Rüyada Sahabe Görmek

Rüyada Hz. Muhammet (S.A.V.) arkadaşlarından yani sahabelerinden birini veya bir kısmını görmek, önemli kişilerden olacağınıza ve münzevi bir hayat yaşamayı tercih edeceğinize işaret eder.

Rüyada efendimizin sahabelerinden birini görmek ve onunla münasebet kurmak veya ona akıl danışmak, iyi ve aynı zamanda bilge kişilerden nasihat alacağınıza delalet eder. Başka bir rivayete göre; rüyada sahabe görmek, dini bütün kimselerden bir hayır göreceğinize işinizde ve ticaretinizde siz kolaylıklar sağlayacaklarının göstergesidir.

Rüyada Hz Muhammed’in arkadaşlarından yani sahabelerden birinin iltifatına nail olmak; dini bütün büyüklerinizin rızasını kazanacağınıza ve dini bütün biri olma yolunda yol bulunduğunuz mertebeden bir üst mertebeye çıkacağınıza işaret eder.

Eğer rüyanızda sahabelere su verdiğinizi gördüyseniz, hayra ve barışa yönelik işler yapmak suretiyle sevap kazanacağınıza veya uzun süredir beklediğiniz bir işin veya bir anlaşmanın hayırlı bir şekilde sonuçlanacağına işaret eder.

Ayrıca bakabileceğiniz rüya tabirleri: Ashab-ı Kiram (R.A.) Görmek, Biat Etmek

Sahabe

“Rüyada Sahabe Görmek” üzerine 15 yorum

  1. Ben rüyamda sahabe mezarı ziyaret ediyordum ve o kadar hoşuma gidiyordu ki dayanamayıp bayılıyordum. Ziyaret ettiğim sahabe Musab’tı. Bana bu rüyanın tabirini yapıp mail adresime gönderirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

    1. Rüyamda Bilal Habeş ile namaz kıldığımı gördüm caminin içinde, büyük bir camiydi. Bir haftadır bir türlü araya araya bulamadım lütfen bana yardımcı olur musunuz?

  2. Ben rüyamda bir dergahta, odanın içinde Allah’ın iki veli kuluna Fatiha okuyordum. Lütfen yorumlar mısın?

  3. Kusura bakmayın ama peygamber efendimizin ismini yanlış yazmışsınız Hz.Muhabbet olarak geçiyor düzeltirseniz sevinirim.

    1. Mehmet Bey uyardıda bulunduğunuz için teşekkür ederiz. Gerekli düzenleme yapılmıştır.

  4. Rüyamda babamla birlikte yanımızda bir kişi daha vardı bir tepeye çıkıyorduk, bize rehberlik eden kişi “Bu bir sahabenin mezarıdır” diyordu. Sonra babam bana dönerek “Bak evladım bunlar peygamber dostu kişilerdir sen bunlara saygıda kusur etme.” Bir hac mevsimiydi babam bana “Oğlum sen bunları ziyaret ederken asla başını kaldırıp gururlu yürüme hatta bunları ziyaret ederken sürünerek git göğsün üzerinde git sürün” dedi. Babamla birlikte birer Fatiha okuduk mezarın başında ve peygamber dostlarını tefekkür ettik.

  5. Rüyamda bolluk ve bereketin çok olduğu bir ortamdaydım insanın dahi zorlukla geçeceği büyük buğday ambarları vardı. Rüyamda hayrete düşmüştüm maşallah bu ne bereket diye. Sonra birisi yanıma yaklaştı bana dedi ki “Şu gördüğün büyük bir depoyu bana tarif etti bu senin” dedi. Ben “Nasıl olur?” deyince “Bu toprakta yetişen bu hasat senin” dedi. Belki de milyonlarca ton buğday vardı.

  6. Merhaba arkadaşlar, rüyamda büyük komutan Kaka’nın mezarını ziyaret ettim. Bu rüya hakkında yorumunuz varsa yazarsanız memnun olurum. Teşekkürler.

  7. Merhaba, rüyamda sahabeden Hz. Bilal'i gördüm. Kendisine “Peygamber Efendimiz de gelecek mi?” diye sordum. O da bana hayır şeklinde başını salladı. Sonra ben o an üzüldüm ve tekrar ona “Peki Peygamberimizi görebilecek miyim?” diye sordum. Bu kez de evet şeklinde başını salladı. Yorum yapıp mail adresime gönderebilir misiniz?

  8. Rüyamda Hz. Nuh(as) efendimizin annesi hasta imiş. Yanında annesini bakan başı kapalı bayan vardı Peygamberimiz(sav)’in annesini benim bakmam için bayan kucaklayıp bana verdi bende kucağıma alıp dışarı çıktım lütfen cevaplar mısınız?

  9. Sabaha karşı rüyamda Zübeyir bin avvamı gördüm kılıcını elinde aynı zamanda yanındaydım benimde bir kılıcım vardı cephedeydik kâfirlere karşı savaşıyorduk. Çok kalabalık bir savaş ortamıydı ama sadece tanıdık olarak Zübeyiri görüyordum kılıçlarımızı kâfirlere ardı ardına indirirken bana RABBİN için ya Ayhan ALLAH ın için ya Ayhan kılıcını sıkı tut ve vur diyordu. Uyandığımda sabah ezanı şerifi okunuyordu ama evimin her köşesinde Zübeyir bin avvam var gibiydi ona sarılmayı çok gönülden istemiştim ALLAH rızası için yorumlar mısınız?

  10. Selam,

    Ben rüyamda sahabe efendilerimizden birini görmedim ancak bilge bir kişi sahabe efendilerimizin hayatlarından bahsetti bana, özellikle sabah namazını kaçırmadıklarını söyledi ve özellikle Bilal’i Habeş (R.A.) efendimizin ismini bir kaç kere zikretti. Yorumlarsanız sevinirim.

  11. Ben rüyamda Hz Bilal Hebeş’i gördüm. Ben, kendisi ve iki kişi daha vardı bizimle. Bizi kafirler tutuklamıştı, zülüm ediyorlardı. Bir dondum arkama baktım kapı var dışarda, insanlar var. Hz Bilal kaç o kapıdan dedim kaçtı ve ben de ardından kaçtım. İkimiz bir odaya girdik kapıyı kilitledim Hz Bilal bak orda pencere var kaç ordan ben kalırım dedim. Dedi ki kaçmam dışarıdalar etrafı sardılar sonra bizi tutukladılar, vurdular, zulum ettiler. Hz Bilal ve sonra bana zulum ettiler sen kaç dedim, kaçtı. Ben de beyaz bir elbise vardı üstümde ben de allaha yalvardım allahım bana zulum etsin Hz Bilal’e etmesin diye dua ediyordum. Sonra ellerimizi bağladılar bizi kendi kafir mekanlarına götürüyorlardı ama çöldü uzun bir yoldu sonra uyandım.

  12. Rüyamda Hz. Ömer ve 2 tane sahabeye yemek yapıyorum ve soframa oturuyorlar. Daha sonra aradan yıllar geçiyor ben yaşlanmışım Hz. Ömer ve 2 sahabe tekrardan evime geliyor ve beni ziyaret ediyor bu rüya ne demek acaba.

  13. İlk rüyamda Abdülkadir geylaniyi gordum ruya demis geçmiştim ama simdide hz abbas ve Ebu Hanife yi gordum lutfen yorumlayıp posta adresime gonderirmisiniz. Tesekur ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir