Rüyada Çimenli ve Sulu Yerler Görmek

Nablusi Rüya Tabirleri: Rüyada görülen ve tanınmayan çayırlı ve çimenli ve sulu yerler din ve İslam’dır. Yeryüzünde görülen her yeşilliğin tabiri de böyledir.

Bazen de bu rüya, peygamberimizin kabri şerifi, zikir halkası, hayırlı topluluklar, hayırlı kimselerin kabrine Allah-u Teâlâ Hazretleri’ne ibadet edilen faziletli bir yere delalet eder.

Bir başka rivayete göre de:  Bazıları da, bir kimse rüyada çayırlı ve çimenli yer görürse, o kimse aniden rahatsızlanır, dediler.

Ayrıca bkz: Çayır Kuşu

Ölüyü Güzel Bir Bahçede Görmek

Rüyada herhangi bir ölüyü güzel bir bahçede görmek ölünün cennette olduğuna dair işarettir.

Yeşillik ve Sulu Yerler Görmek

Rüyada yeşillik ve sulu yerler görmek dünyaya ve dünyanın süslerine, malı ve çeyizi çok olan hanıma işaret eder.

Çayırlı ve Çimenli Bir Yerden Kirli Bir Yere Çıktığını Görmek

Bir kimsenin rüyasında doğanın içinde bulunan bir yerden pis ve betonarme bir alana çıktığınızı görmek, Allah yolundan ve peygamber sünnetinden ayrılıp haddi aşan kimselerden olacağına delalet eder.

Ayrıca bkz: Harabe 

Hac Mevsiminde Bir Bahçe İçinde Bahçenin Meyvelerinden Yediğini ve Ezan Okuduğunu Görmek

Hac mevsiminde iseniz ve rüyada bir bahçe içinde bulunduğunuzu ve bahçenin meyvelerinden yedikten sonra ve ezan okuduğunuzu görmeniz, sizin hac görevinizi yerine getireceğinize delalet etmektedir.

Böyle bir rüyayı bir Müslüman olmayan birisinin bu rüyayı görmüş olması, onun Müslüman olacağına; günah işleyen birisinin görmesi ise, o kimsenin tövbe etmesine işaret etmektedir. Eğer bunlardan biri değilse, o kimse cenaze ya da cuma namazı gibi sevap ve hayrı olan bir iş yapacağına delalet eder.

Çimenli ve Sulu Yerler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir