Rüyada Harabe Görmek

Bakınız; Virane.

Rüyada harabe görmek pek iyi yorumlanmaz. Sevgililer arasında tartışmalara, hatta ayrılığa bile yorumlanır.

Harabe rüyaları iki farklı şekilde yorumlanır. Harabede olduğunu gören kimsenin bütün ümidi yok olur. Kısmeti kapanır. Evinde türlü sıkıntı, bela ortaya çıkar. Harabeden çıkan kimse, sıkıntıları aşmış karanlıkları geride bırakmış demektir. Yeni bir hayata başlamak anlamındadır.

Ayrıca bkz: Yıkmak / Yıkılmak Görmek

Rüyada harabe görmek tabiri, pek hayırlı değildir. Bu rüya; sevgililer arasında tartışmalara, iş hayatında da sıkıntılı günlere işaret eder. Kişi harabenin içinde ise kısmeti kapanır, umudu yok olur.

Rüyada harap bir ev görmek ve orada kimseyi bulamamak, kederdir. Bu harap yerin eskisi gibi olduğunu görmek, o yerdeki devlet reisinin veya valisinin adaletle idare edeceğine; bir tanınmış yerin harap olup, halkının kalacak yerleri olmadığını görmek, o yerdeki büyük devlet adamının halk üzerine zulüm ederek bundan kurtulamayacaklarına işarettir.

Rüyada bir camii şerifin yıkılıp ortada resminden başka bir şey kalmamış olduğunu görmek, o yer valisinin değişerek yeni gelenin başka şekilde hareket edeceğine; bir çarşının harap olup orada alışveriş edenlerden kimsenin kalmadığını görmek, ticaretin bozulduğuna ve tüccarin zarar ettiklerine; bir rivayete göre, büyük bir belaya uğranılacağına delalet eder.

Rüyada evinizin temelinden harap olduğunu görmek, gerek yaş ve gerekse hastalıklar yükünden kendi vücudunun da harap olmasına; bir hamamın harap olduğunu görmek, eşinin veya en yakın akrabasından bir kadının ölümüne; hükümet konağının harap ve yerinin toprakla dolu olduğunu görmek, devlet başkanının halkı zulme uğratacağına; bir kilisenin harap oldugunu görmek, İslam’ın kuvvetine delalet eder.

Rüyada bir tarlanın harap olduğunu görmek, kadınların zaafına, bir rivayete göre yolculuktan vazgeçmeye işarettir.

Abdulgani Nablusi’ye göre; rüyada harap bir yer görmek, rüya sahibinin ev halkının veya akrabalarının darmadağınık olmalarına delalet eder. Bu rüya kesinlikle hayra yorumlanmaz. Memleketin harap olması, oradaki devlet başkanının vefatına yahut halka zulmüne işarettir. Kendisini bir harabede gören, karşılık vermeye ve savunmaya takati olmayan düşmanla karşılaşır.

Rüyada bir mahallin zelzele veya başka bir afetle harap oldugunu görmek, orada büyük adamların iktidarsız olduklarına veya onlardan birisinin öldürüleceğine; kendini iyi giyinmiş ve süslü olduğu halde bir harabede görmek, ilgisizliğine; ev duvarının sel ile yıkıldığını görmek, karısının öleceğine işarettir.

Rüyada bir evi rüzgarın harap ettiğini görmek, ev sahibinin zalim biri tarafından gaddarlığa uğrayacağına; sağlam bir yerin harap olup yıkıldığını görmek, o yerde bir musibet çıkacağına işarettir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada harabe görmek, sayılı günlere yahut şehir halkından kendisinden hicret eden kimselerle toplanmaya işaret eder. Rüyada iyilikle emredip kötülükten sakındırmak bu harabelerin yenilenmesine işaret eder.

Harabe rüyaları iki şekilde yorumlanır. Harabede olduğunu gören kimsenin bütün umudu yok olur. Kısmeti tam anlamıyla kapanır. Evinde türlü dert belirir. Harabeden çıkan kimse, karanlık üzücü dertleri geride bırakmış demektir. Geçmişini unutarak yeni bir hayata başlar.

Harabe

“Rüyada Harabe Görmek” için bir yorum

  1. Merhaba. Ben yeni taşındım . Gün oldu. Yeni taşındığım ev fena değil  ama rüyamda dün çok güzel bir ev gördüm. keşke burayı tutsaydık dedim. bugun ise rüyamda başka bir ev gördüm. Dışarıdan ev çok güzeldi ama evin içine dışarıdan gizlice baktığımda evin içi çok kötüydü. Evin uzuluğu 60-70 cm idi. Yani bir insan kesinlikle sığmazdı. Sonra oradan ayrıldım bir baktım bir köydeyim. Bahçeli köy evleri vardı hep bir kadının üzümleri ve meyveleri vardı bahçesinde. Onlardan yemek istiyordum. Bu arada şu anda işimden memnun değilim. Bunun etkisi nedir bilmiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir