Rüyada Göğüs Görmek

Rüyada görülen göğüs genişliği hidayete, ferahlığa ve cömertliğe, göğüs darlığı ibadet etmemeye, sıkıntıya ve cimriliğe, İslam’a; darlığı ise inkara delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada göğsün geniş olduğunun görülmesi, el açıklığı ile tabir edilir.

Ayrıca Bakınız; Göğüs Hastalığı, Meme.

Rüyada şekli düzgün göğüs görmek şans demektir. Şekilsiz göğüsler, aşk yaşamınızda hayal kırıklıkları yaşayacaksınız anlamındadır.

Rüyada şekli düzgün göğüs görmek şansınızın açık olacağı anlamına gelir. Şekilsiz göğüsler, aşk hayatınızda birçok hayal kırıklığına uğrayacağınızın işaretidir.

Rüyasında göğsünün çıplak olduğunu görmek rüyayı gören kişi, iyi niyeti sayesinde başarıya ulaşır.

Rüyada gögüs görmek şeriat, dindarlik ve dürüstlükle tabir olunur. Rüyasında göğsünün geniş olduğunu görenin dini ve inanci kuvvetli olur.

Rüyada göğsünün dar ve küçük olduğunu görmek, görenin bu duygusu noksan sayılır. Bir kimsenin göğsü üzerine eliyle vurduğunu görmek, bir kimse vasıtası ile dinine etki yapılarak inancının eksileceğine; göğsünün sıcak olduğunu görmek, milletinden menfaat göreceğine delalet eder.

İbn-i Kesir’e göre; göğüs iman tahtasıdır. Günah ve sevap hep oradan çıkar. Bunun için rüyada göğüste görülen iyi veya kötü her şey buna göre kıyaslanarak tabir edilir. Küfür, isyan, sevgi ve inanç da hep bu ölçüde kıymetlendirilir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada göğsünü geniş ve güzel görmek, inançsızın Müslüman olmasına, asi kimsenin tevbe etmesine işarettir. Bazen bu rüya, güç ve zor şeyleri kolaylaştırmaya işaret eder.

Rüyada göğsünün taş olduğunu görmek gören kimsenin kalbi katılaşır. Göğüs genişliği zulme de işaret eder.

Göğsünüzün Daralmış Olduğunu Görmek

Rüyanızda göğsünüzün daralmış olduğunu görmek, bir şeye gereksinim duyacağınıza işaret eder.

Dar Göğüs Görmek

Rüyada görülen göğüs darlığı sapıklığa işaret eder. Göğüs; üzüntü, keder ve ferahlık evidir. Bundan dolayı bir kimse göğsünün geniş olduğunu görürse sevince erer. 

Bazı tabirciler, o kimse malını israf ederek Allah (C.C.)’in rızası olmayan yerlere sarfeder ve bundan dolayı da azaba uğrar dediler.

Rüyada göğsünde gizli bir şey taşıdığını ve onu ifşa etmediğini gören kimse, bekarsa evlenir veya o kimse birisine asik olur.

Zimmî Olan Bir Kimsenin Göğsünün Dar Olduğunu Görmesi

Zimmî olan bir kimsenin rüyasında göğsünün dar olduğunu görmesi, onun dünyevi hasara uğrayacağına delalet eder.

Göğüs Ağrısı Çektiğinizi Görmek

Rüyanızda göğüs ağrısı çektiğinizi görmek, büyük bir olasılıkla önemli bir hastalığa yakalanacağınıza delalet eder.

Sevgilinin Göğsünde Olduğunu Görmek

Bir kimsenin rüyasında sevgilisinin göğsünde olduğunu görmesi, o kişinin göğsüyle ilgili bir sorunu olduğuna delalet eder.

Eğer o kimse hasta ise şikayette bulunduğu hastalığından kurtalmasına işaret eder. Bazen de göğsün güzelliği, başkasını kendisine tercih etmeye işarettir.

Rüyada göğsü üzerine bükülmek, nifaka işaret eder. Bazen de göğüs ilim yahut mala, hidayete ya da sapıklıktan kişinin sinesinde sakladigi şeye işaret eder. Göğüs, misafire, zevceye yahut büyük bir rütbeye işaret eder.

Rüyada görülen göğüs darlığı, sapıklıktır. Bazı tabirciler, insanın göğsünün genişliği cömertliğe, darlığa, cimriliğe işaret eder, dediler.

Rüyada şekli düzgün göğüs görmek, şansınızın açık olacağı anlamına gelir. Şekilsiz göğüsler, aşk hayatınızda birçok hayal kırıklığına uğrayacağınız anlamına gelir.

Kâfirin Göğsünü Geniş ve Güzel Görmesi

Bir kâfirin rüyasında göğsünü geniş ve güzel görmesi; onun İslam dinine gireceğine, günahkâr bir kimse ise mağfiret dileyeceğine işaret eder.

Bir Kız veya Kadın Göğsü Görmek

Rüyada bir kız veya kadın göğsü görmek, en yakın zamanda güzel bir evlat sahibi olacağınıza delalet eder.

Erkek Göğsü Görmek

Rüyada bir erkek göğsü görmek, çetin işlerle karşılaşacağınıza ve kendinizi şanssız hissedeceğinize delalet eder.

Göğüs

“Rüyada Göğüs Görmek” üzerine 9 yorum

  1. Merhaba, ben rüyamda göğüslerimi gördüm. Ayna karşısındayım. Göğüslerim 3 tane. Ben bundan şikayetçiydim. Yanımda biri var. Bana, çok güzel göğüslerim olduğunu söyledi. “Küçük, güzel” diyordu. Bu ne anlama geliyor acaba? Şimdiden teşekkür ederim.

  2. Rüyamda sol göğsümün iki başı vardı ve büyümüşlerdi. Yorumlarsanız sevinirim. Teşekkür ederim. Hayırlı günler.

  3. Ben rüyamda üzerimde atlet varken göğsüme baskı uygulayarak çatalımın gözükmesini sağlıyor ve kuzenim görsün diye eğiliyordum. Neye delalet?

  4. Rüyamda iki göğsümden ameliyatla portakal büyüklüğünde siyah bir şey çıkarıyorlar… Ben sanki tiksiniyorum, yerine yine aynı büyüklükte beyaz bir şey yerleştiriyorlar, ben çok rahatlamış hissediyorum…

  5. Rüyamda iki göğsüm sanki kağıt gibi yırtılıyor ve içinden bir sürü kavrulmuş kıyma çıkıyor, kıymalar yere dökülüyor yarısı da göğsümün içinde ama göğsüm bir kağıt gibi yırtık idi. Lütfen manasını bana yazar mısınız?

  6. Sol göğsüm soyuluyor ve sanki altına yeni bir tane çıkıyor ve bunu eşime gösteriyorum. Ama baktım ki, o yeni çıkan içinde büyük bir delik var ve içine bakınca sanki bir hastalık var ve eşime söylüyorum ki “Ben yakında öleceğim” galiba.

  7. Yakın bir akrabamın eşinin iki göğsünü ellediğini gördüm eşine sorduğumda her zaman bunu yaptığını söyledi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir