Rüyada Merdiven Görmek

Rüyada merdiven görmek; dini emirleri yerine getiren kimse için düşmanlara galip gelmeye, fasıklar için inanç zayıflığına ve günaha işarettir. Merdiven çıkmak; hayır ve kurtuluşa, itibar ve şerefe, makam ve mevkiye, rızık ve nimete; inmek ise üzüntü ve kedere, makam ve mevki kaybına, itibardan düşmeye delalettir.

Rüyada merdivenden düşmek görmek, makam ve görevini kaybetmeye; merdivenden düşmek üzere iken tutunarak kurtulmak, itibar iadesine ve göreve geri dönmeye işarettir.

Rüyada merdiveni bir inip bir çıkmak, halk için yararlı işler yapmaya ve bundan kendisinin de istifade etmesine; hastanın merdivenin üst basamağına kadar çıktığını görmesi, vefat etmesine delalet eder.

Rüyada merdivenden malum bir yere inmek, korku ve sıkıntıdan kurtulmaya; bir iş maksadı ile merdivenden inmek, hayır ve başarıya, esenlik ve mutluluğa; merdiven, arzusunun yerine gelmesine yorulur.

Rüyada merdivenin birinci basamağını görmek, namaza; ikincisi oruca; üçüncüsü zekata, dördüncüsü sadakaya; beşincisi hacca; altıncısı cihada; yedincisi Kur’an okumaya alamet eder.

Rüyada görülen merdiven basamakları; iş ve meslekte yükselme sebeplerine, bir amaca ulaşmak için başvurulan vesilelere, yolculukta konaklanan yerlere, bir iş yahut maksat için süre vermeye delalet eder.

Rüyada merdiven çıkmak ne demek, güzel bir iş yapıp, şöhrete ve yüksek mertebeye erişmeye; merdiven inmek, çok iyi bir fırsatı kaçırmaya; merdivenin kırıldığını görmesi, düşmanına mağlup olacağına işarettir.

Rüyada merdivenden çıktığınızı gördüyseniz, hayallerinizi gerçekleştireceğiniz anlamına gelir. Merdivenden inmek, başarısızlığın ve hayal kırıklığının işaretidir.

Rüyada aydınlık ve geniş bir merdivenden çıkmak, kişinin tüm istediklerine kavuşacağına işaret eder. Merdivenden inmek veya düşmek, başarısızlıktır. Kişinin mevki ve itibarını kaybedeceğine işaret eder.

Rüyada toprak veya kerpiçten yapılmış bir merdivenden çıktığını gören, hayır ve iyilik bulur. Eline helal rızık geçer. Kireç ve tuğladan yapılmış bir merdivenden çıktığını görenin dini fesada uğrar. 

Rüyada taştan yapılmış merdivenden çıkmak, katı kalpli kimseye işarettir. Tahta ve ağaçtan yapılmış merdiven, dinin zayıf olduğuna delalet eder. (Bkz: Basamak)

Kirmani’ye göre; uzun bir merdivenden çıktığını gören, büyük bir mevki sahibi olur. Merdivenden indiğini gören, memur veya işçi ise işinden çıkarılır. Halktan biri ise itibardan düşer. 

Rüyada merdivenden inerken ayağının kayıp düştüğünü gören yerinden olur. Merdivenden düşerken kendini toplayıp tutunduğunu ve kalktığını gören, işten çıkarılmış ise yeniden işine alınır. Halktan biri ise itibarı geri gelir.

Cabirül-Magribi’ye göre; bir merdivenden çıktığını, indiğini, tekrar çıktığını ve yine indiğini gören, halkın işlerinde çalışır ve halk bundan fayda görür. 

Rüyada geniş ve muntazam bir merdivenden çıktığını görmek, gören kimse hayır işleri ile uğraşır ve herkesten dua alır. Birinin elinden tutup merdivenden çıkardığını gören, bir kimse aracılığı ile rütbe ve makam sahibi olur ve fayda görür. 

Cafer-i Sadık’a (R.A.) göre; rüyada merdiven görmek, düşmana zafer ve fesat kimseler için günah işlemektir. Rüyasında bir merdivenden çıktığını gören kuvvet ve kudret sahibi olur. Dini kuvvetlenir, hasta ise ve merdivenin başına kadar çıkarsa, ömrü sonuna gelmiştir. 

Rüyada uzun ve geniş bir merdiven çıktığını gören, büyük bir makama erişir ve birçok büyük kimselerle arkadaş olur. Eski bir merdivenden çıktığını gören, kazanır ve kazancının faydasını görür. 

Rüyada merdivenden düştüğünü gören, dininde fesada uğrar. Eski bir merdiveni aksar şekilde adım adım indiğini görenin, ticaretinde durgunluk olur. Bir ağaç merdiveni çıkarken, merdiven basamaklarının kırıldığını görmek, düşmanına yenileceğine işarettir. 

Rüyada bir merdiven bulup onunla bildiği bir yere indiğini gören, keder ve sıkıntısından kurtulur. Abdulgani Nablusi’ye göre; rüyada merdiven, dünya ve ahirette yükselmenin ve itibar kazanmanın anahtarıdır. Yolculuk, konak yerleri, günler, ömür ve ev halkı ile tabir olunur. 

Rüyada Merdivenden Ne Demek?

Rüyada merdivenden inmek görmek, rüyayı gören kişi yolculukta ise memleketine dönmeye; memur ise işinden çıkarılmaya; zengin ise fakirliğe; hasta ise ölümüne delalet eder. Bazı tabircilere göre; merdiven hayırlı bir iştir. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen ağaç merdiven, yolculuktan dolayı sıkıntı ve meşakkate işarettir. Bazen de merdiven, işlerde selamete işaret eder. Bazen ağaç merdiven üzerine çıkmak, itaat etmeyen kimseye iyilikle emretmeye, kabul etmeyen kimseye nasihate ve kötülüklerden kaçınmayan kimseyi de kötülükten kaçındırmaya işarettir. Bazen de merdiven görmek, işlerde sebat ve devama ve saklayıp gizlemek istediği şeyin gizli tutulmasına işarettir. 

Rüyada Merdiven Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyayı gören kimse için kahır ve galebeye işarettir. Bir kimse merdiveni yere düşmüş olarak görse, hasta olur. Tekrar dikilmiş ve yerine konulmuş görse, hastalığından kurtulur. 

Rüyada Merdiven Görmek Ne Demek?

Üzüntülü kimse için selamettir. Merdiven, yolculuğa ve şanı yüce bir kimseye de işarettir. Bundan dolayı, yeni bir merdivene çıktığını gören kimse, hayra, din ve dünyasında yüksekliğe erişir. 

Rüyada çıktığı merdiven eski ise ticaret veya başka bir taraftan hayra ve yüksekliğe erişir. Eğer düşmanlık içerisinde ise, düşmanına galip gelir. Kendisinin bir demir merdivenden düştüğünü gören kimsenin dininde zayıflık meydana gelir ve bu halden döner. 

Rüyada eski bir merdivenden indiğini görmek ne anlama gelir, gören kişi ticaret ile uğraşıyorsa, ticareti çöküntüye uğrar. Rüyada merdiven yıkılırsa ve kendisi de üzerinde bulunursa gören kişi düşmanına mağlup olur. 

Rüyada bir merdiven koyarak belli bir yere çıktığını gören kimse; bulunduğu gurur, korku ve helaktan kurtulur. Ağaç merdiven, münafık bir kimsedir. Bazıları da ağaç merdivenden yukarı çıkmak, kendilerinde nifak olan bir kavimden medet ummaktır, dediler. Merdivenden yukarı çıkmak, liderliğe bazen de şerli kimselere tanışmaya işarettir.

Rüyada merdiven indiğini görmek ne anlama gelir, uzun zamandır istediğiniz ve haber gelmesini beklediğini bir yerden olumlu haberler alacağınıza delalet eder. 

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Apartman, Asansör, Asansörde Kalmak

Merdiven

“Rüyada Merdiven Görmek” üzerine 12 yorum

  1. 30 – 40 cm lik bir toprak yerden (içerisi ekilmiş fasulye ve benzeri çok geniş bir arazi olup) aşağı inerek o yükseltiye doğru dönüp çömeldim ve ellerimle küçük merdivenler yapmaya başladım. Başparmaklarımla genişletip 3 basamak yaptım. Orada daha on basamak kadar yer vardı ama ben uyandım.

  2. Günaydın sayfanızı beğenerek okuyorum devamlı ama bazı rüyalarımın karşılığını bulamıyorum. Burayı yapmanız iyi olmuş. Başarılarınızın devamını dilerim. Rüyamda merdiven aradım. Bir kaç komşuya gittim. Bir komşuda demir bir merdiven buldum. Anlamı nedir? Şimdiden teşekkürler.

  3. Rüyamda galata kulesi gibi geniş mermer merdivenlerden düğün sebebi ile elinden tutup inip çıkıyoruz, oğlumla beraber. Mermer merdivenler oldukça rahat, geniş ve temiz kule de oldukça yeni. Alt kapıyı açıyorum, düğün için hazırlık yapıp o merdivenleri telaşlı bir sevinç ile inip çıkıyoruz. Bir örümcek var tuvalette, çok çirkin, ondan kurtulmak için böcek ilacı ile zehirliyorum. O bir kız çocuğuna dönüşüyor. Yerde, hareketsiz benimle konuşuyor. Ayağı ile beni de zehirlemek istiyor. Ayaklarını tutup bunu yapamayacağını söylüyorum. Bana hiçbir şey yapamıyor. Çırpınarak ölecek halde onu bırakıyorum. Bu konuda acil yorum rica edebilir miyim?

  4. Kendi evimin merdivenlerine kalabalık bir grup oturmuş ve ben kovuyorum. “Evimde dinlenmek istiyorum iner misiniz merdivenimden?” diyorum. Ancak inmiyor, kızın teki yüzümü yumruklamaya ve tırnak atmaya başlıyor. Uyanıyorum. Evim 3. kat dışarı merdivenim baya dik. Yukarı evime girişte camekan var. Kapımı bile örttürmüyorlar, zorbalıkla oturuyorlar.

  5. Rüyamda kayınvalidemin benim evimi temizlediğini görüyorum evimin kapısını açmak için merdivenden tam çıkarken en üst basamağa gelince basamağın kırık olduğunu görüyorum. Demir merdiven oluyor tam evin anahtarlarını çıkaracağım üç anahtardan biri yani evin kapısını açan anahtar ucu kırılmış ama orda bayılıyorum. Kayınvalidemde eve yaşlı arkadaşlarını getirmiş en yakın arkadaşı sakın kalkma uyku numarası yap diyor. Bırak bir bakıyorum yatağıma genç delikanlı çocuklar yatmış bende eşimle kenara uzanıyoruz. Kayınvalidem de yatıyor bende yanına gidip soruyorum evde lokma döktürtüyor ama bana ve eşime neden haber etmedin diye. Bize niye ayırmadın diyorum ve sonra siyah bir toka alıyorum elime ve birde siyah güneş gözlüğü takıyorum. Rüyamı lütfen yorumlar mısınız?

  6. Evli birisiyle evlendiğimi ve evin merdivenlerinden inip çıktığımı ve korktuğumu gördüm daha sonra merdivenler altımdan yıkılıyor ve bende demirlerden tutunuyorum ama altımdan beton kırılıp gidiyor evde yüksekmiş 3 katlı lütfen rüyamı yorumlar mısınız?

  7. Merhaba.
    Normalde 3. katta çalışıyorum. Ama yanlışlıkla farkında olmadan kendimi bir anda 9. katta buldum. Fazla merdiven çıkmışım. Sonra zahmetli bir şekilde 3. kata indim. Üst katlardaki merdivenler tadilat halindeydi. Sakına sakına indik ve büroya girdim. Ne demek olabilir?

  8. Çocukluğumdan beri rüyamda eki bir apartman merdivenlerini çıktığımı,ama istediğim kata ulaşmaya bir kat kalmış,diğer çıkmalı olduğum merdiven ters döner.Çok merak ediyorum anlamı ne acaba

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir