Rüyada İnmek Görmek

Rüyada yüksek bir yerden inmek, sahip olduğu maddi ve manevi durumu kaybetmesine; bir tepeden, araç yahut vasıtadan ne derece inmiş ise, o derece amacından uzaklaşmaya işarettir.

bkz: Binmek, Yüksekten Düşmek 

Rüyada dağdan aşağı inmek, hayır ve güzelliğe; çatı yahut damdan inmek, bulunduğu durumdan uzaklaşmaya; merdivenden aşağı inmek, ticaret ve sanatta gerilemeye; inerken merdivenin kırılması düşmanın o kimseye galip gelmesine delalet eder.

Rüyasında bir yerden indiğini gören kişi, mevkisini kaybeder. Merdivenden indiğini gören kimse, önemli bir fırsat kaçırır.

Rüyada inmek, ayrılıkla yorumlanır. Rüyasında yüksek bir yerden aşağıya indiğini görmek, bulunduğu mevkide yükseleceğine işarettir. Bir ağaç üstündeyken yere indiğini gören kederden feraha çıkar. Bir daldan aşağıya yavaş yavaş indiğini görmek, tüccarsa kazancının gittikçe artacağına; memursa maaşının fazlalaşacağına; halktan biri ise işinin düzeleceğine; fakir ise geçiminin iyileşeceğine delalet eder. 

Rüyada bir çatıdan veya bir apartman katından aşağıya indiğini görmek, rızık ve bollukla yorumlanır. Bir kuyuya indiğini görmek hayra yorumlanmaz. Asansöre binerek aşağıya indiğini görmek, bir ilim adamı ile arkadaşlık edeceğine delalet eder. Merdivenden indiğini görmek iyiye işarettir. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada yüksek bir yerden aşağıya inmek insanın; rütbe, hanım, din ve itikat gibi bulundugu hallerden ayrılmasına işaret eder. Küçük bir tepeden, bindiği bir şeyden veya yüksek bir yerden indiğini görse, indiği yerin miktar ve kıymetine göre, arzu ve isteğinin güçleşmesine işarettir.

Bir kimsenin rüyada dağdan aşağıya indiğini görmesi, güzeldir. Bazen yüksekten aşağı inmek, zelil ve perişan olmaya işaret eder. Bazı tabirciler de, bu rüya dinde önder olmakla beraber dünya nimetlerine nail olmaya işaret eder dediler. Rüyada dağdan aşağıya indiğini gören kimse, üzüntüden kurtulur. Bazı tabirciler ise, bu rüya işlerin bozulmasına ve isteklerin mümkün olmamasına tabir ederler. 

Rüyada yüksek bir yerden veya dam yahut köşkten aşağı indiğini gören kimse bulunduğu halden döner. Bir kimse rüyada, eski bir merdivenden aşağı indiğini görse, o kimsenin ticaretinde azalma meydana gelir, artık kâr edemez.

İnmek

“Rüyada İnmek Görmek” için bir yorum

  1. İyi günler. Dün gece rüyamda annemle beraberiz. Hava soğuk kar ve buzlu merdiven çıkmamız gerekiyor fakat merdiven o kadar dar ve zor ki ben korktum, buradan nasıl çıkacağız diye düşündüm. Sonra zorla bir şekilde çıktım, tutuna tutuna. Korkuyorum ama tepeye çıktım. İniş tarafına geçtim, bir kaç basamak zar zor indim fakat merdiven bitti, ben kalakaldım orada. Aşağıda ev balkonu gibi bir yer var. İki tane kadın “Şöyle, böyle yaparak ineceksin” falan dediler. Ben korkuyorum, inemiyorum. Arkamdan da insanlar geliyor. Yolu açmam lazım. Onların indiği şekilde inmeye karar verdim. Tam inecekken baş zonklamasıyla uyandım. Annemi ne çıkarken, ne inerken gördüm, sadece başta beraberdik. Yorumlarsanız sevinirim. İyi günler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir