Rüyada Küçük Tepe Görmek

Rüyada küçük tepe görmek, izzet, hürmet ve rifat sahibi kimsedir. Kenarındaki yapılar, rüyayı görenin ailesidir. Bundan dolayı, yüksek ve düz bir yerde küçük bir tepe gören kimse gördüğü düz yeri büyüklüğü miktarınca, dünyada genişliğe kavuşur. Tepenin etrafında yeşillik görürse, o gördüğü yeşillik, kuvvetine, dinine veyahut güzel muamelelerine delalet eder.

Bkz: Merve Tepesi, Dağlar 

Rüyada bir tepe veya yüksek bir yer üzerinde durup oraya yerleştiğini görmek, rüyayı görenin işi yüksek olur. Yahut durumunu beğenmediği bir adama itimat eder ve o adam da o kimseyi tepede kaldığı miktarca yardım ve himayesine alır. Gördüğü yüksek tepe ile beraber dünya zinetlerine ait olan şeyler de varsa, durduğu tepe üzerinde rüyayı görenin ikameti için yaptıracağı binalara delalet eder.

Rüyada kendisini küçük tepe üzerinde görse, kaygı ve acılardan kurtulur. Bir tepe üzerine çıktığını görse, dindar bir kimseye reis olur. Yüksek bir yer üzerinde olduğunu görürse; yüceliğe, saltanat ve reisliğe ve malının artmasına, rütbe ve şerefli olmasına delalet eder. 

Rüyada yüksek bir yerden indiğini gören kaygı, üzüntü ve sıkıntılara girmeye delalet eder. Çamurdan küçük bir tepe üzerinde olduğunu gören mülk ve saltanata nail olur. İnsanlar topraktan yaratıldıkları cihetle, yer ve insana delalet ettiğinden dolayı, her yüksek tepe ve yerler, nesep, ilim, mal ve saltanat cihetiyle, şöhrete ve diger insanlardan yüce olan kimseye delalet eder. Bazen yüksek yerler, güzel meskene, yüksek mertebeye ve güzel bineğe delalet eder.

Rüyada insan kendisini yüksek bir tepe ve yüksek yerde bir şey üzerinde olduğunu görse, gördüğü şeyin altında da insan varsa ve hasta ise o şey o kimsenin kabri ve tabutudur. Hasta değilse ve evlenmeyi isteyen biriyse gördüğü yerin yüksekliği toprağın çokluğu ve genişliği nispetinde, zengin, şerefli ve methetmeye layık bir kadınla evlenir. Yüksek bir tepede halka hitap ettiğini veya ezan okuduğunu görse, mülke ehil ise mülke nail olur. Hakimlik, fetva, ezan ve hitabet gibi şöhret veren ve insanların şereflilerinin bulundukları bir makama nail olur.

Bir kimse rüyada kendisini yüksek ve düz arazisi olan bir tepede görürse, o düzlük arazinin genişliği nispetinde insanlar arasında şöhreti yaygın bir kimseye delalet eder. Küçük tepe üzerinde oturduğunu gören için bu rüya, rütbedir. Eğer o tepe çöplük yeri ise o çöplük kendisinde her türlü şey bulunan dünyadir. Bazen tepe, zevceye yahut çok kadına veya kötü halde bulunan hanıma delalet eder. Eğer o tepe çöplük ve hayvan pisliği bulunmayan yüksek ve bilinmeyen bir yer olursa, tebaasından selametle beraber şanının yüce olmasına delalet eder.

Küçük Tepe

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir