Rüyada Kumru Görmek

Rüyada kumru görmek, hayra ve hoş olan şeylere, kaybın bulunmasına, üzüntü ve kederin gitmesine, arzu ettiği işin oluşmasına işarettir. Erkek kumru haber ve elçiye, güzel sesli bir adama yahut hamile olan kadının erkek çocuk doğurmasına; dişi kumru dindar kadına işarettir.

Bkz: Kırlangıç

Rüyada kumruyu bahar mevsiminde görmek, arzu edilen işin o mevsim içinde olmasına; diğer mevsimlerde kumruyu görmek, arzu edilen şeyin ilkbahar mevsimine kalmasına işarettir.

Rüyada üveyik (yabani kumru) görmek, kötü huylu, dini kıt, insanlara aldırış etmeyen kadına; bu kuşu avlamak böyle bir kadınla evlenmeye yahut münasebete; üveyiğin etini yemek mala işarettir. Kumru bazen rızkı bol olan bir çocuğa delalet eder. Kumru, kişinin evlilikle veya evlilik hayatı ile kısmettir. Bu kısmetler çocuk da olabilir.

Kirmani’ye göre; rüyada güvercin görmek, karı-koca ile yorumlanır. Kendisine bir güvercin hediye edildiğini gören, uzak bir yerden iyi bir haber alır. Bir güvercine kurşun sıktığını gören, birisine iftira eder. Birisine güvercin eti yolladığını görenin eline çok mal ve para geçer.

Rüyada kendisine bir güvercin uçup geldiğini gören kişiye uzak bir yerden hayırlı bir haber gelir. Güvercinlerde beyaz en iyisidir. Kendisine bir siyah güvercin geldiğini görenin gurbette adamı varsa gelir, yoksa bir misafiri gelir. Bir şehir güvercinini avladığını gören, bir kadın yüzünden dile düşer.

Rüyada beyaz güvercin avladığını gören mutlu olur. Başına veya omzuna veyahut ensesine bir güvercinin konması, rüya sahibinin iyi ve bilgili biri olduğuna delalet eder. Eğer güvercin siyah ve koyu renkli ise yaptığı işlerinin başarısız; beyaz ise başarılı olacağına işarettir. Bir çok güvercinleri olduğunu gören, bir topluma baş (reis) olur. Evinden bir güvercinin uçup gittiğini görmek, karısından veya kocasından ayrılacağına delalet eder. Evinin saçağına, bahçedeki ağaca, pencere önüne bir güvercinin konduğunu görmek, uzaktan bir misafirinin geleceğine delildir.

Rüyada birçok güvercinin evine gelip gittiklerini görmek, rüyayı görenin çocukları, itibari ve misafirleri çok olur. Güvercinlerle oynadığını gören batıl ile uğraşır. Rüyasında güvercin avlamak için yere darı serptiğini gören, halkı isyana sevk eder. Bir güvercinin kanadını yolduğunu veya kestiğini görmek, eşinin evden ayrılmasına engel olduğuna delalet eder. Güvercin eti maldır.

Rüyada kumru görmek de güvercin gibi yorumlanır. Bir başka rivayete göre de: Rüyada kumrunun erkeği, makamı güzel bir adama işarettir. Bir kimse rüyada kumru kuşunu görse, hayra ve hoş şeylere erişir. Eğer gelmesini beklediği bir kaybı varsa ona gelir. Eğer bir işi varsa, o işi yapılır. Eğer üzüntülü ve kederli ise, üzüntü ve kederinden kurtulur.

Bir kimse bahar mevsiminde rüyada kumru görse, işi yapılır. Eğer kumruyu bahar mevsiminin dışında görse, işinin olması bahar mevsimine kalır. Erkek kumru hamile kadının erkek çocuk doğurmasına; dişisi ise dindar bir kadındır. Bazi tabirciler de kumru, rızkı bol bir çocuktur dediler.

Rüyada kumru kuşunun erkeğini görmek, garip, hor ve bayağı bir insana işarettir. Kumru kuşunun erkeğini görmek, haber ve elçiye işarettir. Bazı tabirciler, kumru kuşunun erkeği, oynak bir kadına işarettir, dediler.

Kumru

“Rüyada Kumru Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Rüyamda uyurken elimde bir örümcek ile uyanıyorum ama aynı anda bir kumru beliyor ve bende de o örümceği bir şekilde kumruya veriyorum. Kumru pençeleri ile örümceği alıyor ve ağır çekim kanatlarını açıp kapatarak uzaklaşıyor. Sonrası yok şimdiden çok teşekkürler saygılar sevgiler. Hayırlı cumalar olsun iyi günler…
     

  2. Rüyada yaralı bir kumru gördüm merdivenlerde. Annemlerin merdiveninde yatıyordu, ben de onu veterinere götürmek için sağa sola bakıp veteriner arıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir