Rüyada Kur’an Sureleri Görmek

Kur’an-ı Kerim’de 114 sure bulunmaktadır. Rüyasında okuduğu, gördüğü yahut üzerine okunan sureyi yahut bu sureden ayetleri uyanınca hatırlayan kimsenin, rüyanın tabiri için ilgili sureye ayrılan maddeye de bakması gerekir. Mukaddes kitabımızdaki surelerin alfabetik sırayla tabirleri şöyledir:

Rüyada Abese Suresi okumak; asık çehreli ve sevilmeyen biri olmaya, kibir ve gurura, yaptığını başa kakmaya, zekat ve sadakasını verdiği halde pek sevilmemeye delalet eder.

Rüyada Adiyat Suresi okumak; sahabeye ve ehl-i beyte yakın olmaya, gazaya iştirak etmeye, atları sevmeye ve bunlardan edinmeye, uzun ömre ve hayır hasenata delalet eder.

Rüyada Ahkaf Suresi okuduğunu görmek; büyüklerinin sözünü dinlemeye, atalarına ve diğer insanlara iyilik yapmaya, hayret edilecek şeyler yaşamaya, hayır umduğu yerden üzüntü duymaya, ölüm meleğinin kendine güzel bir surette gelmesine delalet eder.

Rüyada Ahbab Suresi okumak; hısım ve akrabasını kıskanmaya, emin ve güvenilir biri olmaya, birinin yitiğini bulup vermeye, hakkı söyleyip batıl olandan kaçınmaya delalet eder.

Rüyada A’la Suresi okumak; tesbih, tehlil ve zikirle meşgul olarak salihler zümresine dahil olmaya, güç işlerin kolaylaşmasına delalet eder.

Rüyada Alak Suresi görmek; güzel konuşmaya, ilmi ile amel etmeye, Kur’an’la rızıklanmaya, ahlaken ve amel yönünden çok iyi olmaya delalet eder.

Rüyada Al-i İmran Suresi okuduğunu görmek; aile ve akbarası arasında kısmetinin az olmasına, halk arasında itibar görmeye, yaşlanınca çocuğu olmasına, hayır ve İslam üzere can vermeye delalet eder.

Rüyada Ankebut Suresi görmek, yalnızlıkla imtihan edilmeye ve bu imtihanı başarmaya delalet edilir.

Kur’an Sureleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir