Rüyada Mağara Görmek

Rüyada mağara görmek; işsiz kimse için iş ve meslek edinmeye, iş ve niyetini gizlemeye, hasta ve hapis için kurtuluşa işarettir. Mağara uzun ömür ve bol hayırlara; insanın manen ve maddeten sığınacağı seyyid imama, üstad ve mürşide, baba ve ustaya, eş ve dosta; korku hali bulunanlar için emniyete delalet eder.

Ayrıca bkz: Dağ Görmek

Rüyada mağarada olduğunu görmek, bazen gayret ve özene; bir iş yahut meselede yan çizmeye; dostlardan fayda ve nasibe tabir edilir.

Rüyada mağaraya girmek, bazen güç ve makam sahibi birine hile yapmaya delalet eder. İnsanın rüyasında mağara görmesi, hayatı boyunca dayanabileceği ve sığınacağı büyüklere, üstadlara, anneye ve sanat bakımından da ustasına işarettir. Mağara bazen de işlerini başkasından gizlemeye, örtmeye ve her türlü tasa ve şiddetlerden kurtuluşa işarettir. Eğer rüyayı gören hasta ise veya cezaevinde bulunuyorsa, bunlardan kurtulmasına işarettir.

Rüyada mağaraya girdiğini görmek, hayatı boyunca sırtını dayayabileceği büyüklere ve dosta yorumlanır. Mağara bazen de işlerini başkasından gizlemeye, örtmeye ve her türlü tasa ve şiddetlerden kurtuluşa yorumlanır. Eğer rüyayı gören hasta tutukluysa bunlardan kurtulmasına yorumlanır. Kafanıza takılacak olan birtakım sorular aklınızı karıştıracak ve doğru karar almada zorlanacaksınız. İş hayatınız kötü durumda. Gizli, esrarlı olaylar ve gelişmelerdir.

İbn-i Sirin’e göre; bir mağaraya girdiğini gören, dünyadan göçer. Mağara karanlık ise orada bulunması mezara işarettir. Girdiği mağaradan hemen çıktığını gören, çok zor bir işe başlar; fakat sonunda kazançlı çıkar. 

Cabir’ül-Magribi’ye göre; mağaraya girmek hapse girmekle tabir olunur. Bir rivayete göre, gayet zor bir işe girmeye delalet eder. Karanlık ve rutubetli bir mağaraya girip sonra çıktığını gören, şiddetli bir hastalığa tutulur ama sonunda iyileşir. Bir şeyini mağarada unuttuğunu gören para cezası öder. Bir rivayete göre de mağara görmek, dünyada bir mesken edinmeye işarettir.

Abdulgani Nablusi’ye göre; rüyada mağara görmek, korkaklar için emniyet verici yerdir. Düşmanından kaçıp bir mağaraya sığındığını görmek, düşmanından kurtulacağına delalet eder.

Rüyada mağara görmek, bir kadınla tabir olunur. Bir mağaraya girerek, orada yatıp istirahat ettiğini gören, bir kadınla evlenir veya öyle bir kadından fayda ve menfaat görür. Karanlık bir mağaraya girip korkarak hemen dışarıya çıktığını gören, kendi eliyle selametini terk eder. Bazıları mağara görmeyi, dostlarından yardım görmek ve arkadaşlık ile tabir ederler.

Rüyada dağda bir mağaraya girdiğini gören, büyük bir kimseye hile ile kötülük eder. Bir başka rivayete göre de: Rüyada mağara görmek, insanın sığınacağı kimsesine işarettir. Bazen mağara görmek, işlerini gizlemek arzusunda bulunan kimse için işlerini gizlemesine işarettir. Mağara, boşta kalmış adam için vazife almaya ve sıkıntılardan kurtulmaya işarettir. Eğer rüya sahibi hasta veya hapis ise, bunlardan hepsinden kurtulur. Bazen de mağara görmek, “Ashab-ı Kehf”in meşhur kıssasına binaen rüya sahibinin ömrünün uzunluğuna ve hayrının çokluğuna işarettir.

Rüyada görülen mağara, korku halinde bulunan kimse için emniyettir. Bundan dolayı düşmanından kaçtığını ve bir mağaraya girdiğini gören kimse, düşmanından emin olur. Mağara bir şeye gayret ve ihtimam göstermeye işarettir. Mağarayı görmek, bir şeyden sapmaya ve yan çizmeye de işarettir. Bazen de mağara, Ebubekir Sıddık (R.A.)’ın Hz. Peygamberle (S.A.V.) beraber vuku bulan maruf kıssaya kıyasen dostlardan bir nasibe erişmeye işarettir.

Rüyada bir mağaraya girdiğini gören kimse, bir kimseye hile yapar. Rüyada mağara görmek, sıkıntıdan kurtulmaya ve refaha kavuşmaya işarettir. Bu rüyalar bilinmeyen, gizli, esrarlı olaylar olarak yorumlanır.

Rüyada karanlık bir mağaraya giren bir insan, gizli bir şey duyacak bu yüzden sıkılacak hatta pişman olacaktır. Mağaraya uzaktan bakan bir insan öğrenmek, istediği sırrı asla öğrenemeyecektir.

Rüyada karanlık ve rutubetli bir mağara görmek, mezara, sıkıntıya; bir mağaraya girip hemen çıkmak, içine düşülen kötü durumdan kurtulmaya; geniş bir mağaraya girdiğini görmek, düşmanlarınızı alt edip rahatlayacağınıza işarettir.

Mağara

“Rüyada Mağara Görmek” üzerine 7 yorum

  1. Ben kaybolan yediler mağarasında kendimi gördüm. Yediler mağarasında suda yüzdüğümü ama çok ferahladığımı gördüm. Bunun cevabını aradım fakat bulamadım.

  2. Rüyamda yanımda bir köpek ile bir mağaraya girdim. Her yer zifiri karanlıktı ama bu karanlık beni ürkütmedi. Mağarada simit ve büyük bir parça pişmiş et yedim. Sonra mağaranın girişine gidip çevreyi izlerken mağaraya 1 bayan yanında köpeği ile mağaraya girip gözden kayboldu.

    1. Yanındaki köpek, zinadır. O zifiri karanlık kabrindir. Korkmamanın nedeni alışkın olacağındandır. Yediğin et ise hastalığının yaklaştığının ve öleceğinin habercisidir. Mağara giren şeytandır. Yanındaki köpek onun köpeği, seninle zina yapan kişidir. Seninle işini bitirdi. Şimdi başkaları için yola girdi. Bu bir uyarıdır. Kendine azık hazırla ve tövbe et.

  3. Rüyamda bir mağaraya girdim, her yerde elbiseler var. Mağaza gibi ben de bakıyorum, elbiseler yeni ve güzel.

  4. Rüyamda mağaraya giriyorum karanlık değil temiz bir mağara, dik ve taştan merdivenleri var ben merdivenlere sanki ayaklarım büyükmüş ya da merdiven basamakları kısaymış gibi ikili üçlü basıyorum. Mağara geniş ve ben koşarak ilerliyorum sonunda çıkıyorum mağaradan yanımda birileri var ve birileri bizi karşılıyor ancak kim olduklarını hatırlamıyorum. Bu rüyayı merdiven çıkmak mı yoksa mağaradan çıkmak olarak mı yorumlamam gerekiyor? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir