Rüyada Hac Görmek

Ayrıca bkz: Hac Suresi, Hac Etmek, Hacı

Rüyada mevsiminde hacca gidip, bu ibadeti şartlarına uygun bir şekilde eda ettiğini görmek; istikamet güzelliğine, korkudan emin olmaya, borçları ödemeye ve günahların affedilmesine; hac için yola çıkmak, kaybedilen iş ve konumu tekrar elde etmeye, yolcunun salimen evine dönmesine, hastanın şifa bulmasına, sapıklıkta olanın hidayet bulmasına işarettir.

Rüyada Hacca Gitmek

Rüyada hac ve umre ibadeti yapmak, yoksul için zenginliğe, diğerleri için makbul amele ve uzun ömre; haccetmek, zor ve çetin işleri Allah’ın (C.C.) yardımıyla başarmaya delalet eder.

Rüyada Birinin Hacca Gittiğini Görmek

Rüyada birinin hacca gittiğini görmek, bu rüyayı gören kimse bütün sıkıntılarından kurtulacak demektir.

Rüyada Hacdan Gelmek

Rüyada hacdan gelmek, gören kişinin bir isteği gerçekleşir. Hayal ettiği konuma ulaşır.

Rüyada Ölünün Hacca Gitmesi

Rüyada ölünün hacca gitmesi, hayırlı değildir. Gören kişi dininde küfre uğrar. Bir başka rivayete göre de: Rüyada ölen birinin hacca gitmesi; yalan söylemeye, koğuculuk yapmaya, zina ile iftira etmeye ve yalan yere şehadette bulunmaya işaret eder.

Rüyada Hac Yolunda Olmak

Rüyada hac yolunda olmak, böyle bir rüyayı gören kişi evlenir veya o kimsenin bir çocuğu olur.

Hac

“Rüyada Hac Görmek” üzerine 6 yorum

  1. Yıllar önce kaybetmiş olduğum annem benden kendisini hacca götürmemi istiyor, ben kabul ediyorum. Hazırlık yaparken de anneme kaç gün kalacağımızı sorduğumda annem net bir şekilde “40 gün” diyor. Hatırımda kalmayan başkaca detaylar var ama aklıma gelmiyor. Yorumlarınızı rica ederim.

  2. Ben rüyamda işe gidiyordum ama işe gittiğim yer de hacdı. Haccın etrafında insanların ellerini açmış dua ediyorlardı. Ondan sonra eve geliyordum. Anneme babamı soruyordum. Annem de, “Baban işe gitti” dedi bana. Ben de “Ne gerek var?” dedim. (Bu arada babam vefat etmiş 5 yıl önce.)

  3. Bir başkası benim hacca gittiğimi rüyasında görmüş. Acaba bu neye işarettir, açıklayabilir misiniz? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir