Rüyada Hafız Görmek

Rüyasında hafızın sesini duyan kimse, kederden sıyrılır ve huzur hisseder.

Ayrıca bkz: Melikin Muhafızı, Kur’an Okumak

Rüyada hafız görmek, muratla yorumlanır. Rüyada bir hafızı Kur’an okurken gören, çok yakında muradına erer. Hafızı camiye girerken görmek, dualarının kabul edileceğine işarettir.

Rüyada hafızı eve çağırıp ona Kuran-ı Kerîm okutarak dinlediğinizi görmek, dünya ve ahiret işlerinizin yolunda olduğuna ve Allah’ın (C.C.) bütün dua kapılarını açtığına delalet eder.

Bazılarına göre; rüyasında bir cami veya mescitte Kuran okuyan bir hafız görmek, keder ve sıkıntıdan kurtularak feraha çıkmaya işarettir. Kendini Kur’an-ı Kerîm’i ezberlemiş ve hafız olmuş gören, bütün günahlarından sıyrılır.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada Kuran-ı Kerim’i ezberleyen bir hafız görmek, çok iyi bir rüyadır. Rüyada hafız görmek, her türlü murada ermeye sıkıntı ve kederden kurtulmaya işaret eder. Kendisinin rüyada hafız olduğunu gören kimse, her türlü maksadına ereceği gibi, günahlarından tevbe edip, Allah’a karşı salih bir kul olacağına Kur’an-ı Kerim’i bilmiyorsa, Kur’an okumayı öğrenmeye tabir edilir.

Rüyada hafızı gören bir insan, hafızın okuduğu Kur’an-ı Kerim’den herhangi bir sureyi okuduğunu görürse, Kur’an surelerindeki tabire de bakılmalıdır.

Hafız

“Rüyada Hafız Görmek” için bir yorum

  1. Merhaba. Rüyamda bekar erkek genç bir hafız gördüm. Birlikte motorsiklete binip gidiyoruz sıcak konuşmaktayız. Arkasına sarılarak sırtından öpüyorum huzurla sıcak bir samimiyetle. Köy ortamındayız, bahçemizin bulunduğu eski mahallemize giriyoruz bir anda. Yokuşlu bir yol giderken az zorlanıyoruz. Ortam kalabalık mevlit okunacak bi ortamdayız. Çıkamıyoruz, güvenlikçi birileri var. Telaşlılar, kızıl bir kız çocuğu kayıp haber alıyoruz. Daha önce gördüğüm biri bu tedirgin olmadan sabırla bir odada misafir oluyoruz. Bir anda gitmek için hareketleniyoruz. Yaz mevsimi. Sonra onu otobüsle yolcu ediyorum. Zenci bir bayanla karşılıklı vedalaşıyorlar. Kadına alnından öptürüyor, ben karşıdan izliyorum sadece.
    Bu arada bu hafız gerçek hayatta ünlü biri.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir