Rüyada Sıtma Görmek

Rüyada sıtma görmek; borca, güzel elbiseye yahut hamama işarettir. Sık sık sıtma olduğunu görmek, günahta ısrar ediyor olmaya; sıtmalı olduğunu görmek, sağlıklı ve uzun yaşamaya, çok mala ve insanların kendine gıpta etmelerine, çok titreten sıtma ibadetlerde gevşek davranıldığına delalet eder. Ölüm derecesindeki sıtma, büyük bir günahtan dolayı kişiye ikazdır.

Rüyada sıtma hastalığına yakalandığını görmek, keder ve sıkıntı ile yorumlanır. Sıtma hastalığı sırasında sayıkladığını görmek, kendisini şaşırtacak kadar kedere ve acıya katlanacağına delalet eder. 

Rüyada sıtmaya yakalanan birisine yardım ettiğini ve onu iyileştirmeye çalıştığını görmek, sıkıntıya düşen bir kimseye yardım edeceğine işarettir. Bir kimsenin kendisini sıtmadan kurtarmak için yardım ettiğini görmek, herhangi bir yerden yardım ve menfaat göreceğine; sıtma esnasında üşüyüp titrediğini görmek, sonunda beceremeyeceği bir işi yapmaya çalıştığına delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada sıtmaya yakalanmak, borcu ödemeye işarettir. Çünkü sıtma günahlara kefarettir. Bazen de sıtma, korkutma ve tehdide işarettir. Bazen sıtma, yaz gününde soğuk ve kış gününde sıcak ve hararetli birini görmeye işarettir. Bazen de sıtma, hummadan, evlattan yahut ortaktan muzdarip olup sıkılmaya ve vaadini yerine getirmeye işarettir. Çünkü sıtma her müminin ateşten nasibidir.

Rüyada sıtmayı ve ona yakalanan kimseyi görmek, Allahu Teala’nın arasını ıslah için ölüm meleğinin elçisi ve korkutucusudur. Bir kimse rüyada her gün sıtma oluyor görse, günah işlemekte devam etmesine; gün aşırı oluyorsa, kendisini azaba atacak ve tövbe ettiği günaha işarettir. Eğer sıtma kendisini bir gün tutup iki gün bırakır ve dördüncü günü tekrar yakaladığını görse, o kimsenin azaba düştüğüne ve tekrar tekrar tövbe ettiği günahına işarettir. Fazla titreten sıtma, bir işi benimsemeyip ağır almaya ve batıl şeylerde acele etmeye işarettir.

Alakalı rüya tabirleri için bunlara da bakınız: Kefen, Ölü

Rüyada ölüm derecesinde bir sıtmaya yakalandığını hatta öldüğünü ve kefenlendiğini gören kimse, bir günah yahut bir cinayette ısrar eder ya da Allah’a (C. C.) yakışmayacak şeyi yapmaya cesaret etmesine işarettir. Bu rüya, sahibinin tövbe istiğfar etmesi için korkudur. Bu rüyayı ancak asi ve zalim kimseler görür. Kendisinin sıtmalı olduğunu görenin ömrü uzun vücudu sağlam, malı çok ve insanların ona gıpta edip sığınmalarına işarettir. Çok titreten sıtma, kişinin dini işlerinde tembellik ve umursamazlığına işarettir. Bazen de sıtma, rüya sahibinin gireceği ve orada sıkıntı ve susuzluğa düşeceği hamama işarettir.

Ayrıca bakınız: Salgın Hastalık, Humma Görmek

Sıtma

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir