Rüya Tabirleri Gen Tr

Rüyada Kur'an-ı Kerim Görmek

Güncelleme: 21 Mayıs 2020 53 yorum

Rüyada mushaf-ı şerifi görmek, ilim ve hikmete, mirasa, emanete, hüküm ve kuvvete, helal rızka; aydınlık ve dosdoğru istikamete, dünya ve ahirete ait bütün meselelerin bağlı bulunduğu kanun ve prensiplere işarettir. Mushaf bazen bağ ve bahçeye, bostana, iç açıcı yerlere delalettir.

Rüyada kendisine Kur’an’dan bir şey verildiğini yahut elinde Kur’an-ı Kerim’den bir ayet olduğunu gören kimse, bu ayeti aklında tutarak, manasına bakmalıdır. Ayet, rahmet ve müjde anlamında ise, bu ayetin hükmünce amel eden kimse için menfaate işaret eder. Ayet, azap ve ikaz anlamında ise işlenen bir günahtan dolayı çarptırılacak cezaya ve rüya sahibini uyarmaya; ayet, geçmiş ümmetlerin başından geçen kıssaları anlatıyorsa, rüya sahibi için öğüt ve ibrete delalet eder.

Rüyada Kur’an veya ondan bir şey okumak; izzet ve yüceliğe, tövbenin kabulüne, yoksulluktan kurtulmaya, borcu ödemeye işarettir. 

Rüyada Kur’an okumak ve manasını anlamak, akıl ve zekaya; çıplak olarak Kur’an okumak, nefsine uymaya; Kur’an-ı Kerim’i hatmetmek arzu ve isteğinin yerine gelmesine; mushaf satın almak din yolunda mal sarf etmeye; satmak ise ilimden mahrum kalmaya, hor ve hakir olmayan işarettir.

Rüyada harflerini tahrif ederek Kur’an okumak, haktan yüz çevirmeye, sözünde durmamaya; Kur’an ayetlerini tahrif etmek günah işlemeye; mushaftan bir parçayı yemek ilme, hikmete ve Kuran okumaya, onun ilmiyle amel etmeye yorulur. Kuranı yüksek bir yere açarak koymak, ehli için makam ve mevkiye; mushafı açtığı halde onun yazılarının silindiğini görmek hayırsızlığa; mushafı hürmetle öpmek, hayırlı işlerde başarılı olmaya işaret eder.

Rüyada Kur’an okumak veya Kur’an okuyan birini dinlemek iyiliklerin, güzelliklerin, mutlulukların işaretidir. Çok güzel bir rüya olan Kur’an görmek, rüya sahibinin Tanrı tarafından korunduğunun işaretidir.

Hasta bir kimse rüyasında Kur’an-ı Kerim’i görürse, hastalıktan kurtulur. Rüyada Kur’an-ı Kerim’i satın aldığını görürse, o kimse her türlü kötülükten kurtulur.

Rüyada Kur’an ayetlerini Kur’an’ın üzerinde okumak; emir, nehiy, şeref, sevinç ve yardıma işarettir. Bir kimse rüyada Kur’an-ı Kerim’i mushafsız olarak aşikare okuduğunu görse, o kimsenin davasında haklı olduğuna ve üzerinde olan emaneti eda eden, iyilikle emir ve kötülükten nehyeden birisi olduğuna işarettir.

Rüyada Kur’an-ı Kerim’den kendisine bir şey verildiğini ve elinde Kur’an-ı Kerim’den bir ayet olduğunu gören kimse, o ayet ve Kur’an’da olan şeyi hafızasında tutsun. Eğer o ayet rahmet veya müjde hakkında ve o kimse de o vasiyet gereğince amel ederse, Allah (C.C.) tarafından menfaat elde edeceğine işarettir. Eğer ayet azap hakkında ise, o kimsenin işlediği bir günahtan dolayı göreceği ceza ve azapla korkutulmasına işarettir.

Bir kimse rüyada Kur’an okuduğunu ve manasını anladığını görse, o şahsın akıllı birisi olduğuna ve Allah (C.C.)’ın ona akıl ve zeka verdiğine işarettir. Bir şahıs rüyada kendisine Kur’an okuduğunu, hayır ve hikmet telkin edildiği halde bunları kabul etmediğini görse, o kimsenin giriftar olacağı eza veya hak tarafından düşeceği azaba işarettir. Cahil bir şahıs rüyada Kur’an okuduğunu görse, ölür. Çıplak olarak Kur’an okuduğunu gören kimsenin nefsinin isteklerine uyduğuna işarettir.

Kur’an’ı yediğini gören kimsenin, Kur’an okumak vasıtasıyla geçindiğine işarettir. Kur’an’ı hatim ettiğini gören kimse için Allah (C.C.) katında sevap kazanacağına, arzu ve temenni ettiği şeye nail olacağına işarettir. Bazı tabirciler, Kur’an okumak, ihtiyaçlarını görmeye ve şifalı olduğuna işarettir, dediler. Bir kimse, rüyada bir kavmi çıplak oldukları halde Kur’an okuyorlar görse, o kavmin sırf nefis arzusunda bulunduklarına işarettir. 

Rüyada Kur’an’ı Kerim üzerine yazı yazdığını gören kimse Kur’an’ı kendi görüşüyle tefsir eder. Hafız olmayan bir kimse Kur’an’ı ezberlediğini görse, mülke nail olur. Kur’an dinlediğini gören kimsenin devlet ve saltanatı kuvvetli ve güzel bir sonuca erişir.

Rüyada yerini bilmediği bir ayet okuduğunu veya okuduğu yeri bilmediğini gören kimse, eğer hasta ise Allah (C.C.) ona şifa ve afiyet ihsan eder. Kur’an’ı diliyle yaladığını gören kimse, bir günah işler. Rüyada Kur’an okumak, çokça salih amel yapmaya, derece ve mertebesinin yüksekliğine işarettir.

Rüyada Kur’an veya ondan bir şey okuduğunu gören kimse, izzet ve yüceliğe erişir. Eğer günahkarsa Allah (C.C.) onun günahını af ve tövbesini kabul eder; fakirse zengin; borçlu ise, borcunu öder. Şahitlik yapacak ise, doğru şahitlik yapar veya yanında bulunan emaneti sahibine teslim eder. Kur’an’ı güzel bir ses ve makamla okusa, izzet, yücelik ve güzel bir şöhrete erişir.

Harflerini tahrif ederek Kur’an okuduğunu gören kimse, Allah’tan döner ve ahdine hıyanet eder. Eğer okuduğunun ne olduğunu bilmezse, bazen o kimse yalan yere şahitlik yapar veya bilmediği şeyi söyler. Kur’an okurken insanların kendisini dinlediğini gören kimse, bir işe memur olur ve o işteki salahiyetine göre emrettiği ve nehyettiği şeyler kabul edilir. Rüyada ekseriya ölü üzerine okunan sureleri okumak, hastanın ölümüne işarettir. Rüyada Kur’an’ı Kerim’i okuyan kişileri görmek, kavmin şerefli ve reislerine işarettir. Bundan dolayı bir kimse birtakım kişileri bir yerde toplu bir şekilde görürse, o yerde insanların şereflilerinden bir cemaat toplanır.

İlgili Rüya Tabirleri:

Rüya yorumları (53)

  • canan çelikk Yanıtla

    Rüyamda anneme Kuran-ı Kerim okumak istediğimi söylüyordum. Bunun için camiye gitmek istiyordum.

  • EDA Yanıtla

    Kiracı olarak oturduğum evin odasında tekli koltuğun altında bir merdiven olduğunu fark ediyorum ve şimdiye kadar nasıl görmedim diye şaşırıyorum. Koltuğu itiyorum ve merdivenlerden aşağı iniyorum. Ev sahibinin kızını beyaz başörtü ve beyaz üstle görüyorum. Sandalyeye oturmuş kuran okuyor “Ne yapıyorsun burada” diyorum. Hiç konuşmadan el işaretleriyle konuşuyor oturtuyor beni ve yüzü çok nurlu bembeyaz kıyafetler içinde yüzünden ışık çıkıyor ve hiç bölmeden kurana devam ediyordu. Anlamı nedir?

    • İrfan Yanıtla

      Çok güzel bir rüya, durumunuz çok güzel olacak müjdeli günler var önünüzde. İyi günler.

    • İrfan Yanıtla

      Çok güzel bir rüya, durumunuz çok güzel olacak müjdeli günler var önünüzde. İyi günler.

  • Kübra B. Yanıtla

    Rüyamda bizim yeni aldığımız eve gitmişiz ama ev kalabalık bayanlar var. Yengem bana kuran-ı kerim veriyor ve ben Yasin-i şerifi bulamıyorum okuyacağım ama sonra yengem buluyor, açıyor orada uyanıyorum ama kuran-ı kerimin sayfaları kopmuş.

  • Yokluk Yanıtla

    Karanlıkta Kur-an okumak, ne anlama geliyor? Bilgilendirirseniz sevinirim.

  • Gul Yanıtla

    Ben de rüyamda konuşmadığım birisi benden Kur’an-ı Kerim istedi. Yerini tarif ettim, aldı, açtı. Orada uyandım anlamı nedir, acaba?

  • Hasibe Yanıtla

    Rüyamda dayım ve ben bir yere gidiyorduk. Bir baktım bir yerde para. Diyorum ki “O parayı dayım gördü, o alsın” dayım parayı almıyor. Biraz daha yürüyoruz, Kuran-ı kerim yere atılmış yanında da 5 TL kadar para var, onu almadan Kuranı kerimi öperek duvarın üstüne koydum sonra önceki gördüğümüz parayı dayım görmeden alayım dedim. Dayım gördü, alamadım ben de. Bu ne anlama geliyor? Çok merak ediyorum.

  • Hande Yanıtla

    Rüyamda kumların arasında içinde hacet duaları yazan kitaplar gördüm, elimle temizleyip eve getirdim. Rüyamın anlamı nedir?

  • Serenn Yanıtla

    Rüyada mezar başında Kur’an okumak, rüzgardan dolayı sayfaların uçuştuğunu görmek, ne anlam ifade eder?

  • Tugba Yanıtla

    Ben rüyamda Kur’an-ı elimden düşürdüm, ayağım takıldı. Anlamı nedir?

  • Neslihan Yanıtla

    Rüyada Arapça yazı yazdığını görmek ve mim harfini görmek, nedir? Bunlarla ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

  • Ahmet Yanıtla

    Rüyamda kapımı bir kadın çalıyor ve benden Kur’an-ı Kerim’i istiyor. Ben de kapıyı yüzüne kapatıyorum. Acaba ne anlama geliyor?

  • İsmail B. Yanıtla

    Rüyamda Kuran-ı Kerim’i kabının içerisine koydum. Ne anlama geliyor? Teşekkürler.

  • Nil Yanıtla

    Komşumun rüyasında, bir hafız bana Kur'an getirmiş ve bana vermesini söylemiş. Anlamı nedir?

  • Sum Yanıtla

    Rüyamda öğretmen arkadaşımın bize temizliğe geldiğini evi temizlerken kızımın pembe kaplı Kur’an’ını yırtıp kapının dışındaki çöpe attığını gördüm. Ben eve gelince çöpteki Kur’an’ı alıyorum ve çok üzülüyorum. Kur’an’ı temizlemeye çalışıyorum ve kendi kendime arkadaşımın neden böyle bir şey yaptığını anlamaya çalışıyorum.

  • Sum Yanıtla

    Rüyamda öğretmen arkadaşımın bize temizliğe geldiğini evi temizlerken kızımın pembe kaplı Kur’an’ını yırtıp kapının dışındaki çöpe attığını gördüm. Ben eve gelince çöpteki Kur’an’ı alıyorum ve çok üzülüyorum. Kur’an’ı temizlemeye çalışıyorum ve kendi kendime arkadaşımın neden böyle bir şey yaptığını anlamaya çalışıyorum.

  • Ezgi Yanıtla

    Rüyamda gümüş kaplı küçük Kur'an görüyorum, istiyorum ama adam beni küçümsüyor. Bana, “1 trilyon sen almazsın” diyor. Ben giderken onun yanında çalışan kız, “Daha ucuzları da var gel, sen ona bakma” diyor ancak ben gidiyorum.

  • Ezgi Yanıtla

    Rüyamda gümüş kaplı küçük Kur'an görüyorum, istiyorum ama adam beni küçümsüyor. Bana, “1 trilyon sen almazsın” diyor. Ben giderken onun yanında çalışan kız, “Daha ucuzları da var gel, sen ona bakma” diyor ancak ben gidiyorum.

  • TÜLAY O. Yanıtla

    Rüyamda Kur’an satan bir dükkanda olduğumu gördüm. Vitrinin içinde güzel kumaşlarla yapılmış çantaların içinde Kur’anlar olduğunu gördüm. Önümde bir müşteri vardı, Kur’an almak için onu bekliyordum.

  • TÜLAY O. Yanıtla

    Rüyamda Kur’an satan bir dükkanda olduğumu gördüm. Vitrinin içinde güzel kumaşlarla yapılmış çantaların içinde Kur’anlar olduğunu gördüm. Önümde bir müşteri vardı, Kur’an almak için onu bekliyordum.

  • TÜLAY O. Yanıtla

    Rüyamda kızımla birlikte banyodan çıkmışız, üzerimizde bornoz var ama kızımın sınıfında o şekilde bornozla sırada oturuyoruz. Kızım tahtaya kalkıyor. Tahta camdan, arkasında bulutlar gözüküyor oraya bir şeyler yazıyordu.

  • TÜLAY O. Yanıtla

    Rüyamda kızımla birlikte banyodan çıkmışız, üzerimizde bornoz var ama kızımın sınıfında o şekilde bornozla sırada oturuyoruz. Kızım tahtaya kalkıyor. Tahta camdan, arkasında bulutlar gözüküyor oraya bir şeyler yazıyordu.

  • Mergul Yanıtla

    Benim gördüğüm rüyam Kur’an-ı Kerim ne anlamdadır? İnşallah hayırlı etsin rabbim benim canım.

  • Mergul Yanıtla

    Benim gördüğüm rüyam Kur’an-ı Kerim ne anlamdadır? İnşallah hayırlı etsin rabbim benim canım.

  • Mira Yanıtla

    Rüyamda, masanın üzerinde Kur'an-ı Kerim vardı, okumaya çalışıyorum ama okuyamıyorum. Sonra harfler yer değiştiriyor, okuyorum. Bu ne anlama geliyor?

  • Mira Yanıtla

    Rüyamda, masanın üzerinde Kur'an-ı Kerim vardı, okumaya çalışıyorum ama okuyamıyorum. Sonra harfler yer değiştiriyor, okuyorum. Bu ne anlama geliyor?

  • Rüyalarg Yanıtla

    Rüyamda avuçlarımda Kur’an-ı Kerim işlenmişti. Ne demek?

  • Rüyalarg Yanıtla

    Rüyamda avuçlarımda Kur’an-ı Kerim işlenmişti. Ne demek?

  • Cansu Yanıtla

    Rüyada Kuran-ı Kerim sayfasını açıyorum açıyorum Kur’an-ı Kerim yazıları yok, başka bir şeyler yazıyor. Bu ne anlama geliyor?

  • Cansu Yanıtla

    Rüyada Kuran-ı Kerim sayfasını açıyorum açıyorum Kur’an-ı Kerim yazıları yok, başka bir şeyler yazıyor. Bu ne anlama geliyor?

  • Sultan Yanıtla

    Rüyada Kuran-ı Kerim’in sayfalarının eksik olduğunu görmek neye işarettir?

  • Sultan Yanıtla

    Rüyada Kuran-ı Kerim’in sayfalarının eksik olduğunu görmek neye işarettir?

  • Halil Yanıtla

    Rüyamda bana bir ses “Sen Kur’an’sın” diye seslendi ve kitabımız olan Kur’an-ı Kerimi gösterdi. Aydınlatırsanız sevinirim. İyi çalışmalar.

  • Halil Yanıtla

    Rüyamda bana bir ses “Sen Kur’an’sın” diye seslendi ve kitabımız olan Kur’an-ı Kerimi gösterdi. Aydınlatırsanız sevinirim. İyi çalışmalar.

  • Fidan Yanıtla

    Rüyamda delirip arabaları kırıyor sonrada ölüyordum. Sonra bir arabanın arkasından el çıktı ve o elin bir hocaya ait olduğunu gördüm. Hocanın elinde Kur’an-ı Kerim vardı, benim için okuyordu. Sonra uyanmaya çalıştım ama uyanamadım, sanki gerçekten ölmüştüm. Sonra zorla gözlerimi açtım ve uyandım.

  • Fidan Yanıtla

    Rüyamda delirip arabaları kırıyor sonrada ölüyordum. Sonra bir arabanın arkasından el çıktı ve o elin bir hocaya ait olduğunu gördüm. Hocanın elinde Kur’an-ı Kerim vardı, benim için okuyordu. Sonra uyanmaya çalıştım ama uyanamadım, sanki gerçekten ölmüştüm. Sonra zorla gözlerimi açtım ve uyandım.

  • Huzur Yanıtla

    Rüyamda sadece yazı olarak YASİN yazılı yazı ne anlama gelir, onu öğrenmek istedim.

  • Huzur Yanıtla

    Rüyamda sadece yazı olarak YASİN yazılı yazı ne anlama gelir, onu öğrenmek istedim.

  • Derya Yanıtla

    Rüyamda karşı komşum kapının üstünde unuttuğum anahtar ile daireme girip kapıya çok yakın bir yere 2 büyük Kur’an-ı Kerim kitabı bırakıp çıkıp gidiyor. Ne demektir bu şimdi?

  • Derya Yanıtla

    Rüyamda karşı komşum kapının üstünde unuttuğum anahtar ile daireme girip kapıya çok yakın bir yere 2 büyük Kur’an-ı Kerim kitabı bırakıp çıkıp gidiyor. Ne demektir bu şimdi?

  • Cem Yanıtla

    Rüyamda Kur’an’ın eksik sayfaları olduğunu görüyorum. İki üç kişi var, erkekler alime benziyorlar. Ben onları izliyorum Kur’an-ı inceliyorlar heyecanla ama eksik sayfalar olduğunu fark ediyorlar. Ben de içimden “Birazdan gelecek” diyorum eksik sayfalar. Ne anlama geliyor acaba? İki gündür uyuyamıyorum.

  • Cem Yanıtla

    Rüyamda Kur’an’ın eksik sayfaları olduğunu görüyorum. İki üç kişi var, erkekler alime benziyorlar. Ben onları izliyorum Kur’an-ı inceliyorlar heyecanla ama eksik sayfalar olduğunu fark ediyorlar. Ben de içimden “Birazdan gelecek” diyorum eksik sayfalar. Ne anlama geliyor acaba? İki gündür uyuyamıyorum.

  • Mehmet E. Yanıtla

    Rüyada camide size Yasin okuyayım diyor bir Kur’an alıyorum onun yazıları elle yazılmış diyorum bir başka Kur’an alıyım diyorum o sırada uyandım.

  • Ayan Yanıtla

    Kayınpederim Kur’an okudu sonra bir nüsha verdi kadın ve erkek ismi söyledi.

  • canpac Yanıtla

    Rüyamda yerden lavlar ateşler fışkırıyordu yanımda bir arkadaşım vardı. Biz kaçıyorduk ve çevremizdekilerde öyle bir anda bizim en az 20 katı büyüklüğümüzde bir kur-an ı kerim uçarak önümüze geldi ve sayfaları açıldı önümüzde durdu sonra uyandım acaba kur-an okumam namaz kılmam mı isteniyor? Lütfen cevabınızı bekliyorum.

  • canpac Yanıtla

     Rüyamda yerden lavlar ateşler fışkırıyordu yanımda bir arkadaşım vardı. Biz kaçıyorduk ve çevremizdekilerde öyle bir anda bizim en az 20 katı büyüklüğümüzde bir kur-an ı kerim uçarak önümüze geldi ve sayfaları açıldı önümüzde durdu sonra uyandım acaba kur-an okumam namaz kılmam mı isteniyor? Lütfen cevabınızı bekliyorum.

  • yavuz Yanıtla

    Rüyamda kurandan bir sayfa acıktı ve ben parmağımla ayetleri tek tek okuyordum ve bir ayetteki anlamları açığa çıkarıyordum. Rüyamın tabiri nedir acaba? Allah razı olsun

  • yavuz Yanıtla

    Rüyamda kurandan bir sayfa acıktı ve ben parmağımla ayetleri tek tek okuyordum ve bir ayetteki anlamları açığa çıkarıyordum. Rüyamın tabiri nedir acaba? Allah razı olsun

  • Gülseren Yanıtla

    Rüyada Kur’an’a basıp yemin etmek nasıl yorumlanır?

  • Gülseren Yanıtla

    Rüyada Kur’an’a basıp yemin etmek nasıl yorumlanır?

  • Anonim:) Yanıtla

    Rüyamda kuranımın kapağı açılıp kapanıyordu o kadar gerçek sandım ki kalkıp baktım bu ne demektir ?

    Yanıtlarsanız çok memnun olurum 🙃

Rüyanızı yazın, yorumlayalım

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanır.