Rüyada Ahireti Görmek

Ayrıca bkz: Ahiret Günü, Ayet Okumak, Tekasür Suresi

Rüyada ahireti görmek, çok hayırlı olaylar veya durumlar yaşanacağının habercisidir. Uzun zamandan beri yapmak isteyip de yapamadığınız bir şeyi yapacağınız yada uzun zamandır almak isteyip de alamadığınız maddi değeri olan bir şeyi sonunda alabileceğiniz anlamına gelir. Yani dünya hayatında arzu edilen her türlü şeye ulaşılacağı olarak yorumlanır. 

Rüyada ahireti görmek ne demek rüya sahibinin dünyevi dünyada kalbi temiz, iyi kalpli, hayırlı işler yapan, yardımsever biri olduğuna bu nedenle de bu dünyada maddi anlamda ödüllendirileceğine aynı zamanda da kalp huzurunu yakaladığı için manevi ferah yaşayacağına işaret eder. Rüyayı gören kişinin dünyada yaptığı iyilik ve yardımlardan ötürü diğer dünyada da huzur bulacağına delalet eder. Rüyayı gören kişinin hem bu dünyada hem öbür dünyada rahata ereceği olarak yorumlanır.

Rüyada Ahiret Gününü Görmek

Rüyada ahiret gününü görmek rüya sahibinin hedeflerini gerçekleştireceği, mutlu ve huzurlu bir yaşam süreceği, kişinin ağız tadının yerinde olacağı şeklinde yorumlanır. Eğer rüya sahibi bekarsa karşısına güzel ve hayırlı kısmetin çıkacağı hatta birkaç hayırlı kısmeti arasından birini seçmek zorunda kalacağını, rüyayı gören kişinin kaderinin yüzüne güleceğini işaret eder. 

Bazı alimlere göre ise rüyada ahiret görmek yaşanan bir hezimet, bir hayal kırıklığının ardından yaşanan bu olumsuzlukların etkisiyle tekrar bir diriliş, yeniden ve en güzel yerinden temiz bir sayfayla baştan başlayışın habercisidir. 

Rüyada ahiret görmek rüya sahibinin güçlü, kuvvetli ve kolay yıkılmayan yapıda biri olduğunu gösterir.

Rüyada Ahirette Hesap Vermek

Rüyada ahirette hesap vermek, rüyayı gören kişinin dünya hayatında kul hakkı yemediğine, yaşamında verilemeyecek bir hesabı olmadığına, kalbinin temiz ve yolunun açık olduğuna işaret eder. Rüya sahibinin bu dünyadan kul hakkı yiyerek göç etmekten çekindiğine işaret eder. Ahirette hesap verirken ağladığını gören bir kimse hem dünya hem de ahirette huzur yakalayacak, dünyada hiçbir kötülük onu bulmayacak demektir.

Rüyada Ahirette Olduğunu Görmek

Rüyada ahirette olduğunu görmek rüyayı gören kişinin şansının yaver, bahtının açık olacağı, iyiliklerle ve güzelliklerle karşılaşacağını işaret eder. Eğer rüya sahibi hasta ise en yakın zamanda şifasını bulacak demektir. Rüyayı gören kişi bir umutsuzluk ve karamsarlık içinde ise tam tersi aslında hayırsız yada olmayacak diye düşündüğü bir olayın aksine olacağı ve beraberinde hayır getireceğini delalet eder. Kafasında soru işaretleri bulunan rüya sahibinin bu sorularına cevaplar bulup hayatında önemli değişimler yaşayıp mutlu olacağını işaret eder.                                                                

Rüyada Ahirette Namaz Kılmak

Rüyada ahirette namaz kılmak kurulu bir düzen, yeni bir yaşam yada yeni bir iş olarak yorumlanır. Rüyayı gören kişinin rızkının artacağına, helal ve hayırlı dünya mallarına sahip olacağına işaret eder. Bazı alimler tarafından rüyasında ahirette namaz kılan kişilerin gerçek hayata şifalı bir ele sahip oldukları yada olacakları şeklinde yorumlanır. 

Eğer rüyada bir cemaat eşliğinde ahirette namaz kılıyorsa rüya sahibi ailesi yada yakın çevresinden en yakın zamanda büyük bir destek alacağı ve bu sayede işinde ademe atlayacağı, eğer bekarsa da yakın çevresinde birinin bulduğu bir kısmeti ile baş göz edileceğini işaret eder.

Rüyada Ahiretten Haber Almak

Rüyada ahiretten haber almak rüya sahibinin maneviyatının çok kuvvetli, dini bütün bir insan olduğunun habercisidir. Rüyayı gören kişinin bu dünya kadar ahiret hayatını da önemsediği ve bu yüzden de hayırlı ve doğru bir insan olduğu şeklinde yorumlanır. Hatta günlük yaşamında çevresindeki insanlara yararlı akıllar verdiği, yol gösterdiği, insanların iyiyi kötüden ayırmalarına yardımcı olduğunu işaret eder. 

Bazı alimlere göre ise rüyada ahiretten haber aldığını gören kimselerin dünya yaşamında kendilerine dikkat etmesi gerektiği, hayatlarında yolunda olmayan bir şeylerin varlığına delalet ettiği şeklinde yorumlanmaktadır.

Ahireti Görmek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir