Rüyada İnşa Etmek / Temel Atmak Görmek

İmam Cafer Sadık: Rüyada bina inşa etmenin dört tabiri vardır: 

1-Dünyevî hayır 

2-Hayır ve bereket 

3-Mutluluk ve murat 

4-Kapalı işlerin açılması.

bkz: İnşaat, Yapı 

Rüyada bir şehir inşa ettiğinizi görmek, bir grup insanı himayeniz altına alacağınıza; kale inşa etmek, düşmanların şerrinden güvende kalacağınıza işarettir.

Rüyada bir köşk inşa etmek, dünya işiyle meşgul olacağınıza; ev inşa etmek ve içinde oturmak, geçimden yana hayır elde edeceğine delalettir.

Rüyada mescit inşa etmek, bir grup insanı hayır üzere bir araya getireceğinize; minare temeli atmak, adınızın hayırla anılacağına delalet eder.

Rüyada süslü bir yer inşa etmek, bir kadınla evleneceğinize; bahçe inşa etmek, dindar ve zengin bir kadınla evleneceğinize yorulur.

Rüyada mezarlık inşa etmek, ahiret işiyle meşgul olacağınıza; kubbe inşa etmek, makam elde etmek için çaba göstereceğinize; yeni bir bina inşa etmek ve bitirmek, din ve dünya işlerinizin yolunda olduğuna; yeni bir binaya başlamak, ama bitirememek, bunun aksine işarettir.

Müellif: Ev, mescit, okul vb. binalar inşa ettiğinizi görmek, hayır işler yapacağınıza ve dünyevî menfaat elde edeceğinize işarettir.

İbn-i Sîrîn: Yeni bir binanın temelini attığınızı görmek, binalardan yana birçok fayda elde edeceğinize işaret eder.

Rüyada meçhul bir yerde temel attığınızı görmek ve bunun kime ait olduğunu bilmemek, din ve dünya işlerinde zarar göreceğinize; kendinize ait bir yerin temelini attığınızı görmek, menfaat ve helal rızık elde etmeye işarettir.

Kirmanî: Pişirilmiş kerpiç veya kireçten yeni bir temel atmak, haram yoldan mal elde edeceğinize; havada kerpiçten bir bina inşa etmek, din yolunda gösterdiğiniz çabanın görkemine işaret eder.

Rüyada binanın duvarlarını kerpiçten yaptığınızı görmek, dünyevî arzulara aldandığınıza; bina inşa etmek ve karşılığında ücret almak, menfaat elde edeceğinize delalettir.

Rüyada pişirilmiş kerpiçten bina inşa etmek, söz sahibi birinden menfaat elde edeceğinize; çamurdan veya kerpiçten bina inşa etmek, insanlardan menfaat elde edeceğinize işarettir.

İnşa Etmek / Temel Atmak

“Rüyada İnşa Etmek / Temel Atmak Görmek” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir