Rüyada Taş (kaya) Görmek

Rüyada taş görmek, menfaatle tabir olunur. Rüyada evinizin içinde büyük bir taşın bulunduğunu görmeniz, yakında büyük bir kimse tarafından bir menfaat göreceğinize işarettir. 

Rüyada sokağınızda yol üzerinde bir taşın bulunduğunu görmek, memur iseniz derecenizin artacağına; ticaret yapıyorsanız kazancınızın fazla olacağına; ev kadını iseniz kocanızın size karşı sevgisinin artacağına işaret eder.

Ayrıca Bakabileceğiniz Rüya Tabirleri: Yol Üzerinde İnsanlara Zahmet Veren Şeyleri Kaldırmak

Rüyada kapınızın önünde kapıdan çıkamayacak kadar büyük bir taş bulunduğunu ve bu yüzden evinizden çıkamadığınızı görmek, yakın akrabalarınızdan birinden büyük miktarda bir mirasa konacağına delalet eder. Yahut piyangonun büyük ikramiyesinin size çıkacağına delalet eder. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada yerde veya duvarda görülen taş, ölüme işarettir. Bazen de katı kalplilere, gafillere, cahillere ve işsizlere işarettir. Bundan dolayı taşa sahip olduğunu veya satın aldığını ya da taş üzerinde bulunduğunu gören kimse, zikredilen vasıftaki kimselere zafer bulur. Yahut bu vasıfları taşıyan bir kadınla evlenir. 

Rüyada taş olduğunu gören kimse Allah’a asi, kalbi katı ve dini bozuk olur. Hasta ise ölür. Bunlar olmazsa felç hastalığına yakalanır. Gökten yer üzerindeki herkese taş yağdığını veya canilere yağdığını gören kimsenin kalbinin katı olduğuna veya o yer halkına dağıtılacak vergiye işarettir. 

Rüyada gökten düşen taşın kırılıp parçaları evlere sıçrarsa musibet ve belaların o şehre dağılmasına işarettir. Gökten halk üzerine taşların atılması; veba yahut çekirge, dolu, rüzgar, yağmur ve borç gibi şeylerden o yere gelecek azaba işarettir. Taşa bindiğini gören kimse bekar ise evlenir. Boğazına taş asıldığını gören kimseye üzüntü ve keder erişir. 

Rüyada baston ile taşa vurduğunu ve taş yarılıp ondan su aktığını gören kimse fakir ise zengin; zengin ise zenginliği artar. Bazen de taşlar, ibadet eden ve zahit insanlara işarettir. Değirmen taşları; alimlere, çocuklara, zevcelere ve mala işarettir. Bundan dolayı, değirmen taşına sahip olduğunu gören kimse ilim ve lezzete, nail, mal ve silahla düşmana galip olur. Bahsi geçen taşlardan birisini yüklense ve ondan bir ağırlık hissetse, hissettiği yükün ağırlığı ve hafifliği miktarınca kalbi katı birinden dolayı üzüntüye düşer. 

Rüyada yeşil taşlar görmek; göz ve kulak ağrısına, doktora, alime, rütbe sahibine, rahata, geçinmeye, menfaata ve faydalı sanata işarettir. Rüyada mermer taşının yerine adi kaldırım taşını görmek; rütbelerin, hanımların, bineklerin, yerlerin ve geçimin değişmesine alamettir. Nitekim mermer taşını kaldırım taşı yerine döşemek hayra işarettir. Kaldırım taşının zarurî olan yerlere döşenmesi; ülfete, birliğe, genişliğe, keder ve üzüntülerin dağılmasına, rızka ve elbiseleri yenilemeye işarettir.

Taş (Kaya)

“Rüyada Taş (kaya) Görmek” üzerine 4 yorum

  1. Gökten göktaşı yağıyor ben de yürüyorum bir tanesi omzuma çarpıyor sonra çok büyük iki parça geliyor ama değmeden gidiyor.

  2. Boş bir tarlada olan 3-5 taştan birini kaldırıyorum atmak istiyorum ama atmıyorum. Yorumlarsanız memnun olurum, saygılarımla.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir