Rüyada Kaşık Görmek

Rüyada kaşık görmek, hayırlara yorulur. Bolluk ve bereket ile tabir eder. Hayırlı kazançlara delalet eder. Güzel ve geleceğin parlak olmasını ifade eder. İnsanın geleceğinin ayna gibi görünmesini ve ayan beyan her şeyin ışık saçtığını, nur saçtığını ifade eder. Bir diğer rüya tabirince kaşık dolu ise zenginliğe; boş ise fakirliğe yorulmaktadır.

Rüyada kaşık görmek ne anlama gelir; kişiye işlerinde yardımcı olacak iyi niyetli insanların olacağına delalet eder.

(Ayrıca bkz: Ağaç Kaşık, Kepçe)

Rüyada Kaşık Çatal Görmek 

Rüyada kaşık çatal görmek, rüya sahibinin bekar ise en kısa süre içerisinde evleneceğine delalet eder. Rüya sahibinin mutlu bir ailesinin olmasına işaret eder. Rüyayı gören kişinin birisine çok aşık olacağını ve bu aşk sonucu çok mutlu olacağını işarettir. Evli olan rüya sahibinin ailesi ile mutlu olacağına işaret eder.

Rüyada Demir Kaşık Görmek 

Rüyada demir kaşık görmek, rüyayı gören kişinin hanesinde ya da yakın çevresinde erkek çocuğa delalet eder. Erkek çocuğa, mutluluk ve evin bereketini artırmaya işaret eder.

Rüyada Yemek Kaşığı Görmek 

Rüyada yemek kaşığı görmek, hayırlı ve bol kazançlara işaret eder. Rüya sahibinin işsiz ise, işe gireceğine; bekar ise evleneceğine delalet eder. Kişinin hayatında bir amaç yok iken bir amaç edineceğine işaret eder.

Rüyada Kaşık Toplamak 

Rüyada kaşık toplamak, rüyayı gören kişinin kısmetlerini kendi eli ile tek tek topladığına işaret eder. Rüya sahibinin talihinin açık olacağına, yaşamaktan zevk alacağına ve kendi kişisel özelliklerine önem vereceğine yorulur. Rüya sahibinin kendine döneceğine işaret eder.

Rüyada Kaşık Almak 

Rüyada kaşık almak, rüyayı gören kişinin umutlarının olduğuna yorulur. Rüya sahibinin talihinin ve bahtının kendi imkanları ile oluştuğuna işaret eder. Rüyayı gören kişinin hayatını kendi eli ile düzene koyacağına delalettir. Kimseden yardım görmeden ve kimseden hayır beklemeden yaşamaya delalet eder.

Rüyada Kaşık Yıkamak 

Rüyada kaşık yıkamak görmek, rüya sahibinin kötü giden yaşantısını kendi eli ile düzene koyacağına işaret eder. Bahtının açık olmasına, kötü giden her şeyin kişinin kendi eli ile düzeltmesine işarettir. Aydınlığa ve refah yaşama delalet eder. Hayatın zorluklarından arınmaya işaret eder. Kötü giden sınavı kişinin kendi eli ile düzeltmesine, iş hayatında yaşanılan aksaklık ve kötü gidişata rüya sahibinin kendisinin çabaları ile dur demesi anlamına gelir. Hayatın zorlu mücadelesini vererek bir anda zevkini ve ödülünü almaya delalet eder.

Rüyada Yemek Kaşığı Görmek Diyanet Tabiri

Rüyada yemek kaşığı görmek Diyanet yorumuna göre, eskiye özleme işaret eder. Rüya sahibi yaşlı ya da orta yaşlı bir kişi ise geçmişini özlediğine işaret eder. Rüya sahibinin kendi hayatına odaklanamamasına geçmiş içinde yaşamasına işarettir. Rüya sahibinin genç bir kişi olması ile anne hasreti ve anne özlemi olarak yorumlanır. Rüya sahibinin annesine olan düşkünlüğüne işaret eder.

Rüyada Kaşık Çatal Almak 

Rüyada kaşık çatal almak, bolluk ve bereket içerisinde yaşam sürmeye işaret eder. (Bkz. Altın ve Gümüş Eşya)

Rüyada Kaşık Görmek İslami Tabiri

Rüyada kaşık görmek İslami yorumlara göre, kazancın bol olduğu anlamına gelir. Haneye giren kazancın gün geçtikçe artacağına ve bereketleneceğine delalet eder. 

Rüyada plastik kaşık görmek İslami görüşe göre, dünya hayatının gelip geçiciliğine işaret eder. Malın ve mülkün bir anda kırılacağına, yok olacağına işaret eder.

Rüyada Plastik Kaşık Görmek 

Rüyada plastik kaşık görmek, dünya malının aldatmacasına delalet eder. Bu rüyayı gören kişi için dünya malına kanmamasına ve ahiret hayatını da düşünmesi gerektiğine işaret eder.

Rüyada Kaşık Kırılması 

Rüyada kaşık kırılması, rüya sahibinin zenginliğinin, malının ve mülkünün geleceğinin sallantıda olduğuna işaret eder. (Bkz. Bardak Kırılması)

Rüyada Kaşık Satın Almak 

Rüyada kaşık satın almak, rüya sahibinin evlilik çağında oğlu ya da kızı var ise onları evlendireceğine işaret eder. Rüya sahibi genç ve evlilik çağında ise kısa süre içerisinde evlilik yapacağına yorulur. Rüya sahibi evli ise kısmetinin ve bahtının açık olacağına tabir edilir.

Rüyada Çatal Kaşık Satın Almak 

Rüyada çatal kaşık satın almak, rüyayı gören kişinin kendi hayatını kendisi çalışarak ya da para karşılığında bir şekilde düzene sokmasına işaret eder. Rüya sahibinin emeklerine de yorulur. Rüyayı gören kişinin çok yorulduğuna ve dinlenmesi gerektiğine işaret eder.

Rüyada Çatal Kaşık Hediye Almak 

Rüyada çatal kaşık hediye almak, rüyayı gören kişinin çevresine önem verdiğine işaret eder. Kişinin arkadaş çevresinin çok fazla olduğuna ve daha da çoğalacağına delalet eder.

Rüyada Kaşık Çalmak 

Rüyada kaşık çalmak görmek, rüya sahibinin hayatını kendi emekleri ile kazanmasına işaret eder. 

Kaşık

“Rüyada Kaşık Görmek” üzerine 5 yorum

    1. Yemek yiyorum ve aynı işi yaptığımız bir kişi benim kaşığımı kullanılmış bir kaşıkla değiştiriyor ben de kalkıp onu yıkamaya veya yeni kaşık almaya gidiyorum.

  1. Merhaba admin kolay gelsin. Rüyamdan hatırlaya bildiğim, yemek yiyordum. Demir kaşık orta yerinden çatlamış kırıldı kırılacak gibi duruyordu. Çok şaşırmıştım. 1-2 defa yemek kaşığı yedim. Kırılacak mı diye kaşığın çatlak yerine dokundum. Kaşık koptu kırıldı. Cevabınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

  2. Merhaba. Ben rüyamda elimde çokça kaşık ve çatal olduğunu ve elimden birkaç tanesinin düştüğünü gördüm. Yardımcı olabilir misin?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir