çok iyi bir hayat sürer.

Rüyada kapı görmek, hayırdır. Kapalı kapılar sır, açık kapılar rızık kapısı olarak tabir olunur. Bir başka yoruma göre de kapalı ve kilitli kapılar, kızlara; açık kapılar kadınlara yorumlanır. Aralık olan kapılar ise dullara işarettir. Rüyasında demir bir kapıyı kilitlediğini görmek, bekar bir kızla evleneceğine delalet eder. (Bkz: Kapı Kilidi)

Rüyada evin kapısının değiştiğini görmek, o evde oturan erkeğin iş hayatının değişeceğine yorumlanır. Evin kapısının yerinde olmadığını veya çıkarılıp bir kenara bırakıldığını görmek, ev erkeğinin işinin bozulduğuna ve başka bir iş pesinde olduğuna; kapının yerinde ve kilitli olduğunu görmek, ev erkeğinin işinde başarılı olduğuna ve kazancının artacağına delalet eder. Kapının ortasında ayrı bir kapının da bulunduğunu görmek, hayra yorumlanmaz.

Rüyada Kapı Görmek Ne Demek?

Bu rüya sahibinin eşinin kendisine ihanette bulunacağına işarettir. Rüyada evinin kapısını kapatarak içeriye girdiğini görmek, bekarsa evleneceğine; evli ise eşinden ayrılıp başka bir kadınla evleneceğine; kapıyı içerden kol demiri ile kilitlediğini görmek, o eve bir hizmetçi kız alacağına ve onunla ilerde evleneceğine delalet eder. 

Rüyada evinin kapısını bulamayan kimse, işinde şaşkınlığa uğrar. Sokağına girdikten sonra evinin kapısını değişik görmek, evinde kendisini bir sürprizin beklediğine, kapının önüne gelip anahtarla kapıyı açmak istediği halde anahtarın kilide uymadığını görmek, karısının kendisinden memnun olmadığına ve ayrılmak istediğine işarettir.

Rüyasında evinin kapısının yeşile boyandığını görmek, ibadetinin Allah (C.C.) katInda makbul olduğuna; sarıya boyandığını görmek, ev halkından birisinin hasta olacağına; beyaza boyandığını görmek, ferah ve sevince; kırmızıya boyandığını görmek, bol rızık ve berekete; siyaha boyandığını görmek, yakın akrabaları için mateme delalet eder. 

Rüyada evinin kapısının demirden fakat parmaklıklı ve içerisi görünür şekilde olduğunu görmek, aile sırlarının komşuları tarafından dedikodu mevzuu yapıldığına; evinin kapısının kontrplak gibi hafif bir şeyden yapıldığını ve itildiği zaman hemen açılacak kadar dayanıksız olduğunu görmek, ev halkının geçiminde zorluk çekildiğine işarettir. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada kapı, o evin işlerini yürütene işarettir. Bundan dolayı ev kapısında bir fenalığın meydana geldiğini görse, bu fenalık ev sahibine aittir. Açık kapılar rızık kapılarıdır. Evlerin kapıları, kadınlara aittir. Kilitli kapılar, bekar kızlara; açık kapılar ise dul kadınlara işarettir.

Rüyada demir bir kapıyı kilitlediğini gören kimsenin, bekar bir kızla evlenmesine işarettir. Evin kapısının değiştiğini görmek, ev sahibinin halinin değişmesi ile tabir edilir. Evin kapısının düştüğünü yahut dışarı çıkarıldığını veya yanmış ya da kırılmış olarak görmek, evin idarecisi için bir musibettir. 

Rüyada ev kapısının kapatılmış olarak görülmesi, ev halkı hakkında büyük bir musibete işarettir. Kapının ortasında küçük bir kapının daha olduğunu görmek, çirkin işlere delalettir. Yakında o evde hanımı hakkında bir hiyanet vuku bulur.

Rüyada evinin kapısının büyüyüp genişlediğini ve kuvvetli olduğunu görmek, o evin idarecisinin halinin güzel olmasına işarettir. Rüyada ev veya mescidin kapısını görmek; rüya sahibinin bezendiği elbisesine ve durumunu örten malına, burnun koku almayacağı bir hastalığa, sözü neşretmeye, vasıfları övülen boy ve endamı hoş, kadri yüce nesli çok olan güzel bir kadına veya zikredilen evsafa haiz bir erkeğe işarettir.

Bir kimse rüyada kendisi için büyük bir kapı satın aldığınını ve kendisinin de o kapının üzerinde olduğunu görse, o kimsenin hizmetçisiyle evlenmesine o kimsenin vücuduna, hizmetçisine ya da hanımına bir kötülük gelmesine işarettir. 

Rüyada evinin kapısını arayıp bulamadığını görse, dünya işlerinde hayrete düşer. Bir kapıdan içeri girdiğini görse, eğer düşmanlığı varsa, o kimsenin düşmanlıkta galip olmasına işarettir.

Bir kimse rüyada bilinen veya bilinmeyen yerlerden kapıların açıldığını görse, o kimse için dünya kapıları açılır ve talihi doğar. Kapılar haddinden fazla açılmış ise o evden atılacağına ve harap olacağına işarettir. Eğer kapıların yola açılmış olduğu görülürse, o kimsenin nail olduğu dünyalıktan ister hakkı olsun ister olmasın garipler ve umum insanlar için hisse çıkarılır. 

Rüyada kapı evin içine açılıyorsa, nail olacağı dünyalık başkaları için olmayıp, sadece ev halkı içindir. Bazen kapısının yerinden ayrıldığını görmesi, ev halkı için ahlakının değişmesine ve evvelce bulunduğu durumun hilafına hareket etmesine işarettir. 

Rüyada dar bir kapıdan genişliğe çıktığını gören kimse, geçim sıkıntısından kurtulup gam ve korkulardan emin olur.

Rüyada evinin iki kapısı olduğunu görmek, rüyayı görenin hanımı fesat çıkarıcı bir kadındır. Evinin kapısının tersine açıldığını görse, bu rüya meydana çıkacak meşakkate veya harap edilmek suretiyle o evin işlemez hale getirilmesine işarettir. Kapının halkası, bekçi, elçi ve korkutucu mesabesindedir. 

Rüyada kapısının iki halkası olduğunu görmek, rüyayı görenin iki kişiye borcu vardır. Halkayı kestiğini görse bidata düşer. Kapının yandığını görse, hanımının ölmesine, geçiminin haline uygun olmayışına işarettir. Bilinmeyen bir kapıdan içeri girmek, düşmanı yenmektir. Bazen meçhul kapılar, ilme, rızık ve kazanca; yolculuğa, rüyayı görenin hayır ve şer kapılarının açılmasına işarettir. Kapılardan çıkmak, ayrılıktır.

Rüyada çıktığı kapı güzelse, hayır ile ayrılığa; çıktığı kapı yıkılmış veya dar ise, şerden çıkıp nefsi için kurtuluşu istemesine işarettir. Bazen de kapı, ölüme işarettir. Kapıdan çıktığında genişlik, yeşillik ve güzel kokulara tevafuk etse ahiretinin güzel olmasına işarettir. Zulmet, pis hayvan leşi ve ateşle karşılaşsa, ahirette azap içerisinde olacağına işarettir.

Rüyada kapının açılması, işlerin kolaylığına; kapanması, sıkıntı, geçim darlığı ve sebeplerin geçersizliğine işarettir. Kapının göğe açılması, duanın kabul olması ve günah işlemekten kaçınmaya; birçok kapıların göğe açılması ise uzun azap, intikama ve sıkıntılara işarettir. Eğer yağmur yağmıyorsa, yağmurun yağmasına, kuraklıktan kuruyan yerlerin hayat bulmasına işarettir.

Rüyada evinin kapısının yeni olduğunu veya marangozun onu düzelttiğini görse, sıhhat ve afiyetle müjdelenir. Kapısını kapatmak istediğini, fakat kapatamadığını gören kimse hanımı tarafından meydana gelecek bir güçlükle karşılaşır.

Bir kimse rüyada bir kavim üzerine bir kapıdan girdiğini görse, o kimse düşmanlarını yeneceğine ve düşmanlarının delillerini boşa çıkaracağına işarettir. Bir kimse kapısı çıkarılmış ve onun üzerine başka bir kapı konulmuş olarak görse, evini satar. Bir eve girip kapısını kırdığını görse, o kimse masiyet ve günahtan kendisini korur.

Rüyada kapıdan geçmek, iftiraya uğrayacağınız anlamındadır. Kapalı bir kapı, bazı fırsatları kaçırdınız demektir.

Rüyada kapıların açıldığını görmek, girişeceğiniz işlerden çok iyi sonuçlar elde edeceğinize, büyük bir şahıstan para geleceğine; gördüğünüz kapıların kapandığını görmek, hayal kırıklığına uğrayacağınıza işarettir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Sur Kapıları, Kapı Çalmak

Kapı

“Rüyada Kapı Görmek” üzerine 25 yorum

  1. Evimin kitaplığının arkasında daha önce hiç görmediğim sağlam bir kapı olduğunu görüyorum kapıyı açıp başımı uzatıyorum eğimli biraz nem almış bir garaj yolu gibi bir yol görüyorum hemen sıkıca kapatıp kitaplığı da önüne çekiyorum eşime o kapının varlığından haberin var mı diye sorarken uyandım. Yorumlarınız için teşekkürler.

  2. Selam rüyamda cennetin kapısından girmem için uzakta kapı ben görüyorum fakat beni davet eden Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem efendimizdi, sarık ve cüppe vardı, yakın değildi, tam seçemedim yüzünü. Gerçekten bu ne anlama geliyor?

  3. Rüyamda üst kattan aşağı iniyorum ve evimin kapısının daha önce değiştirdiğim eski kapımla değişmiş olduğunu ve çok az aralık olduğunu görüyorum. Yorumlar mısınız? Teşekkürler.

  4. Rüyamda bir koridordan geçiyoruz. kapıların hepsi kahverengi ve kapalı. Ne anlama geliyor acaba?

  5. Rüyamda kapının şiddetli rüzgarla açıldığını zorlayarak da kapattığımı gördüm. Anlamı nedir?

  6. Sabah niyetiyle yazıyorum. Hayır, olur İnşallah. Rüyamda oldukça eski, ahşap bir binanın giriş katında, küçük bir iş yerine benzer biraz da köhne bir yer bana aitmiş. Akşam olduğu için aralık duran, normalden büyük tahta kapısını kapatıp kilitlemek istiyorum. Tam kapının eşiğinden dışarı adım attığımda, önce eşikte eski model bir cep telefonunun durduğunu görüyorum sonra da arkadan bir kol beni boynumdan sıkıca yakalayıp çıkmamı engelliyor. Beni tutan kolu hissediyorum ama kurtulmak için elimle kolu aradığımda kolu bulamıyorum. Biraz zorlama ile koldan kurtulup kapıyı kapatıyorum. Üst kısımdaki kilidi kilitliyorum, o anda alt kısımda da bir kilit olduğunu, anahtarının da üzerinde olduğunu fark ediyorum. Onu da kilitlemek istediğimde anahtar dönmüyor. Birazcık zorlama ile o kilidi de kilitliyorum. Aklımdan “Nihayet Kilitledim” demeye kalmadan kapı ardına kadar açılıyor. Açılırken tahta kapının alt kısmında 25-30 cm'lik bölümünün çürüyerek yok olduğunu fark ediyorum. Kilitlemiş olduğum kapının kendiliğinden ardına kadar açılmasına şaşırdığım an uyandım. İlgilenip bu rüyamı yorumlarsanız çok memnun olurum. Saygılarımla.

  7. Eniştemin kahvehanesinde iki kapı vardır, bu her iki kapı açıldı. Balkon kapısından giren rüzgarlarla içerideki pis hava, pislikler, tozlar yol tarafındaki açık kapıdan çıkıp gitti, rüzgarlarla birlikte. Kahvehane temiz bir hale geldi. O sıra enişteyi gördüm “Burak kalsın” (kapılar için) diyordu bana.

  8. Evimin kapısının hırsızlık yapılarak çalındığını ama evin içine girilmediğini gördüm. Ne anlama gelir?

  9. Sıkıntı, musibet, fakirlik ve türlü türlü imtihanlar seni bekliyor. Sabredebilirsen cennette yüce bir makamın olacaktır inşallah.

  10. Hayırlı sabahlar. Rüyamda birilerinden gizlenmek için bir eve giriyorum ama evin bana mı, ya da başkasına mı ait olduğunu bilmiyorum, kapısını kilitliyorum. Pencereden bakıyorum birileri var mı, diye. Sonra da sanki gizlenmiş bir şeyleri bulmaya çalışıyorum. Sonrasını hatırlamıyorum, sanırım uyandım. Rüyamı hemen yorumlayabilirseniz çok sevinirim.

  11. Bir kediyi eve girmemesi için daire kapısını kapatıyorum ama hayvanın patisi sıkışıyor. Yorumunuzu alabilir miyim lütfen? Teşekkürler.

  12. Rüyamda sabah işe gitmek için kalkıyorum fakat işe geç kalmışım. Bir bakıyorum kapıyı sahurdan sonra çalmışlar, kapının önünde savcı bekliyor. “Hayırdır” diyorum. “Siz uyuyordunuz rahatsız etmek istemedim kapının önünde bekledim” diyor sonra arkadaşım geliyor. Kapının nasıl pervazlarından söküldüğünü ve hiç ses duyup duymadığımı soruyor. Yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler.

  13. Rüyamda bir tazının kapıyı çalıp zorla içeriye girdiğini ve de benim onu kapıya attığımı gördüm lütfen yorumlar mısınız?

  14. Merhaba; Rüyamda tanımadığım erkek bir kişi odanın kapısını açtı ve kucağında bebek bezi ve kâğıt havlu ile içeri girdi. Daha sonra diz üstü çökerek oturdu. Daha sonra yüzüne tekme attım ve korkarak uyandım.

  15. Rüyamda, büyük evim varmış ve orada birçok kapılar vardı, biraz karanlıktı evde ve hepsi açıktı, neyse ki bir kapıyı kapata bildim, ama kilidi çok inceydi, nedense çok şaşırdım kapılar acık olduğuna, yorum yapabilir misiniz?

    1. Rüyamda sanırım daha önce gittiğim bir binadaydım çünkü çok tanıdık gözüküyordu. Sonra üst katlara çıktım ve bir kapının önünden geçtim. Kapı kapalıydı ve üzerinde bir şeyler yazıyordu. Bunu yorumlayabilir misiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir