Rüyada Meme Görmek

Rüyada meme görmek, insanın eşine yahut kızına; memede görülen güzellik ve çirkinlik, kişinin hanımı ve kızının güzellik ve çirkinliklerine işarettir. Meme; geçime, hazineye, şefkat ve merhamete, din ve dünyaya, arkadaş ve yarene, birader ve hemşirelere yahut hizmetçilere delalettir.

Bkz: Meme Vermek

Rüyada memede süt bulunduğunu görmek, din ve dünya işlerinde güç ve kuvvete; iki memesinden süt aktığını görmek, evli olanlar için zenginliğe; bekar olanlar için evlenmeye; ihtiyar adam için fakru zarurete; yaşlı kadın için vefata; kız çocuğu için uzun ömre, bebek için vefata delalet eder.

Rüyada meme ucunun kesilmiş olduğunu gören kadının mal ve servetinde noksanlık meydana gelmesine; erkeğin memesinin kadın memesi gibi olduğunu görmesi, malının artmasına delalet eder.

Rüyada kadının memesinin sarkması, çocuğunun süt ve rızkının bol olmasına; kadının sütünün kesildiğini görmesi, gam ve kedere; memelerin üzerinde kıllar görmek, kadın için üzüntüye, erkek için sevince işarettir.

Rüyada kadının memesindeki kılları temizlemesi, gam ve kederden kurtulmaya; kadının memesinden asıldığını görmesi, zina mahsulü evlada; erkek memesi kadına, kadın memesi kız evlada işarettir. Dolgun ve diri memeler; servete, mala, hayırlı evlada ve hoş geçime; pörsümüş memeler, üzüntü ve kedere delalet eder.

Ayrıca Bakınız; Rüyada Göğüs Görmek, Süt Emmek

Rüyada bir kadın memesi görmek, bir kız evladınızın olacağına, eğer bekarsanız çok yakında dünya evine gireceğinize işarettir.

Rüyada meme görmek, genellikle kız evlatlarla yorumlanır. Memelerde görülen bütün fazla ve noksanlar buna göre kıymetlendirilir. Rüyada memelerinin birinde bir değişiklik olduğunu veya büyüdüğünü görmek, kız çocuklarının fazlalaşmasına; memelerinin küçüldüğünü veya tamamen yok olduğunu görmek de kız evlatlarının azlığına delalet eder. Rüyada memesinde süt bulunduğunu görmek, din kuvvetine ve sağlamlığa işarettir.

Rüyada iki memesinde de süt olup aktığını gören eğer bekar ise evlenir. Evli ise zengin olur. Bu rüyayı erkek görse fakirleşir. Rüyayı gören küçük bir kız ise çok yasar. Eğer yaşlı bir kadın ise çabuk ölür. Eğer genç kız ise evlenir. Bir kadın memesinin başını kesilmiş görse bu rüya hayırlı değildir.

Bir rivayete göre, meme bir kadın için mal ve paradır. Bu sebeple meme başının kesik olması, malının bir kısmının elinden gitmesine delalet eder. Bir erkek, memesinin kadın memesi gibi olduğunu görse, malı ve parası artar. Bir kadın, memesinin torba gibi sarktığını görse, çocuğunun rızkı olan sütünün bereketli olacağına işarettir. Bir kadının memesinin sütünün eksildiğini ve kaçtığını görmesi, onun bir sıkıntıya düşeceğine delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen meme, rüya sahibinin zevcesine, kızına işarettir. Rüyada iki memelerinde süt olduğunu gören erkek, fakir ise zengin ve ihtiyaçsız ve ömrü uzun olur. İki erkek kardeşinin meşakkat, külfet ve idaresini üzerine alır. Memesinde süt gören erkek evli değilse evlenir ve bir çocuğu olur. Memelerinde süt gören gelin ise, gebe kalır. Eğer zengin yaşlı bir kız ise fakir olup malı helak olur. Rüyayı gören bekar ve olgun bir kız ise kocaya varmasına işarettir. Henüz evlenme çağına gelmemiş kız çocukları için ölmelerine işarettir. Bir kimse rüyada bildiği bir kadının memesini emdiğini görse, halbuki o kadını da tanımasa, uzun bir hastalığa yakalanmasına işarettir. Ancak o kimsenin hanımı hamile ise bir çocuğunun olacağına işarettir.

Rüyada meme görmek tabiri, bu rüyayı bir kadın görse, bir kız çocuğu doğurur. Memelerinin güzel ve biçimli bir şekilde bulunduğu halden büyük olduğunu görenin evlat ve eşyaya malik olmasına işarettir. Rüyada iki memesinin düştüğünü gören kimsenin çocuklarının ölmesine işarettir. Bu rüyayı görenin çocuğu yoksa fakirlik ve yoksulluğa girmesine işarettir. Bazen de bu rüya, özellikle kadınlar hakkında, üzüntüye ve bebek emziren hanımlar hakkında da çocuklarına gelecek afet ve belaya işarettir. Rüyada memeler, kızlardır. Bundan dolayı memelerde meydana gelen hallerin tabiri, rüya sahibinin kızına aittir.

Rüyada iki memesi olduğu halde üçüncü bir memenin daha bittiğini gören kimsenin bir kızı daha olur. Memesinin birinin noksan olduğunu gören kimsenin kızının biri ölür. Memedeki süt, maldaki fazlalığa ve çocuğa işarettir. Bir kimse memelerinde süt olduğunu görürse, o kimsenin yahut onun idarecisinin dünyalığındaki fazlalığa ve genişliğe kavuşmasının yaklaştığına işarettir. Bu rüyanın tabiri kadınlar için de aynıdır. Bir kimse memesinden akan sütü başka bir insanın emdiğini görse, o kimse hapsedilir.

Rüyada memelerin görülmesi, bu rüya emen kimse için hayırlı olmadığı gibi her ikisi için de üzüntü ve zillettir. Bazı tabirciler, erkeğin memesinde süt olduğunu görmesi, bekar ise evlenmesine; fakir ise zengin olup sevinmesine; genç ise uzun ömürlü olmasına işarettir, demişlerdir. Erkeğin memelerinin uzun olması, Allah’ın rızasının dışında hareket etmesine ve nefsinin isteklerine tabi olmasına işarettir. Bazıları ise, bu rüya çocukların ölmesine, çocuk yoksa fakirlik ve mahzun olmaya işarettir, demişlerdir. Kadının memelerinin uzunluğu ise son derece üzüntüye işarettir.

Rüyada erkeğin memesini görmek; onun gösterişliliğine, rütbesine, sağlık ve hastalığına işarettir. Bazen de erkeğin memeleri, kendilerinde olan güzellik ile menfaat ve faydaları olmayan, kardeş, arkadaş, evlat ve hanıma işarettir. Kadının memesi ise bunun aksinedir. Memesinin kadın memesi gibi olup süt damlattığını gören kimse, ailesi görüp gözetlemeye ve kadın hakkında lazım olan şeyleri yerine getirmesine işarettir. Bazen de bu rüya, üzerine borç almasına yahut insanlardan utanacağı bir hastalığına işarettir.

Rüyada yetişmiş kızın turunç memesi, kocaya; kısır kadın üzerinde görülen bu meme çocuğunun olmasına işarettir. Bazen de kızda görülen turunç meme; çeyiz, elbise ve maldan kızın bezeneceği şeylere işarettir. Küçük kız ve erkek için bu memelerin olduğunu görmek, hastalığa işarettir. Bazı tabirciler, iki meme, ana ve baba ile tabir edilir, demişlerdir.

Rüyada memesinde süt olduğunu görmek, kuvvetli olmaya, kız çocuk sahibi olmaya; memelerinden süt aktığını görmek, zengin olmaya, evlenmeye; yaşlı bir erkeğin bu rüyayı görmesi, fakir düşeceğine; yaşlı bir kadının bu rüyayı görmesi, öleceğine; memesinin başını kesilmiş görmek, kız çocuğunun öleceğine ya da malının yarısını kaybedeceğine; erkeğin memelerinde süt bulunduğunu görmesi, zengin ve uzun ömürlü olacağına işarettir.

Meme

“Rüyada Meme Görmek” üzerine 21 yorum

  1. Merhabalar ben rüyamda iki erkek çocuğum olduğunu gördüm. Biri sarışın, biri esmerdi ve bir armut ağacının altında onları emziriyordum. Sütüm ağızlarının kenarlarından akıyordu. Rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim.

    1. Merhabalar katre hanım, rüyanızdaki anlatımı anlıyorum. Sizin iki çocuğunuz olacak ve onlara süt bağışı yapacaksınız. Bana inanabilirsiniz. Ben rüya doktoruyum.

  2. Rüyamda hiç tanımadığım birileri bana çocuklarının meme ameliyatı olacağını söylüyor. Çocukta 8-9 yaşlarında açıp bana memelerini gösteriyorlar. İki memenin altında iki meme daha, bir tane daha, toplam beş tane memesi olduğunu görüyorum, çocuğun. Yorumlarsanız sevinirim.

  3. Biri çok yakın arkadaşım, diğeri kuzenim olmak üzere iki ayrı bayan, aynı günlerde rüyalarında beni gördüler. Biri beni çıplak ve iki göğsümün de olmadığı biçimde, diğeri ise yalnızca çıplak göğüslerimi görmüş. Bu rüyaların benimle ilgisi ve anlamı nedir?

  4. Rüyamda memelerimi olduğundan daha büyük gördüm. Ve sol memem de iki tane ufak yağ bezesi gibi bir şey vardı. Yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar.

  5. Merhabalar sağ göğsüme dikiş iğneleri battığını gördüm ve çoktu. Çıkarmaya çalışıyordum, ablam da yardım ediyordu. Sıkıntılı bir rüyaydı. Yorumunuz için şimdiden teşekkür. Allah razı olsun…

  6. Rüyamda başkasının bebeği benim değil galiba. Erkek bebek emziriyordum. Bu beni çok etkiledi. Evliyim ve 12 yaşında kızım var. Yorumlarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

  7. Selam. Ben rüyamda iki mememde de yara gördüm, büyük ve korkunç bir yara. Lütfen yorumlayın.

  8. Ben rüyamda annemin bana dargın olarak öldüğünü gördüm ve çevremde diğer insanlar benden annemi yıkamamı istediler. Fakat annemin cesedini yıkarken baktım ki, annemin memelerinin her ikisi de yoktu, ameliyatla iki memesi de alınmıştı. Bu benim rüyanım yorumu nasıldır bilmiyorum. Rüyamı yorumlarsanız pek sevinirim. Çok meraktayım yorumlarınızı bekliyorum.

  9. Bir erkek için istiareye yattım tanışmaya gideyim mi hakkımda hayırlı mıdır, diye. Önce kız arkadaşımla kız kıza göğüsleriyle kaçak sevişirken buldum. Sonra bir çeşmeden su akarken gördüm sonra orta kiloda bir erkekle camdan bizi görmesinler diye odada sevişirken buldum. Erkeğin şehvetle memesini öptüm göğsü hafif kıllıydı. Bu istiare ne manaya gelir?

  10. Merhaba. Ben 11 yaşındayım rüyamda okula giderken bir şeyimi unutuyordum ve geri döndüm. Birden 3-4 kız abime laf attı küfür filan sonra derdiniz ne filan dedim ve derdinizi söyleyin ben halledeyim dedim sonra abim okula gitti bende tanımadığım biriyle asansöre biniyorduk (aynı yaştaydık erkekti) birden asansör küçülmeye ve dönmeye başladı sonra kapı açıldı ve ben dışarı atladım. Okuldaki müzik öğretmenim nasıl olduysa o asansörü bileklik yaptı ve bizi gördü ama bir şey demedi ben bir daha yapar mısınız dedim oda gel tamam dedi ve benim burnumu bir dikiş ipiyle deldi yapma çıkar o ipi dedim çıkarmadı böyle bekledik sonrada uyandım. Nolur cevaplayın ne anlama geliyor?

  11. Merhaba. Rüyamda bir bayan gördüm memesinde 3 tane daha meme vardı. Diğer memesinde de 3 tane meme var bu nasıl yorumlanır?

  12. 51 yaşında erkeğim. Rüyamda sol mememin bir uzun fasulye gibi uzayıp göbeğime doğru sarktığını gördüm. Doktorlar ameliyatla onu vücudumun içine koyuyorlar ve üstünü dikiyorlar. Yorumlarsanız çok sevinirim, teşekkür ederim.

  13. Merhaba rüyamda erkek arkadaşım üstümü düzeltiyor. Gömleğimi düzeltirken sol gögsümde ucunda üç adet küçük delikli düğme izi olduğunu görüyorum. Ama o bunu yanlış anlıyor ve kendisini aldattığımı düşünüyor. Bende hayır diyorum bana inanmıyor. Yengemde var oda inanmıyor.ne anlama geliyor?

  14. Merhaba ben rüyamda göğsümün bir tanesinin aşırı derecede büyüdüğünü ve ucunun olmadığını ve morarmış olduğunu gördüm, diğer göğsüm normaldi bu rüyadan nasıl bir anlam çıkarmam gerekiyor rica etsem yorumlayabilir misiniz?

  15. Merhaba. Ben rüyamda sol göğsümün ucunun uzamış olduğunu gördüm. Ama göğsümde herhangi bir çirkinlik yoktu sadece ucu uzamıştı. Ne anlama gelir onu anlamadım, yardım ederseniz sevinirim teşekkürler.

  16. Merhaba. Rüyamda kız kardeşimin göğüslerini gördüm biri normaldi ama diğeri çok büyümüştü siyahtı damarlar görünüyordu kanserli gibiydi ve benimde kolumda temre çıkmış bende ona krem sürüp iyileştirmeye çalışıyorum. Yorumlarsanız sevinirim…

  17. Merhabalar ben meme kanseriyim memelerimin ikisi de alındı ama rüyamda yeniden memem çıkıyor birindeyse dikişlerim açılmış görüyorum. Yorumlarınız için teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir