Rüyada Makas Görmek

Rüyada makas görmek; hakla batılın arasını ayıran kimseye, çocuk ve hizmetlilere, insanların arasını bulan kimseye işarettir. Elinde bir makas bulunduğunu görmek, bir çocuğu daha olmasına; anne için bir erkek kardeşe; bekar için evlenmeye, bineğinin (hayvan, otomobil vb.) çoğalmasına delalettir.

Bkz: Bilemek, Kırkımcı

Rüyada gökten makas indiğini görmek, ömrün sona ermesine; insanların makasla sakallarını yahut elbiselerini kestiğini görmek, onların gıybetini yapmaya ya da her mevzuda görüş birliği içinde olan iki ortağa; makasla saç yahut yün kırkmak mal yığmaya; makasla bir şey kesmek, bir işten ücret almaya delalet eder.

Rüyada elinde makas gören adamın erkek ve kız kardeşleri çoğalır; bekar ise izdivaç eder. Üzerine makas indiğini gören kimsenin ömrü tükenir. Makasla bir şey veya saç kesiyor görmesi, iş hayatında iyi bir fırsatın çıkacağına işarettir.

Rüyada eline makas almak, güçlenmek demektir. Evli bir kadın makas görürse bir kız çocuk sahibi olur. Makas görmek, bazen ikiz kız çocuk anlamına da gelir. Rüyada parlak ve çelik makas görmek, başarı demektir.

Rüyada makası kullanarak saç kesmek, bir yolculuğa çıkmak demektir. Elinde makas gören adamın erkek veya kız kardeşi olur. Adam bekar ise evlenecek demektir. Makasla bir şey kestiğini görmek, iş yaşamınızda iyi bir fırsatın çıkacağına yorumlanır. Makas, eşler veya sevgililer arasında kavga ve kıskançlığa işaret eder. Zeka, güç, başarıdır.

Rüyada kendisine bir makas verildiğini veya bunu bulduğunu veya satın aldığını gören, bir erkek çocuk sahibi olur. Evindeki bütün canlı varlıkları ikişer ikişer olur. Rüyasında makasla bir şey kestiğini gören, murada erer. Makasla yün, kıl kırptığını gören, şiir veya sözleriyle para kazanır.

Rüyada sakalını, tırnağını veya elbisesini makasla kestiğini görmek ve elbise yırtıkları hayra yorumlanmaz.

Kirmani’ye göre; rüyasında kendisine bir makas verildiğini gören, her nesi varsa onun bir misli ziyade olur. Makasının kırıldığını veya kırık bir makas görmek, elindeki malının gitmesine işarettir.

Ebu Sait El-Vaiz’e göre; makas, halk arasında iyi tanınan bir kimse ile tabir olunur. Elinde bir makas olup onun bir şey kesmediğini gören, hakim huzuruna çıkar. Bazı yorumculara göre; rüyada makas görmek, halkı birbirlerine düşürüp aralarını ayıran bir kimse ile yorumlanır.

Cafer-i Sadık’a göre; rüyada makas görmek üç şekilde tabir olunur. Taksim eden bir kimse, uygun bir dost, halkın arasını bozan kimsedir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada makas görmek, hak ile batılın arasını ayıran bir amire işarettir. Makas görmek, çocuğun çokluğuna da işarettir. Rüyada elinde bir makas olduğunu gören kimsenin bir çocuğu varsa, bir çocuğu daha olur. Erkek ve kız kardeşleri de çoğalır. Eğer bir bineği varsa, bir tanesine daha malik olur. Ancak bu rüyayı gören bekarsa evlenir.

Bir kimse rüyada gökten bir makas indiğini görse, o kimsenin ömrü nihayete erer. Bir kimse rüyada birtakım insanların makasla sakallarını veya elbiselerini kestiğini görse, o kimse o insanların gıybetini yapar veya onlara hıyanet eder.

Bazı tabirciler, ittifak halinde bulunan iki ortağa işarettir, dediler. Bazı tabirciler, bir kimse rüyada elinde makas bulunduğunu görse, o kimsenin ana bir erkek kardeşi dünyaya gelir. Eliyle bir makasla saç veya yün kırptığını gören kimse, çokça mal sahibi olur. Makas mal taksim eden bir kimsedir. Makasla bir şey kesen kimse işçiliği karşılığında bir şey alır.

Rüyada elinde bir makas bulunduğunu gören kimse, bir düşmanlıktan dolayı hakime ihtiyaç duyar. Bazı tabirciler de makas insanların arasını ıslah eden bir kimsedir, dediler.

Rüyasında eline makas alan kişi güçlenir. Küçük bir makas zekaya işarettir, yani insan zekası sayesinde her şeye çare bulur. Evli bir kadın makas görürse bir kız çocuğu olur. Bazen bu ikiz kız çocuk anlamına da gelir. Parlak çelik makas başarıdır.

Rüyada makasla saç kesmek, bir yolculuktur.

Makas

“Rüyada Makas Görmek” üzerine 15 yorum

  1. Rüyamda eşime makas attılar ve kalp hizasına saplandı, hastaneye götürdüğümüzde “Kalbe gelmemiş” dediler. Sonra atan kişi serbest kaldı atan kişi de bir tanıdığımız.

  2. Ben rüyamda makasla kurdele kesiyordum. Orada da makasla bir şey kesmek, bir işten ücret almaya delalet eder, yazıyordu. Babamda dün akşam bugün maaş alacağını söylemişti 😀

  3. Merhabalar, rüyamda saçım uzamış belimde gibi. Fakat annem saçımın yarısını kesiyor, yarısını kesmiyor. Yani bir taraf uzun, bir taraf kısa kalıyor. Ve anneme kızıyorum, sitem ediyorum. “Neden saçlarımı kestin” diye. Rüyamı rica etsem yorumlar mısınız? Farklı rüya tabirlerine baktım. Ömrünün kısaldığını söylüyorlar ve üzüldüm. Elim ayağım buz kesti. 🙁

  4. Rüyamda, çok üst bir amirimin odasındaki yatak üzerinden küçük, sivri, parlak bir makas alıyorum (aşırıyorum.) Sonra onu bırakmak için geri dönüyorum. Anlamı nedir?

  5. Rüyamda bir bilim adamı olan eski sevgilim bana, bir avuç yuvarlak açık renk taş veriyor. Ben de mutlu oluyorum. Anlamı nedir?

  6. Selam. Sağ burun deliğimin kıllarının uzadığını ve elimle tutarak küçük bir makas yardımıyla kestiğimi gördüm. Çok teşekkür ederim ilginize.

  7. Rüyamda çok zorlanarak kendi saçlarımı kesmeye çalışıyorum. Azcık kesebiliyorum çünkü makas hafif körleşmiş gibi kestikten sonra saçlarımı omuzlarıma bir bırakıyorum ki, hem boyu uzamış hem de rengi koyulaşmış. Rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

  8. Bir bahçede kendimi görmüyorum ama elimde büyük bahçe makası var ve bahçedeki yeşilliklerin üstünü kesiyorum. Ne demek acaba?

  9. Merhabalar, rüyamda yüksek bir yerden bana parlak bir sanırım tırnak makası atıyorlar, yakaladım mı yoksa ne oldu anlamadım. Gerisini hatırlamıyorum.

  10. Rüyamda büyük dikiş makasıyla kaşlarımı kestim bazı kısımlar da hiç kaş bırakmadığını fark ettim rüyamın yorumu nedir teşekkürler

  11. Rüyamda 18 – 20 yaşlarında bir çocukla kavga ediyorum çocuğun elinde kanlı makas var ben onu etkisiz hale getiriyorum ve çocuğun bana kanı ısınıyor. Kanlı makası bana veriyor. Seviyor beni ama çocuk uyuşturucu kullanmış bunu fark ediyorum. Makas orta boyutlarda ve siyah. Kapalı değil bıçakları açık.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir