Rüyada Türbe ve Mezarlık Görmek

Rüyada nebilerden birinin türbe ve mezarını görmek, hayır ve bereket geleceğini müjdeler. Bu rüyayı gören bekar ise evlenir, günahkar ise tövbe eder. Rüyasında birinin mezarını kazdığını görmek, o mezar sahibinin iyi bir insan olduğuna ve sevap işlediğine delildir. 

Nebilerden, sahabelerden veya dünyada iyi tanınmış kimselerden birinin mezarını rüyasında ziyaret eden, kederden ve acı çekmekten ve sıkıntıdan kurtulur. Bir mezarlığı ziyaret ettiğini görmek, kanaat sahibi olmaya; mezarları temizlediğini ve onardığını görmek, dinine bağlı olduğuna; rızkının genişliğine; hasta ise iyileşeceğine; bu rüyayı gören kadın ise bir erkek çocuk doğuracağına delalettir.

Rüyada mezarlıkta pislik veya çöp gibi şeyler görmek, hayırsızlığa delalet eder. İslam mezarlığında yağmur yağdığını görmek, o yer halkına rahmet ve bereket geleceğine; mezarlığın temiz ve bakımlı olduğunu görmek, hayır ve berekete; mezarlığını harap ve mezar taşlarının yıkık olduğunu görmek, bunun aksine işarettir. 

Rüyada türbe görmek; iyi amel yapmaya, hayır ve iyilikte bulunmaya ve günahlardan tövbeye işarettir.

Türbe ve Mezarlık

“Rüyada Türbe ve Mezarlık Görmek” üzerine 5 yorum

  1. Merhabalar, benim bir sorum olacaktı. Ben kendimi bir Allah dostunun türbesinde Fatiha suresini okurken gördüm. Okuyup bitirdikten sonra Fatiha’yı Şerife’yi Peygamber efendimize ve tüm peygamberlere bütün evliyalara ve bütün Müslümanların ruhlarına hediye eyledim… Şimdi bu rüyamın tabirini merak ediyorum… Yanıtlarsanız memnun olurum.

  2. Merhabalar; rüyamda tanımadığım bir bayan “Bak, burayı senin için hazırladım. Yanında da ben varım” diyor ve ikimizin yan yana kazılmış mezar yerini görüyorum bolca toprak vardı. Yorumlarsanız sevinirim.

  3. Rüyamda Hz. Emine’nin mezarını açmışız fakat mezar hep yeşil her yer böyle örtü gibi bir mezar içerisinde bir erkek bebek 8 ya da 9 aylık mezarı açınca o da uyandı çok hayret etmiş sevinmişiz binlerce yıl sonra uyanmış bu bebek. Rüyamı yorumlarsanız sevinirim, teşekkürler.

  4. Merhaba, yaklaşık bir yıldır Konya’da yaşıyorum. Eşim burada çalıştığı içinde bende çalıştığım şirketten Konya’daki şubeye naklimi istemiştim. Şu anda çalıştığım şirket Konya’daki şubeyi kapatma kararı aldı ve beni başka bir şehirde görevlendiriyor. Son bir haftadır bu konuyu düşünüp karar vermeye çalışıyorum. Eşim şuan için sözleşmesi gereği Konya’dan ayrılamıyor ve ben ya işimden ayrılıp Konya’da başka bir iş bulacağım (teklifler var ancak çok kararsızım) bu ruh haliyle dün gece çok uzun zamandır ilk defa rüya gördüm. Kandil gecesi gördüğüm bu rüya neye delalettir? Mühim bir zattın türbe veya tabutunun olduğu bir yerde yaşıyorum tabut (üzerinde örtü veya kilim gibi bir şey var ve başucunda sarık benzeri bir şey duruyor) yerden yaklaşık bir metre yükseklikteki bir şeyin üzerinden devriliyor ve yere yan olarak düşüyor. Sonra birkaç kişi toplanıp yerine koyuyoruz ancak bir süre sonra tekrar ve kaldırıyoruz. Bir kaç kez tekrarlanıyor bu durum. Sonra aynı tabut yanmaya başlıyor ve ben üfleyerek ateşi söndürüyorum kısa bir süre tekrar yanıyor ve tekrar söndürüyorum. Bu durum ne anlama geliyor? Çok fazla etkisinde kaldım yorumunuz için şimdiden teşekkürler.

  5. Selam. Allah sevdigi kuluna rüyasinda veli kulunu gösterir ve onu tanittir. Bu asirda en iyi örnek Şeyh Nazım Kıbrisidir pek cok insan her milletten onu tanimadigi halde rüyasinda görüyor ve sonra arastirip intisap etti. Hatem-ül Enbiya(sallallahu aleyhi ve sellem): Allahü teâlâ bir kuluna hayır, murat edince rüyasında onu ikaz eder.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir