Rüyada Temel ve Duvar Görmek

Rüyada temel görmek, din kuvveti ile yorumlanır. Temel ne kadar kuvvetli olursa, dini inancı da o kadar kuvvetli olur. İbn-i Sirin’e (R.A.) göre; duvar, erkeğin dünyadaki hali ile tabir olunur. 

Rüyada sağlam kuvvetli bir duvar yaptığını görmek, dünyada onun iyi bir kimse olduğuna işarettir. Eski bir duvarı yıktığını görmek, mal veya ilim edinmeye; eğer yıktığı duvar yeni ise gam ve kedere düşmeye eğer duvar ince ve zayıf ise dünyada halinin kötü oluşuna ve işlerinin ters gideceğine işarettir. 

Rüyada bir duvar üzerinde ayakta durduğunu görmek, rüyayı görenin işleri yolunda olmaz. Duvarda asılı olduğunu görmek, hal ve malının son bulduğuna delildir. Bir duvarı yükselttiğini gören birini yüksek bir mevkiye çıkarır veya halka yardım eder. Bir duvarı yıktığını gören, bir insanı işinden ve ekmeğinden eder. 

Kirmani’ye göre; bir duvar yaptığını veya yıkık bir duvarı tamir ettiğini gören, işi bozulmuş olan bir adamın halinin düzeltilmesine çalışır. Bir memleketin veya bir mescidin duvarının yıkılmasını görmek, o yer büyüklerinden birinin bir musibete uğrayacağına delalet eder. 

Cabir’ül-Magribi’ye göre; rüyada duvar görmek, büyük bir kimse ile tabir olunur. Duvarın yüksekliği o kimsenin rütbe ve mevkisine delalet eder. Bir eski duvarı yıktığını görenin hali düzelir. Yeni bir duvarı yıktığını görenin hali bozulur. 

Cafer-i Sadık’a göre; çamur ve tuğladan bir duvar görmek, dininin iyileşmesine; kireçten ve kerpiçten bir duvar yaptığını görmek, niyetinin bozulmasına ve fesadına işarettir.

Rüyada taş ve kireçten duvar yaptığını görmek, gururlu bir kimse olduğuna delalet eder. Halid El İsfahani’ye göre; duvar büyük bir adamdır. 

Rüyada bir duvara dayandığını gören, büyük bir kimseye dayanmış olur. Bir duvara ata biner gibi bindiğini gören, dünyaya binmiş olur. Duvara asılı olduğunu gören, şerefini kaybeder.

Temel ve Duvar

“Rüyada Temel ve Duvar Görmek” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir