Rüyada Ayet Okumak Görmek

Ayrıca bkz: Ayetü’l-Kürsi Okumak, İsra Suresi Okumak, Duhan Suresi Okumak

Ayet hayırlı bir ömre karşılık gelmektedir. İnsanlara yönlendirici olacağı, ilmi olarak fazileti vurgu yapan bir rüyadır.

Rüyasında ayet okuduğunu gören kimse, temiz kalpli olacağına hayatında yanlış işler yapmamak adına sürekli tetikte olacağına ve bu şekilde hareket ederek insanların gayeleri doğrultusunda yaşamayacağı şeklinde rivayet edilir.

Rüyayı gören kişinin bir isteği veya dileği var ise güzel kalbi, amelleri ve niyetinden ötürü kabul olacağına, en kısa süre içerisinde hayra vesile olan bir işe imza atılarak daha çok ilmi hamleler içerisinde bulunacağınıza vurgu yapmaktadır. Hayat içerisinde elde edilecek olan bolluğa, berekete ve zenginliğe delalet olup, huzuru vurgulamaktadır. 

Rüyada ayet okumak memleketinden ve evinden uzak olan kişiler için hasret bitmesine, kavuşmaya, ailesi ile arası bozuk olanların, küslüğün biteceğine ve hem dünyada hem ahirette huzura delalettir. Kendisini tehlikede hisseden kişilerin tehlikenin ortadan kalktığını hissedeceğine, kan davası gibi uzun süreli düşmanlıkların ortadan kalkarak huzur ortamının kalıcı olarak sağlanacağı şeklinde rivayet edilmektedir.

Rüyada Rahmet Ayetlerini Okumak

Rüyasında rahmet ayetlerinden Bakara Suresi okuduğunu gören kişi, hayırlara vesile olacak bir rüya olarak adlandırılmaktadır. Hayatı içerisinde güzel günlerin ve işlerin geleceğine, bereketi ile hayırlı zamanların olacağına delalettir. Her türlü kötülüğe karşı emin olarak, adım atma, kendinizi sınama ve kötülüklerden uzak durarak hayır işlenecek ortamların oluşacağı şeklinde rivayet edilmektedir.

Rüyasında rahmet ayetlerinden Nisâ Suresi okuduğunu gören kişi hayatında bazı hatalar yaptığına ya da yapacağına, yapılan hataların dönülmez hatalar olmayarak Allahtan rahmet dileneceğine ve Allah tarafından merhamet edilerek huzur mazhar eyleneceğine, çektiği sıkıntıları insanlara yansıtmamak amacı ile manevi huzursuzluğu bireysel olarak yaşayarak, zor günler geçireceğine ve sonunda olaylardan kurtulacağına delalettir.

Rüyasında rahmet ayetlerinden Âl-i İmrân Suresi okuduğunu gören kişi, hayatı boyunca sıkıntı çektiğine ya da rüyadan sonra farklı nedenlerden dolayı sıkıntı çekerek, sabır edeceğine, Allaha gösterdiği tevekkülden ötürü sabrına binaen sıkıntılardan kurtulacağına, şükür edeceği günlere kavuşarak rahatlayacağı şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyasında ölmüş birinin rahmet ayetlerini okuduğunu görmek, rüyayı gören kişinin veya rüyasında gördüğü ölmüş kişinin ahiret içerisinde yerinin iyi olacağına, azap çekmeden cennete gireceğine ve ahiret hayatında sıkıntı çekmemek adına, dünyada dinine bağlı olarak yaşam süreceği şeklinde rivayet edilmektedir.

Rüyada Azap Ayetlerini Okumak

Rüyasında korku içerisinde Azap Ayetlerini okuduğunu gören kimse, hayat içerisinde üç harflilerden ve ruhsal durumlardan korktuğuna, bu durumların üzerine giderek en kısa sürede kendini manevi olarak temizleyeceğine ve korkularından bir bir kurtularak emin adımlar ile ilerleyeceği şeklinde rivayetler mevcuttur. Maddi ve manevi olarak oluşan sıkıntıların en kısa sürede geçerek içsel bir rahatlama yaşanacağı şeklinde yorumlanır.

Rüyasında gülerek Azap Ayetlerini okuduğunu gören kimse, yaşantısı içerisinde sıkıntı çekmeyeceğine, rahat olarak yaşamasından ötürü ahireti unuttuğuna ya da unutacağına insanların ahireti unutmasında ötürü günaha batmasına, öldüğü zaman ahirette zor günler geçireceğine, sıkıntı içerisine öleceğine delalettir.

Rüyasında oturarak Azap Ayetlerini okuduğunu gören kimse, bazı sıkıntılar ile karşı karşıya olduğuna, sıkıntılarını gidermek için İslami olarak çaba sarf ettiğine, başınızdaki tüm sıkıntılardan kurtularak huzura ve rahata ereceğiniz şeklinde rivayet edilmektedir. Baba, anne, eş veya sevgili gibi bir yakınından korkan kişilerin, çekinecekleri durumların ortadan kalkacağına, daha samimi ilişkiler içerisine girerek mutluluğa delalettir.

Rüyada Yasin Okumak

Rüyasında korktuğu için Yasin okuduğunu gören kimse, hayatı boyunca istediği her şeye kolay bir şekilde erişebileceğine, isteklerin maddi olması durumunun iyi olacağına delalettir. Manevi olarak isteklerin gerçekleşmesi için ibadetlerini yerine getiren ya da getirecek birisi olunacağı şeklinde rivayet edilmektedir. Sıkıntılardan kurtularak rahat günler görüleceğine, sevdikleri ile beraber uzun bir ömre delalettir.

Rüyasında nazar için Yasin okuduğunu gören kişi, Kuran-ı Kerim içerisinde en hayırlı ve özel sureler içerisinde en başta olan Yasin suresi görmek oldukça hayırlıdır. İşlerinizin açık olarak, hayırlı işlerin olacağına ve işlerinizin yolunda gideceği şeklinde rivayet edilmektedir.

Rüyasında duaları kabul olsun diye Yasin okuduğunu gören kişi uzun ömürlü olunacağına, sağlıklı bir şekilde ömrünü tamamlayarak, huzur içerisinde öleceği şeklinde yorumlanmaktadır. Her anlamı ile kişilerin hayırlı işlere imza atılacağına, zorluk ve sıkıntı çekilmeyecek başarıya delalettir.

Rüyada Abese Suresi Okumak

Rüyasında Abese Suresi okuduğunu gören zengin kişi, kendini beğenmiş bir yapıda insan olduğuna, kibirli olarak insanlara yukarıdan baktığı için zarar göreceğine, göreceği zararın zor günlere vesile olmasından ötürü uyarı niteliğinde olan bir rüyadır. Kibirli olan yapısını değiştirmesi gerektiğine, kibir şeytanın işi olduğunu vurgulayan bir rüyadır.

Rüyasında Abese Suresi okuduğunu gören erkek kişi, insanlara davranışları soğuk olduğu ya da olacağı şeklinde rivayet edilmektedir. Davranışlara dikkat edilerek, insanlar arasında iletişim kurma formülü oluşturma tavsiyesinde olan bir rüyadır. Hayatta yapılanlara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulamaktadır.

Rüyasında Abese Suresi okuduğunu gören kadın kişi, zengin olduğuna ya da olacağına, malının karşılığını vermeyerek savurganlığına dikkat çeken bir rüyadır. Mal varlığının karşılığında vermesi gerekli olan zekâta vurgu yapan, hayra yönlendirici olduğu şeklinde yorumlanmaktadır.

Ayet Okumak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir