Rüyada Düşmek Görmek

Rüyada yüksek bir yerden harabeye, ıssız bir ortama düşmek iyi bir halden kötü bir hale geçmeye işarettir.

Rüyada yeşillik, sulak ve güzel bir yere düşmek sıkıntılı bir halden iyi bir hale geçmeye; düşmek, zengin için onun cimriliğine, dam, balkon yahut çatı gibi yerlerden düşmek, bir yeri incinir yahut kırılırsa kendine, dostuna yahut malına gelecek zarara; yönetim tarafından hoşlanmadığı bir durumla karşı karşıya bırakılmaya delalet eder.

Rüyada bir yere düştüğünü görmek birçok sorunu halledip, başarı elde edeceğinizin işaretidir. Eğer düşüp yaralandıysanız, birtakım zararlara uğrayıp, sıkıntı çekeceksiniz. Ani yenilgi, başarısızlık, ani karşılaşılacak sorundur.

Rüyada birisinin kendi üstüne düştüğünü görmek, düşmanının kendisine üstün geleceğine; dağ ve duvar gibi yüksek bir yerden düştüğünü görmek, isteklerinin yerine gelmesine; bir darbe ile yere düştüğünü görmek bir bela ve musibete uğramasına; ayağı kayıp düştüğünü görmek, felakete uğrayacağını delalet eder.

Kirmanî’ye göre: Rüyada yüzükoyun düştüğünü görmek, eğer secdeye niyet etmemiş ise, hayır değildir. Rüya sahibi davada, savaşta veya kavgada ise üstün gelemez. Damdan, duvardan, ağaçtan, dağdan ve benzeri yüksek bir yerden düştüğünü gören, muradına ermez. Dininde kuvvetli olmayan kimsenin rüyada düşmesi; günaha, fitneye, ve kötü işlere meyline işarettir. Bir mescitte, bir bahçede ve buna benzeyen bir yerde düştüğünü ve bunun da hayır işlemek maksadı ile hareketinden ve acelesinden ileri geldiğini görmek, günah işlemesini terke ve iyiliğe döneceğine delalet eder.

Ebu Sait El-Vaiz’e göre; rüyada düşmek iyi değildir.

Bazılarına göre; rüyada düştüğünü görmek, aksiyle yorumlanır. Rüyanızda yolda yürürken birdenbire düştüğünüzü görmeniz, hiç beklemediğiniz bir şekilde kalkınacağınıza ve çok zengin olacağınıza yorumlanır.

Ayrıca bkz: Atlamak 

Bir başka rivayete göre de: Yüksek bir yerden aşağıya düştüğünü gören, hayırdan şerre düşer. Rüyayı görenin düştüğü yer çimenlik ve yeşillik veya salih kimselerin toplandığı bir yer ise akıbetinin hayır olmasına, düştüğü yer harabe ve yırtıcı hayvanların içerisi ise akıbetinin kötü olacağına işarettir. 

Rüyada bir yerden düştüğünü görmek bazen de bu rüya mal sahipleri için cimriliğe işarettir. Damdan düşüp elinin veya ayağının kırıldığını gören kimsenin nefsine, malına ve dostuna bir bela isabet eder.

Düşmek

“Rüyada Düşmek Görmek” üzerine 19 yorum

    1. Ben de bir akrabamın 2 kat yukardan balkondan düştüğünü ama incinmediğini bir şey olmadığını gördüm. Hayır, olsun inşallah… Sizinle aynı gibi.

  1. Rüyamda beni bir arkadaşımla birlikte eşim çok yüksek bir yere çıkardı, sonra da arkadaşımla beraber aşağı bıraktı, biz de şehire düştük ama güzel bir yerdi ve hiç bir yerimiz zarar görmedi sonrada eşim yanımıza geldi “Ben size şaka yaptım atmayacaktım kendiniz atladınız” dedi. Bu rüyanın anlamı nedir acaba? Teşekkürler.

  2. Rüyamda annemin, yüksek duvar gibi bir yerden ayakları üzerine düştüğünü gördüm. Ölmedi ama sanki bir yerleri kırılmış gibiydi. Ben onu düştükten sonra tuttum. “Annecim niye böyle yaptın” dedim. Bu rüyayı anneme mi, kendime mi yormam lazım? Teşekkürler.

  3. Merhaba rüya gördüm. Bir dağ gibi bir yerdeyiz, herkes karşı tarafta. Annem bana elini uzatıyor ki, ben de onun yanına geçeyim. Ama ben korkuyorum. Zorlukla geçmeye çalışırken, annemler bir şey oluyor, gülmeye başlıyorlar, şakalaşıyorlar. Birden annem dengesini kaybediyor ve düşüyor. Tam olarak nasıl düştüğü bile aklımda, gözümün önünden gitmiyor. Ben ağlamaya başladığımda, uyanıyorum.

  4. Rüyamda anneannemle beraber dağa çıktık. Anneannem çıkamadı ve düştü. Hiç hareket edemedi. Bu rüya ne anlama geliyor? Teşekkür.

  5. Tam uykuya dalacakken bir yerden düştüğümü görüp nefes nefese kalıyorum. Bu hep olmuyor arada sırada oluyor. Birde birisinin rüyasını anlatacağım. Bir sürü doktor görmüş ama kendi doktorunu görememiş. Anlamı nedir? Lütfen bilen biri cevap yazsın. Teşekkürler. 🙂

  6. Rüyamda balkon camından bakarken aşağıya yeşillik çimene düşüyorum ama bir şey olmuyor. Sadece biraz ağrı hissediyorum anneme söylüyorum o da şaşırıyor ama o da uzun sürmüyor.

  7. Ben ve annem arabayla dağ yollarından gidiyorduk. Araba yolu çok dar, annem zor araba sürüyor. Önümüzde başka bir arabayı babam sürüyor. Babam çok hızlı giderken annem çekiniyordu hızını yükseltmeye. Birden annem arabanın kontrolünü kaybedip araba ilen aşağıya düşüyoruz. Aşağıya düşerken yanımıza kocaman bir şelale olduğunu fark ediyorum. Ben bir şekilde arabadan çıkmayı başarabiliyorum ama araba havada iken. Çok korkuyordum. Öleceğimi bildiğim için şehadeti getiriyorum. Bir saniye bile geçmedi sonra çok acayip bir şey oluyor. Şehadeti getirdikten sonra birden aşağıdan kağıttan yapılmış ip yukarı uçuyor. Ben bir tane ipi yakalamayı başarabiliyorum. İp beni kendisi ile beraber yukarıya babamın yanına uçuruyor. Ben halen telaştayım. Annemle arabayı göremiyorum artık. Bağırmaya başlıyorum “Anne sende o iplerden tutun. Lütfen anne, kendini kurtar!” Babam her şeyi sanki hiçbir şey olmamış gibi izliyor. Birkaç saniye sonra annemi görüyorum. O da bir tane ipi yakalayabilmiş. Onunla beraber gülerek bize doğru uçuyor. Böyle ter içinde uyanıyorum. Bana bu rüyanın anlamını açıklar mısınız lütfen?

  8. Rüyamda kardeşimin çocuk olduğunu ve balkon demirleri arasından kayıp düştüğünü gördüm ama yerde görmedim. Uyandım derhal.

  9. Halamın cam silerken balkondan düşüp kolunu kırdığını gördüm tabiri nedir? Teşekkürler.

  10. Rüyamda balkon da bir şeyler yapıyordum ve demirlere çıkmıştım ayağım kaydı yüzüstü düştüm, düştüğüm an uyandım korkuyla sanki rüyanın içinde gibiydim. Cevap yazarsanız sevinirim.

  11. Rüyamda arkadaşım yanlışlıkla (ama bilerek gibi) balkondan düştü. O aralar arkadaşımı sevmiyordum. Bunun anlamı nedir, bilenler lütfen cevap yazabilir mi?

  12. Rüyamda ikisi de erkek olan iki arkadaşımın üstüne düştüğümü gördüm. Birisi beni tutarak “Seninle evleneceğiz” dedi alayla karışık. Bu rüyanın anlamı nedir acaba?

  13. Rüyamda bir sürü köpek vardı ve ben çok korkuyordum onlardan kaçmaya çalışıyordum gelip bir tanesi ısırmaya çalıştı bacağımdan ama canım yanmadı sadece korktum sonra bir dolap üzerine çıktım bahçedeydi dengemi sağlamaya çalıştım ama olmadı düştüm o sırada uyandım…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir