Rüyada Kur’an Okumak Görmek

Rüyada Kur’an veya ondan bir şey okuduğunu gören kimse, güzel günlere erer. Eğer günahkârsa, Allah (C.C.) onun günahını affeder ve tövbesini kabul eder. Yoksul durumda ise durumunu düzeltir, borcu varsa borcunun bir kısmından azad edilir. 

Rüyayı gören kimsenin şahitliğine başvurulmuşsa, bu kimsenin doğru şahitliğinden emin olunur. Bu kimsede bir emanet varsa, emaneti yerine sağ salim teslim eder. Rüyada Kur’an’ı güzel bir ses ve makamla okumak, rüyayı gören kimsenin güzel anılacağına işaret eder.

Harflerini tahrif ederek Kur’an okumak gören kimse, Hak’tan döner ve andına ihanet eder. Eğer kimse ne okuduğunun farkında değilse, o kimse doğru olmayan bir şahitlik yapar veya bilmediği şeyi söyler.

  • Ayrıca bakınız: 

Rüyada ayet okumak görmek; hayırlı bir ve temiz kalpliliğe işaret eder.

Kur’an okurken insanların kendisine kulak kesildiğini gören kimse, bir işin düzenli olarak başına geçer. Rüyada ölünün arkasından okunan sureleri okumak, yakınındaki hastanın ölümüne işaret eder.

Normalde okuması iyi olmayan bir kimse, rüyada kıyamet gününde kendi amel defterini okuyor ise, o kimsenin bundan sonra durumu iyileşir, bütün dilediklerine erişir ve korktuğu şeylerden korkusu gider, şeklinde yorumlanır. Kişinin rüyada okudukları şer ise, derdinin bir nevi artacağına ve insanların da bundan haberdar olacağına, borç ve diyet gibi şeylere yakalanmaya yorumlanır. Başkasının amel defterini okuduğunu gören kimse, günahtan sakınır.

Seyyid Süleyman: Hangi Ayet olduğunu bilmeksizin Kur’an’dan bir parça okuduğunu gören derdine deva bulur, birtakım beladan feraha erer. Bir rivayete göre de rüyada Kur’andan bir parça okumak; doğruyu söylemektir.

Ayrıca bakınız:

Rüyada Ayet-el Kürsî okumak görmek; manâsı için tıklayınız.

İbn-i Sirin diyor ki: Kur’an okuyan, ibadeti sağlam olanlardan ise itibarı artar, sevenleri çoğalır. Rahmet ayetini okumak; insanlara karşı daha merhametli olacağınıza işaret eder. Azap ayetini okumak, ibadetlerinizi tam yapamadığınızdan korktuğunuza işaret eder.

Rüyada Kur’an okuduğunu ve tamamladığını görmek, gören kişi iman ederek bu hayattan ayrılır, sonu hayırlı olur. Kur’an’ın yarısına kadar okuduğunu fark eden ömrünün yarısını geçirdiği anlamına gelir.

Hafız olmadığı halde, rüyasında hafız olduğunu gören; büyük hayra nail olur. Okunan Kur’an-ı dinlediğini gören, Allah’ın tüm emirlerine uyar.

Cabir’ül Mağribi şöyle diyor; Kur’an-ı hatim ettiğini gören, dileklerine ulaşır. Kur’an-ı doğru olarak okuduğunu görenin, mali durumu düzelir. Güzel sesle okumak, itibarının artacağına işaret eder.

Münasip olmayan bir yerde Kur’an okuduğunu yahut okunduğunu gören kimsenin ibadetlerinde daha özenli olması gerektiğine dair bir işaret vardır. Rüya sahibinin daha özenli ve dikkatli olması gerektiğine delalet eder.

Rüyada Kur’an-ı Kerim’in harflerini yanlış veya hatalı okuduğunuzu görmek, doğrudan uzaklaşacağınıza ve yanlış yola sapacağınıza işaret eder.

Kur’an Okumak

“Rüyada Kur’an Okumak Görmek” üzerine 8 yorum

  1. Nişanlı bir arkadaşım rüyasında, gelinlikle evden çıkarken benim yüksek sesle ve ağlayarak Kur'an okuduğumu görmüş. Bu neye rivayet eder acaba?

  2. Rüyamda tanımadığım biri “N” harfi ile (Nas süresi değil) sure okuyup bana üflüyor ve ben rahatlıyorum. Bu dua senin tüm dertlerini ortadan kaldıracak diyor gerçekten de o kişi duayı okudukça ben huzur buluyorum ve rahatlıyorum.

  3. Rüyamda oğlumla bir sokağa giriyoruz apartmanlardan bayraklar sarkıyor. Her yer bayrak dolu bu ne şehit mi var yoksa diyorum o sırada oğlumla bir yere oturuyoruz cumhurbaşkanımız bize bakarak sesli şekilde kuranı kerim okuyor o okudukça ben mest oluyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir