Rüyada Kırlangıç Görmek

Rüyada kırlangıç görmek, emniyet ve rahata, tarım alanları için bolluk ve berekete, mala, mübarek bir kadın yahut erkeğe yahut okuyan çocuğa; takva sahibi, hoş geçimli ve edebi sanatlardan anlayan bir kimseye işarettir. Eve kırlangıçların doluşması mala, evden çıkmaları yolculuğa; kırlangıcın ölümü hayır işlemeye; kırlangıç kuşu bazen şarkıcı kimseye delalet eder. Uzun zamandır haber alamadığınız bir kimseyle karşılaşacaksınız demektir.

Bkz: Kırlangıç Otu, Yusufçuk Kuşu, Kumru

Rüyada kırlangıç yakalamak, sevdiklerinizi çok üzeceğinize yorumlanır. Duygularla ilgili güzel haberdir. Kırlangıç görmek, mal olarak yorumlanır.

Rüyasında bir kırlangıç tuttuğunu veya kendisine hediye edildiğini görmek, bir miras yüzünden eline birçok mal geçeceğine delalet eder. Evinde bir kırlangıcın yuva yaptığını gören, bekarsa evlenir; evli ise çocuklarından veya yakın akrabalarından birisini evlendirir veya evli bir çifti evine misafir eder.

Rüyada bir kırlangıç için evinde ona bir yuva yaptığını gören, uzak bir akrabadan ummadığı bir zamanda miras yer veya bir piyangonun büyük ikramiyesini kazanır. Bir kadının rüyasında bir kırlangıcın penceresine konduğunu görmesi, hayırlı ve müjdeli bir haber alacağına delildir.

İbn-i Kesire göre; kırlangıç görmek, emniyet ve rahata işarettir. İki kırlangıcı yan yana gagalarken görmek, o evde dirlik ve düzenlik bulunduğuna delalet eder.

Rüyada kırlangıçları havada uçarken görmek, o yerde bereket ve bolluk olacağına; kırlangıçların ötüştüklerini görmek, o yılın neşe ve sağlık içinde geçeceğine delalet eder. Kırlangıçların havada turnalar gibi katarlar halinde geçtiğini görmek, emniyete ve hayır işlemeye teşvik olarak tabir olunur.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen kırlangıç mal, mübarek bir adam, bir kadın yahut okuyan bir çocuktur. Bundan dolayı bir kırlangıç tuttuğunu gören kimse haram mal alır. Bir kimse kendi evine kırlangıçların dolduğunu görse, aldığı mal helaldir. Bazıları da, kırlangıç; edip, geçimli ve takva sahibi bir adamdır. dediler.

Bir kimse rüyada kendisinin bir kırlangıca faydasının dokunduğunu görürse, o kimsenin bir arkadaşı ve ahbabına bir faidesi dokunur. Kırlangıcı tuttuğunu görse, bir kadına zulmeder.

Rüyada kırlangıç eti yediğini gören kimse bir düşmanlıkta bulunur. Birtakım kırlangıçların kendi evinden çıktığını görse, yolculuk sebebiyle akrabalarından ayrılır. Rüyada görülen kırlangıçlar, ölüme ve çok üzüntüye işarettir. Yine kırlangıç, iş ve hareket, ses sanatı ve enginlikte hayra işarettir. Kırlangıç görmek, ekseriya kadınlar hakkında iyidir. Çünkü rüyada kırlangıç görmek; emin, itimat edilir, evi için idareci ve tedbirli bir kadınla evlenmeye işarettir.

Kırlangıç

“Rüyada Kırlangıç Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Rüyamda sağ avucumu deşip kanatan et koparan bir kırlangıcı daha sonra sol elimle öldürdüm. Anlamını siz de yorumlarsınız sevinirim. Teşekkür, şimdiden.

  2. Rüyamda kırlangıç beni uyandırmaya çalışıyordu, hatta hatta beni kara basıyordu o sıra kırlangıç bana yardem etmeye çalışıyordu… Verebileceğiniz yorumlar için şimdiden teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir