Rüyada Kefen Görmek

Rüyada ölüler gibi kefene sarılmak, vefat etmeye, kefen baş ya da bacaklarını örtmemişse dinindeki bozukluğa işarettir. Rüyada kefen görmek tövbe etmeye, ayıp yerlerini örtmeye, işlerini gizli tutmaya delalettir.

Bkz: Ölüye Sarılmak, Mezar, Mezarlık

Rüyada kefen giymek, zina yapma teklifini reddetmeye ya da bekar için dengi olmayan bir kadınla evlenmeye; kefen soymak antikaya yahut gizli şeylere ilgi duymaya; kefen soyucu unutulmuş şeyleri araştırıp bulmaya çalışan kötü niyetli kimseye; aşırı meraklı, her yere girip çıkan alçak tabiatlı kimseye delalet eder.

Rüyada kefen görmek tabiri, bir doğum ya da ölüm haberi geleceğine yorumlanır. Kendisini kefen içinde görmek, iş hayatında başarılı olacağına işaret eder. Bir başkasını kefen içinde görmek, bir kimsenin ölüm haberini alacaksınız demektir. Rüyada kefen, ömrün uzayacağına işaret eder.

Rüyada kefen görmek, örtünme ile yorumlanır. Rüyasında kefenlendiğini veya kefenle gezdiğini görmek, dünyada yaptığı işleri gizlemeye veya eşi olmayan bir kadınla evlenmeye delalet eder. Rüyasında bir kefenle açık bir mezarda yattığını görmek, hayırlı bir iş için kurulan bir derneğe girip, fakir ve muhtaçlara yardım edeceğine; üzerindeki kefeni atarak, çırılçıplak bir halde cadde veya sokakta yürüdüğünü görmek, hesapsız bir dünya malına kavuşacağına delalet eder.

Rüyada kefenin yalnız alt kısmı olup, üstü çıplak olarak bir yerde oturduğunu görmek, beklediği bir işin vaktinden daha geç olacağına; üzerinde sarı bir kefen olduğunu görmek, salgın bir hastalığa yakalanacağına delalet eder. Üzerine bir kefen giydirildiğini görenin eceli yaklaşmıştır. 

Cafer-i Sadık’a göre kefen dört şekilde yorumlanır: Dünya nimeti, mesafe, uzaklık, ölüm ve hastalık. Rüyasında bir cenaze için kefen yaptığını görenin, o ölüye hayrı dokunur. Eğer yaptığı kefen tanınmış adam için ise, rüya sahibine zenginlik gelir. Eğer tanınmamış bir adama ait ise, hayırlı değildir. Ölmüş bir kimsenin kefenini çıkardığını gören, onun yoluna gider.

Rüyada bir ölünün kefenini almak, iki şekilde tabir edilir: Eğer rüya sahibi dindar bir kişi ise eline para, mal geçer, eğer fesat kalpli biri ise, gammaz ve fitneci olur.

Ebu Sait El-Vaiz’e göre; rüyasında bir erkeğin kefen giymiş olduğunu görmesi, zinaya meyline delalet eder. Tamamıyla giymemiş ise zinaya çağırılıyor demektir, fakat icabet etmez gitmez. Bir ölünün sarılı olduğu gibi kefene sarılı olduğunu gören ölür veya işleri bozulur. Kefeninin kısa olması tövbeye; uzun olması tövbeden uzaklaştığına işarettir. Rüyada kefen biçtiğini gören hayır ve sevap işler. Kefeni arayıp bulamadığını görmek iyi değildir. Yanına kefen giymiş bir adamın geldiğini görmek nimettir.

Bazı tabircilere göre; rüyada bir ölü kefenlendiğini sırada kefeninin büyük ve geniş olduğunu görmek iyidir. Kefen dar ve kısa olursa iyi değildir. Rüyada kefen sattığını gören, ölülere rahmet okur; birçok kefenler topladığını gören, şöhrete erişir. Kefen dağıttığını gören, herkese iyilik eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada kefen görmek, avret mahallini örtmeye işarettir. Bazen bu rüya işlerini gizli tutmaya veya bekar için emsali olmayan bir kimseyle evlenmeye işarettir. Rüyada kefen giydiğini gören kimse, zina yapmaya çağırır. Ancak bunu kabul etmez. Rüyada ölülerin kefene sarıldığı gibi kefene sarıldığını gören kimsenin öleceğine işarettir. Eğer kefen başını ve ayağını örtmemiş ise, o kimsenin dinindeki bozukluğa işarettir. Rüyada ölü üzerinde kefenin az görülmesi, rüya sahibinin tövbe etmeye yaklaşmasına ve ölü üzerinde kefenin çok görülmesi, rüya sahibinin tövbe etmekten çok uzak bulunmasına işarettir.

Rüyada kefene sarılmış halde içinde bulunduğun tabut görmek, bir haber alacağınıza yada büyük mevki sahibi olmaya işarettir.

Kefen

“Rüyada Kefen Görmek” üzerine 22 yorum

  1. Rüyamda kefene sarılmış bir insan gördüm.Ölü insanın yanında bir tane hoca ve bir adam vardı. Ben ise evin içindeydim. Şöyle bir dışarıya bakayım dedim ama birden dışarda tabut gördüm. Ve dışarı iyice bir baktım ki ölü insanı tabuttan çıkardılar ,ölüyü görünce birden korktum ve korktuğumu da hissettim. Çünkü uyurken birden irkildim ama sonra evin perdesinden baktığım için hemen içeriye girdim.
    “Bu rüyanın anlamını bilen var ise lütfen cevabını yazsın. Şimdiden çok teşekkürler.”:)

  2. Rüyamda hastane odasında askerde olan arkadaşımın kucağında kefene sarılı bebek gördüm. Bebeğin gözleri kapalıydı. Bu neye işarettir?

  3. Rüyamda kefenle atın üstünde mezarlığa gidiyordum. Tabutu da yanımda götürüyorlardı diri diri gömüyorlardı, beni.

  4. Ben rüyamda yanımda cinlerle ölmüş olan anneannemin mezarını kazıyordum kefeninin çıkmasına 3-5 kürek kala durdum ve cinlerle konuştum. Mezarlıkta bir tek biz vardık. Mezara düşerken cinin biri saçımdan tuttu ve düşmemi engelledi. Mezarın başında ayrıyeten 2 tane kefen vardı. Mezarın üstünü kapatmadan çıktım oradan ve bir anda kendimi evde ayna karşısında buldum. Bu ne anlama geliyor söyler misiniz?

  5. Merhaba. Ben 13 yaşında bir kızım. Rüyamda yüzü dahil her tarafı kefene sarılmış birini gördüm. Koltuğumuzun altını kıldırdığımda birden o kefene sarılı kişiyi gördüm. Kim olduğunu, hangi cinsiyette olduğunu da bilmiyorum. Bunu açıklayabilir misiniz?

  6. Rüyamda beni kefene sardıklarını gördüm. Çok etkilendim. Bunun anlamını bilen var mı?

  7. Rüyamda bir şeyin üstüne uzanmış 2 büklüm çıplak bir ölü gördüm. Sonra ben ona bakarken başkaları onu kefenliyordu. Bu nedir, anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

  8. Rüyamda rahmetli babaannemi gördüm, kuzenim mezarlığı düzeltirken ayakucundan bir parça toprak yok oluyor ve kefeni gözüküyor. Ondan sonra biz toprak arayışına çıkıyoruz ama rahmetlinin tabutu evde ve gözlerini açıp bizimle koltukta oturup sorguya tutuyor ama kefensiz geceliği vardı aynı hastanedeki gibi. Kardeşime soruyordu “Burası niye kalabalık? Birkaç gün önce buradaydınız” diye. Ben bu rüyayı çok merak ediyorum. Bir yorum yazarsanız çok sevinirim. Saygılarımla.

  9. Rüyamda gece camiye namaz kılmak için gidiyorum. Benden başka kimse yoktu, içerisinde kefene sarılmış mevta vardı.

  10. Rüyamda kefenin içinde peygamber efendimiz yatıyordu, herkes onu ziyarete geliyordu. Kefenin başucunda yemek vardı, oraya bir dua ile gidiyor dua ile geliyorduk ve benimle konuşmaya başladı.

    1. Hiçbir kimse peygamber efendimizin siluetine giremez. Efendimizin kendisini görmüşsünüz. Sizinle konuşması, görmeniz büyük güzel olaylarla karşılaşacağınız anlamına gelir.

  11. Rüyamda ölmüş dedemi gördüm, yanında cinsiyeti belli olmayan bir bebek ile kefenleniyordu ama sağdı, ağzını açıp kapatıyordu. Ağlayarak babama “Dedem ölmemiş, yalvarırım kefenleme” diyordum. Ama babam bana “Kim bunun temizliğine bakacak, o yüzden yapıyorum” diyordu, o da ağlıyordu.

  12. Rüyamda yıllar önce ölen babaannemi gördüm. Kefenli, gözleri patlak şekilde, bacak kısımları açık. Sonra bir anda kefenlenmiş bir hasta yatağında annemi gördüm. Hemşireye “Olur mu ya, 2 yıl içerisinde insan 3 yakınını kaybeder mi?” diyorum. Burada uyandım. Gerçek hayatta gerçekten de son iki yıl içerisinde iki yakınımı kaybettim. Bu rüyayı olduğu gibi yorumlarsanız sevinirim. Çok etkiledi beni. Yorumunuz için şimdiden teşekkürler.

  13. Rüyamda Kenan evrenin ölüsünü bir mezarından başka bir yere taşıyorum, kefeni üzerinde sırtımla taşıyorum başka bir yere bırakıyorum. O arada bacağı kopuyor, biraz çürümüş vaziyettedir. Bir ara kımıldıyor ama dirilmiyor. Yorumu nedir bu rüyanın?

  14. Rüyamda morgdaydım ve dolaşıyordum ölülerin arsında sonra bir bebek getirdiler doğarken ölmüş beyaz çarşafa sarılmış ama tam bebeği morga koyacaklardı ki ben bebeğin yaşadığını söyledim bebek gerçekten yaşıyordu ağlamaya başladı. Başka bir yerde karı koca yatıyordu yine morgda ama onlar normal kıyafetleri ile yatıyordu bir an kadın gözünü açtı ve baktı ben de o an bu morgdaki insanları ölü olmadığını düşündün ve o an uyandım. Ne olur bunu bana yorumlar mısınız?

  15. Rüyamda kabirden çıkarılan kefenlerin hiç bozulmadığını görüyorum. Bu kefenlenmiş kişilerin simalarını görmüyorum fakat kendi akraba ve yakınımız olduğunu hissediyorum. Şaşırarak; “bak görüyor musun tertemiz hiç bozulmamışlar” diyorum.

  16. Merhaba ben çocuğumu kefenlerken gördüm ama baş kısmı açık idi ve kefen geri ben açtım vücudu 3,4 yeri kabarmış yıkadım iyice bu nedir inanın çok korktum aydınlatırsanız şimdiden teşekkürler saygılar.

  17. Rüyada yabancı birinin kefende görmek ama annem başında gördüm lütfen bir bilgi verin.

  18. Rüyamda kendimi ölmüş gasilhanedeyken gördüm. Ölmüş olan teyzem diri idi ve beni yıkıyordu hatta temiz su rengi içi pudralı bir dikdörtgen büyük örtü ile beni yıkadıktan sonra sarmaladı kendime baktığımda, ah güzelim ölüm bile senin güzelliğini bozamamış dedim. Tırnaklarım morarmıştı gördüğümde ojeli değildi ama sanki bir şeyle boyanmış gibi kırmızıydı. Tenim ise beyazdı ölü gibi değildi. Yanıma gelen dirilerden teyzem benim öldüğüm halde ölmemiş olduğumu saklıyordu.

  19. Rüyamda abimi gördüm kendisi Hristiyan. Onu ben eşimle gömmek için hazırlık yapıyormuşuz. Kefenleyecekmişiz ben çok ağlıyorum abim canlıymış ağlama diye beni sakinleştiriyormuş sonra ben diyorum ki ayakkabılarını da giy böcekler ya da solucanlar seni yemeye başlarsa hissetme diye ondan sonra onu kefenliyoruz ama ayakları ve kafası gözüküyor. Kıyafetleriyle berabermiş eşim onu sırtına alıyor mezara götürmek için bende çok ağlıyorum sonrada uyandım mezarın başındayken. Ne anlama geldiğini yazın lütfen kötü bir şey olur diye çok korktum.
     

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir