Rüyada Tepe Görmek

Rüyada tepe görmek, saygın, hürmetkar kimseye; düz ve yeşillik alanın ortasındaki tepe, kişinin sosyal konumuna; çevredeki düzlük ve yeşillik ise mülk ve etki alanına, tepe sırtlarında yapılar ev halkına işarettir. Tepe bazen kadına, çocuğa ve hizmetçiye delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Dağ)

Rüyada Tepeye Çıkmak

Rüyada tepeye çıkmak, çok zor bir işi üzerine alıp başarılı sonuçlandırılacaktır. Eğer tepeye arkadaşlarıyla tırmanıyorsa, istemeyerek bir işi veya borcu üstlenecek ve sorumluluk alır demektir.

Rüyasında tepede olduğunu gören kimse işinde yükselir ve başa geçer. Tepeden inen ise tam tersi, mevki kaybına uğrar.

Rüyada Tepeye Tırmanmak

Rüyada tepeye tırmanmak, şişman bir kimse ile dost olup ondan fayda görmeye delalet eder. Eğer rüya sahibi o tepeye çıkarsa ve oturursa çok iyidir. O tepenin kendisine ait olduğunu sanmak, birçok mal edinmeye delalet eder. Bir rivayete göre, büyük bir adamdan o malı zorla almaya işarettir. 

Rüyada Tepede Ev Görmek

Rüyada tepede ev görmek dört şekilde tabir olunur; büyük bir rütbe, çok mal, kuvvet ve kudret, hiyanet. Tepeler ve yüksek yerler kutsal binalara delalet eder. Bir hasta kendisini bir tepenin üzerinde görse, ölüp tabuta girer. Rüyayı gören hasta olmayıp, evlenmek istiyorsa asil ve namuslu bir kadınla evlenir. 

Rüyada tepenin üzerinden aşağıdaki halkla konuştuğunu veya orada ezan okuduğunu gören, ya büyük bir mevkiye geçer veya adi o yerde her zaman anılacak bir ün sahibi olur. Tepe üzerinde oturmak şereftir. 

Rüyada Tepeden İnmek

Rüyada tepeden inmek, içinde her türlü şey bulunan dünyaya yahut kötü huylu kadına veya ahlaksız bir hizmetçiye delalet eder. Rüyada tepe böyle olmayıp da üzerinde çimen ve funda gibi şeyler bulunuyorsa selamete, şan ve şerefe işarettir. 

Rüyada Tepeden Düşmek

Rüyada tepeden düşmek, namuslu ve şerefli bir kadınla evlenmeye işarettir. Atla bir tepeye çıkıp orada atın üzerinde durduğunu gören, büyük bir memuriyete girer. Fakir ise geçimi bollaşır ve itibarı artar. Bu rüya her gören için hayırlıdır. 

Rüyada Tepeden Bakmak

Abdulgani Nablusi’ye göre; rüyada tepeden bakmak, büyük ve hatırı sayılan din adamı ile etrafındaki geniş topraklar da ailesi ile tabir olunur. Rüyasında bir tepede oturduğunu gören, yüksek bir mevkide bulunan bir kimseyle dostluk kurar. Bu şekilde işini düzeltir ve kıymetini artırır. Birtakım tepeler üzerinde yürüdüğünü gören, bütün sıkıntılarından kurtulur, feraha çıkar. 

Rüyada yüksek bir tepeden indiğini gören, kedere ve sıkıntıya düşer. Üzerinde bulunduğu tepe toprak ise mülk ve menfaat, taştan ve kumdan ise şöhrettir. 

Rüyada küçük tepe görmek; izzet, hürmet ve şeref sahibi kimsedir. Tepenin etrafında yeşillik görürse o gördüğü yeşillik, kuvvetine, dinine veyahut güzel muamelelerine işarettir. Gördüğü yüksek tepe ile beraber dünya ziynetlerine alt olan şeyler de varsa, durduğu tepe üzerinde rüyayı görenin ikameti için yaptıracağı binalara işarettir.

Rüyada Tepeye Çıkamamak

Rüyada tepeye çıkamamak, rüya sahibi kaygı ve acılardan kurtulur. Bir tepe üzerine çıktığını görse, dindar bir kimseye reis olur. Yüksek bir yer üzerinde olduğunu görürse; yüceliğe, saltanat ve reisliğinin artmasına, rütbe ve şerefli olmasına işarettir.

Rüyada yüksek bir yerden indiğini gören kaygı, üzüntü ve sıkıntılara girmeye işarettir. Yüksek tepe ve yerler; nesep, ilim, mal ve saltanat cihetiyle, yüce olan kimseye işarettir. Bazen yüksek yerler, güzel meskene, yüksek mertebeye ve güzel bineğe işarettir.

Rüyada Tepede Yürümek Görmek

Rüyada tepede yürümek: İnsan kendisini yüksek bir tepe ve yüksek yerde bir şey üzerinde yürüdüğünü görürse, o şey o kimsenin kabri ve tabutudur. Eğer o kimse evlenmeyi isteyen biriyse gördüğü yerin yüksekliği, toprağın çokluğu ve genişliği nispetinde, zengin, şerefli ve övülmeye layık bir kadınla evlenir. 

Tepe

“Rüyada Tepe Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Bir kız kalabalık bir yerde yanıma geliyor, parmağında ki gümüş yüzüğü gösteriyor, benimle dalga geçiyor sonra bir abiyi görüyorum, 7-8 kişi var içki içiyorlar. Ben de bir bira içiyorum, sanırsam. Bir bakıyorum o kız, annesi birde ondan ufak bir kızla tepeye çıkıyorlar. Arkasından ben de kardeşim birde zinciri elimizde bir av köpeği ile tepeye çıkıyoruz. Yukarıda güzel bir köy var, orada çoban köpeklerini görünce bizim köpeği boğmasınlar diye aşağı iniyoruz. Aşağı inince merdivenler çıkıyoruz, bir gök gürültüsü, bir alaca karanlık. Tepeden onlarca kurt köpeği iniyor, havlıyorlar, diş gösteriyorlar ama ısırmıyorlar.

  2. Kendimi bir üzerinde kalabalıkla birlikte uzanıp orda gecelemeyi planlamışız. Tabi ben de bir korku var. Uyurken oranın güvenli olmadığını ve düşüp yuvarlanabileceğimizi düşünüyordum.

  3. Rüyamda dik ve yüksek bir tepeye araba ile çıkıyorum orada yemek yiyip zahmetsiz ve kolay bir şekilde yürüyerek güzel bir yere iniyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir