Rüyada Yıldız Görmek

Rüyada yıldızlı gökyüzü görmek; rüyayı gören kimsenin mutlu olacağına, şansının iyi olacağına ve para sıkıntısı çekmeyeceğine yorumlanır. Yıldız kayması ise, kötü haber almak demektir.

Ayrıca bkz: Yıldız Çiçeği, Müşteri (Jüpiter) Yıldızı, Yıldızları Gütmek

Rüyada yıldız görmek, rüya sahibinin bilgili bir kimse olduğuna ve her işinde temkinli davrandığına işarettir. İbn-i Kesir’e göre, genellikle gökyüzünde yıldız görmek, şansının açık ve parlak olacağına işarettir. Birçok yıldızın kendi malı olduğunu görmek, akraba ve sevdiklerinin kendisine saygı duyduklarına ve ona bağlı bulunduklarına delalet eder.

Rüyada gökyüzüne yükselerek, bir yıldızı avuçlayıp elinde tuttuğunu gören, eğer çocukları varsa, çocuklarının kendi sözünden çıkamayacaklarına, her birinin hayırlı birer evlat olarak yetişeceklerine işarettir. Çocukları yoksa dünyaya getireceği çocuklarından, büyüdüklerinde çok büyük menfaatler göreceğine delalet eder. Gökyüzünden bir yıldıza işarettir.

Rüyada yıldızın kendisini yaraladığını görmek, bir şeytan şerrine uğrayacağına ve işlerinin ters gideceğine işarettir. Kendisini düşmanlarından sakınması gerekir. Bir gemide olduğunu ve gökten düşen bir yıldızın gemisini batırdığını gören, ticaret yapıyorsa işinden ayrılır. (Bkz. Yaralanmak)

Rüyada yıldız görmek; rüyasında yıldız gören insanın bütün hayallerine ulaşacağı, arzu ettiği hayata kavuşacağı, aynı zamanda o kişinin çok dürüst, etrafında iyi ve şerefli biri olduğuna delalettir. 

Rüyada Yıldız Kayması Görmek 

Rüyada yıldız kayması görmek, böyle bir rüya halk arasında sevilen ve sayılan birinin vefatının habercisidir. Ayrıca toplumun o kişin kıymetini bilmediği şeklinde de yorumlanmaktadır.

Rüyada yıldızları görmek, bu tür bir rüya toplum içindeki bilge insanlara yorulur. Yıldız aynı zamanda şansa, talihe baht açıklığına işaret eder. 

Rüyada Yıldız Topluluğu Görmek

Rüyada yıldız topluluğu görmek; rüyada çok sayıda yıldız insanın iş hayatında büyük bir adım atacağına, kişinin girdiği işte hızla ilerleyeceğine ve bol miktarda para kazanacağına yorulur. 

Rüyada Yıldız Kayması ve Dilek Tutmak

Rüyada yıldız kayması ve dilek tutmak; kişinin rüyasında gördüğü yıldızın hayırlara vesile olacağı şeklinde yorumlanırken, yıldız kaymasının bunun aksine rüyayı gören kişinin hayatında sıkıntılar yaşayacağına sağlığının bozulacağına keyfinin kaçacağına işaret eder. Rüyasında dilek tutan kişi ise hayatında başarılı olacağı ve mutlu olacağı bir hayatın onu beklediği şeklinde yorumlanmaktadır. 

Rüyada Yıldızlara Bakmak 

Rüyada yıldızlara bakmak; böyle bir rüya kişinin mutluluktan uçacağına, inanılmaz güzellikte hayırlı haberler alacağına işaret eder. Ayrıca iş hayatındaki başarısının hayallerinin de ötesine geçeceği şeklinde tabir edilir. 

Rüyada Yıldızlı Gökyüzü Görmek

Rüyada yıldızlı gökyüzü görmek; ekonomik olarak kişinin hiçbir sıkıntı yaşamayacağına, büyük miktarlarda paralar kazanıp zengin olacağına delalettir. Ayrıca kişinin dünya nimetlerinden istediği kadar yararlanabileceğine, kısmetinin açılacağına işaret eder. 

Rüyada Yıldız Kayarken Dilek Tutmak

Rüyada yıldız kayarken dilek tutmak; kişinin hem işlerinin hem de özel hayatının düzene gireceğine, hayırlı bir evlilik yapıp mutlu bir hayata açılan ilk kapıdan geçeceği şeklinde yorumlanmaktadır. 

Rüyada Parlak Yıldız Görmek

Rüyada parlak yıldız görmek; bazen insanın feraha ereceğine, iç huzurunun sağlanacağına yorulurken, bazen de kişinin aile bireylerinden iyi bir yarar sağlayacağının alametidir. (Bkz. Işık )

Rüyada Yıldız Kümesi Görmek

Rüyada yıldız kümesi görmek, kişinin hayatındaki hem maddi hem de manevi sorunlarından arınıp mutlu olacağına delalettir. Bunun yanı sıra iş hayatında yapacağı bir atılımın tüm hayatını değiştireceğine ve ekonomik anlamda ihya olacağı anlamına gelir. 

Rüyada Yıldız Görmek Diyanet

Rüyada yıldız görmek Diyanet tabirine göre; eğer kişi böyle bir rüya görüyorsa hayatında tanışabileceği önemli kişilerin olduğunu ve bu kişilerin halk arasında önemli makam sahibi kişiler olduğuna işaret etmektedir. 

Rüyada Yıldız Yağmuru Görmek

Rüyada yıldız yağmuru görmek; böyle bir rüya kişinin hayatında birbiri ardına güzel haberler alacağına ve hayatında başarılı olup, maddi anlamda sıkıntı yaşamayacağına ve mutlu mesut bir yaşam süreceğine delalettir. (Bkz. Yağmur)

Rüyada Yıldızları Seyretmek

Rüyada yıldızları seyretmek; bu rüya, kişinin bazen işinde kariyer sahibi olacağına bazen de borçlarını ödemede zorluklar yaşayacağına, işine konsantre olamayıp psikolojik olarak kötü etkileneceğine ve sıkıntılara yaşacağına delalettir. Ayrıca bu şekilde rüya gören kişilerin mahkeme tarafından yargılanacağına; ancak yaşanan durumun ortaya atılan deliller sayesinde olumlu sonuçlanacağına rivayet edilir. 

Rüyada Yıldızlı Gece Görmek

Rüyada yıldızlı gece görmek, rüya sahibinin sonsuz mutluluğa ve yüceliğe ulaşacağına delalettir. Ayrıca rüya sahibinin yüksek makam mevki sahibi olacağını gösterir. Böylece kişi ömrünü ekonomik anlamda sağlama alacağı ve kendine olan özgüveninin yerinde olacağına işaret eder. 

Rüyada Film Yıldızı Görmek

Rüyada film yıldızı görmek; kişi eğer böyle bir rüya görürse, hayal ettiği durumların da üstünde bir haber alacağına ve bu haberle birlikte hatırı sayılır düzeyde kazançlar elde edeceğine işarettir. Bunun yanı sıra, rüya sahibinin evladı olacağına da yorulur. Ancak kötü şekildeki durumların da habercisidir. Örnek olarak kişinin yaptığı ticarette işlerinin tersine gitmesini de işaret eder. 

Rüyada Yıldız ve Ay Görmek

Rüyada yıldız ve ay görmek; rüya sahibinin evlat sahibi olacağına, bunun yanı sıra yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kuracağına delalettir. Özellikle ay ve yıldızları bir arada görmek, hayırlı bir erkek evlat sahibi olmaya yorumlanır. 

Rüyada Ay Yıldız Kolye Görmek

Rüyada ay yıldız kolye görmek, şans oyunlarından bulunacak bir kazanca işarettir. Kişinin hayallerine kavuşacağının ve iş hayatında önemli yerlere geleceğinin habercisidir.

Rüyada Yıldız Yağdığını Görmek 

Rüyada yıldız yağdığını görmek, bu rüyayı gören kişi için iyiliğe ve mutlak mutluluğa delalet eder. Özellikle çevresindeki insanlara karşı faydalı işler yapmaya ve pek çok kişi tarafından sevilmeye delalettir. Belli bir bölgeye yıldız yağdığını görmek ise, o bölgede bulunan halkın faydasına olacak devlet işlerine adım atılacağına işarettir.

Yıldız

“Rüyada Yıldız Görmek” üzerine 27 yorum

  1. Dağın yamacındaki çay bahçesinde otururken çam ağacının iğnelerinden oluşmuş büyük bir yıldızın aslında eşim olduğunu gördüm. Sürekli hareketli durumdaydı. Onu durdurmak için üstüne atladığımda bana kendini tanıtıp ”Benim, bir şey yapma.” dedi. Yorumunuzu en kısa zamanda bekliyorum… Sevgiler…

    1. Selamlar rüyamda gece yıldızlı bir gökyüzünde 2 kişiye benzer birileri (uzaylı gibiydiler ) 2 yıldızın yerini değiştirdi ve değişimle birlikte bir alev çıktı gökyüzünde, bende evimin penceresinden izledim. Yorumunuzu bekliyorum.Teşekkürler.

  2. Rüyamda bir balkondayım ve 20 30’dan fazla yıldızın kaydığını gördüm. Sanki yıldız yağmuru gibi birçok yıldız kayıyordu. Gerçi gökyüzünde çok fazla yıldız vardı ama çoğu kayıyordu. Öyle garip bir rüya bugün gördüm aslında, hem de sabah namazından sonra.

    1. Aynı rüyayı ben de gördüm. Bir yoruma ulaştınız mı? Ama ilerisindeki günler de başıma gelmeyen kalmadı… Eğer ulaştığınız bir yorum varsa paylaşır mısınız?

    2. Yıldız kayması diye birşey yoktur.o gördükleriniz asteroidlerin atmosferde sürtünerek yok olmasıdır

  3. İki kanatlı bir pencerenin önünde sedire oturmuş, dışarıya bakıyorum. Bulunduğum yer yüksek o yüzden gökyüzünü görüyorum. Gece ve gökyüzü yıldızlarla dolu. Pencerenin bir kanadından baktığımda bütün yıldızlar duruyor fakat pencerenin diğer kanadı tarafından gözüken yıldızlar kaymaya başlıyor. Çok şaşırıyorum, bu taraftaki yıldızlar duruyor ama diğer taraftakiler göktaşı yağmuru gibi kayıyor diye. Sonra aklıma yıldız kayarken dilek tutulduğu geliyor ve dilek tutmaya başlıyorum. Yorum konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

  4. Bir iki gündür aklımı karıştıran bir rüyam var. Rüyamda annem ve babaannem birlikte balkondalar, yanlarına gittiğimde karşımda ki manzaradan dolayı donup kalıyorum. Yıldızlar o kadar yakın ve o kadar sık ki, ışıltılı renkli dokunmuş yıldızlardan dokunmuş halı gibiydi. Üzerinde bir bey vardı ve arka planda katedral var. Büyüklerime “Yıldızları görmüyor musunuz? Ne kadar güzeller. Bu Orion takımyıldızı” diyorum ama fazla aldırış etmiyorlar ve öyle bitti. Bahsettiğim katedral şimdi penceremden bakınca görebildiğim, her gördüğümde köpeğe benzettiğim bir kilise.

  5. Merhaba ben de rüyamda annemlerle birlikte balkondan dışarı bakıyoruz gece birden bire gökyüzünde ki yıldızlar aşağıya doğru kaymaya başladı sonra da uyandım. Anlamı nedir, bu rüyanın? Şimdiden teşekkürler. Umarım dikkate alırsınız.

  6. Rüyamda gökten kaymış bir yıldızın kardeşimin elinde tuttuğunu ve daha sonra da gelip bana verdiğini gördüm, elime aldığım da boğazım dahil tüm vücudumda bir acı hissettim. İşte bunlar ne anlama geliyor?

  7. Ben de sabah namazından sonra aynı rüyayı gördüm. Yüzlerce yıldız vardı gökyüzünde ve toplanmış bir şekilde bir kısmı kayıyordu. Allah hayra çevirsin.

  8. Rüyamda gökyüzünde çok sayıda yıldız olduğunu, bunların bazılarının kaydığını, o kadar parlak o kadar çoktu ki tıpkı şölen havasındaydı. Sonra birden ayaklarım yerden kesildi. Uçmaya başladım.   Yıldızlar yanımdan gelip geçiyordu sonra süzülerek yeryüzüne yeniden indim. İndiğimde kendimi düğün salonu gibi bir yerde buldum. Orada oğlumu gördüm ve uyandım. Bir anda uyandığımda da çok mutluydum ve söylediğim ilk söz o şaşkınlık ve heyecanla “Çok şükür” oldu. Ne anlama geldiğini yazarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

  9. Rüyamda gökyüzünde çok parlak yıldızlarla “Allah” yazıyordu. Başka hiç yıldız yoktu. Anneme gökyüzünde Allah yazdığını gösteriyordum. Annem bana “Dünyanın sonu geldi” dedi ve rüya bitti. Acaba anlamı nedir ?

  10. Ben ders dinliyordum sonra parlayan gökyüzünü gördüm sonra hoca nasılsa tavanı kapattı. Ben de ders bittikten sonra tavanı açtım fakat yıldızlar kaybolmuştu. Sizce bu neye işaret?

  11. Gökyüzü yıldızlarla doluydu. Çok yıldız vardı ama parlak bir yıldız kaydığını gördüm.

  12. Bir anda gözlerimi kapattım ve göz şeklinde yıldızlar kaymaya başladı ama minicik beyaz beyaz şeyler kaydı döndü ve sonunda bir uzay oluştu ama sadece karanlık ve bir sürü beyaz nokta…

  13. Rüyamda gece gökyüzünde bir büyük yıldız ve onun yanında küçük yıldız vardı. Diyorum ki rüyamda; “Bunlar ben ve oğlummuş.” Sonra böyle sanki yürür gibi gittiler, görünmez oldular sizce nedir? Teşekkür ederim.

  14. Gökyüzünde çok yıldız vardı onların yavaş yavaş kaybolduğunu gördüm hepsi değil çok olduğu için çoğu duruyordu. 

  15. Annem oğlunu üzerinde yıldızlı beyaz bir elbise ile görmüş neye dalalettir açıklar mısınız? teşekkürler

  16. Rüyamda bir büyük parlak yıldız gürdüm ve sonra o yıldızın ışığı kafamı verdi ve içeri girdim ve bitti

  17. Hayrolsun İnş. Rüyamda şehit tabutuna sarılı bayraktaki beyaz yıldız a zum yapıldı. Bir gece öncede hastane bakım evi gibi bir yerdeydim kadın çocuk ve yaşlılar yaralılar vardı ve çok az sayıda erkek. Ben dizimdeki sakatlıktan ötürü ordayım ancak benden daha muhtaçlar var onlara yardım ediyordum. (gerçek hayatta da dizimde sorun var) bir erkek ölmüş onun cenaze namazı kılınacakken 5-6 erkek vardı bir şehit getirdiler kumral 35 yaşlarında bir genç, bayrağa tabutsuz direkt sarılacaktı ben dedim şeker gibi uçlardan bağlayalım şehitler ölmez belki dirilir. Sonra tabuta koyup bayrağa sarıldı namazı kılınacaktı uyandım hayrolsun İnş… Yorumlarsanız sevinirim.

  18. Rüyamda gökyüzünü izlerken bi yıldızın kayıp kül şeklinde üstüme yağdığını gördüm bu kötü günlerin habercisi mi acaba ? 🙁

  19. 2 tane çok güzel dolunay gökyüzünde hareket etmeye başlıyolar. O iki dolunay birbiri üzerine geliyor. Tam üst üste geldikleri anda gökyüzünde tek tek bir sürü parlak yıldız meydana çıkıyor. Fikri olan yorum yapabilir mi?

  20. Yemin ederim aynısını gördüm yukarda Arapça yazı yazıyordu ama ne yazdığını bilmiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir