Rüyada Dede Görmek

Rüyada dede görmek, beklenilen bir mutluluğun paylaşılacağına işaret eder. Beklenen büyük bir haber, bir müjde ya da kısmete işaret eder. Bazen büyük paraya, mirasa ya da büyük bir sevince işaret eder. Aile bağlarının kuvvetine, gücüne işaret eder.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Ak Sakallı Dede

Rüyada dede olduğunu görmek uzun ömre delalet eder.

Rüyada dedenizi görmek, beklediklerinizin gerçekleşeceğini simgelediği gibi, güzel bir bebeğe de işaret eder. Akıllı bir akraba veya dostunuzun tavsiyelerini dinleyerek, karşınıza çıkan engelleri aşacak, bütün sorunlarınızı halledeceksiniz.

Rüyada dede görmek, büyüklerinizden birinin size yaptığı tavsiyeye uymadığınız için onu kırmış olduğunuza; bir rivayete göre de, kendinizi dede olmuş görmeniz, sizi bol ve ferah günlerin beklediğine, sağlıklı ve uzun ömürlü olacağınıza yorumlanır.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada dede olduğunu gören kimsenin ömrü uzun ve şansı yüce olur. Bazen de insanın dedesi, çalışması ile tabir edilir. Dedesinin öldüğünü görenin çalışma ve gayreti kesilir. (Bkz. Erkek Torun, Kız Torun)

Rüyada Dedenin Öldüğünü Görmek

Rüyada dedenin öldüğünü görmek, hayal kırıklıklarına, geçmişi arkanda bırakmaya işaret eder. Geçmişten elini eteğini çekmeye ve zor olsa da büyük uğraşlar vererek geleceğe umutla bakmaya işaret eder. (Bkz. Akrabanın Öldüğünü Görmek)

Rüyada Ölmüş Dede Görmek 

Rüyada ölmüş dede görmek, rüyayı gören kişinin iç huzursuzluklarına işaret eder. Rüya sahibinin meraklarına, endişe ve hüzünlerine işarete der. İç huzuru bulmaya yönelmeye ve hayatın anlamını sorgulamaya ihtiyacının olduğuna işaret eder. (Bkz. Ölmüş Babamı Görmek)

Rüyada Dedenin Ölmesi 

Rüyada dedenin ölmesi, rüya sahibinin hayallerinin ölmesi anlamına gelir. Büyük bir iş hayalinin, evlilik hayalinin, çocukluk hayallerinin yok olmasına işaret eder. Güvenilmez bir insana, kayıpların yaşanmasına neden olan ve dolandırılmaya meyil eden bir kişiye işaret eder.

Rüyada Ölmüş Dedeyi Canlı Görmek 

Rüyada ölmüş dedeyi canlı görmek, kişinin çocukluk hayallerinin gerçekleşeceğine işaret eder. Uzun zamandır uğraş verdiği ve uğruna çalışma yaptığı bir projenin hayata geçirilmesine delalet eder.

Rüyada Dede ile Konuşmak 

Rüyada dede ile konuşmak görmek, bir kişiden nasihat almaya ihtiyacının olduğuna işarettir. Bir iş yaşamına dair ya da evlilik hayatına ilişkin tecrübeli kişiden yardım alman gerektiğine yorulur.

Rüyada Dede Evi Görmek 

Rüyada dede evi görmek, aile bağlarına işarettir. Büyük bir mirasa, aile bağının kuvvetlenmesine ve kalabalık aile olmaya delalettir. Gerçek hayatta insan ilişkilerinin ne denli kuvvetli olduğuna işaret eder. Maddi ve manevi güce delalet eder.

Rüyada Ölmüş Dedeye Sarılmak 

Rüyada ölmüş dedeye sarılmak görmek, özlem duymaya işaret eder. Kişinin hayatın karmaşasından bunaldığına ve hayatında üst üste zor gelen şeylerden kaçmasına delalet eder. Kaçma ve kaçınma davranışının sık olduğuna işaret eder. Güven duymak istediğine ancak güvenilmeyecek hataların çevresinde olduğuna işaret eder.

Rüyada Ölmüş Dededen Para Almak 

Rüyada ölmüş dededen para almak, rüyayı gören kişinin maddi sıkıntılarının olduğuna işaret eder. İşsizlik çekeceğine, iş yaşamında birtakım sıkıntılar olacağına evinin giderinin artıp gelirinin azalacağına âlâmet eder. Rüya sahibinin ayağını yorganına göre uzatması gerektiğine de delalet edebilir.

Rüyada Dedenin Para Vermesi 

Rüyada dedenin para vermesi, kişinin maddi sıkıntılar yaşayacağına işaret eder. Kendi isteği ile olmadan ancak çevrenin etkisi ile birlikte kazancının ve bereketinin azalacağına işaret eder. Ruh halinin üzgün olduğuna kişinin gururunun ezileceği bir olay yaşayacağına delalet eder.

Rüyada Dede Görmek Diyanet Tabiri

Rüyada dede görmek Diyanet tabiri yorumuna göre, hayırlı bir haberi temsil eder. Rüyayı gören kişinin kısmetinin açık olacağına işaret eder. Çoğunlukla para ve maddi kazanç olarak yorumlanmaya delalet eder. Bu sayede kişinin maddi sıkıntılarının geride kalmasına, bolluk ve bereket ile hanesini geçindirmeye çalışmasına işarettir. Sevgi, huzur ve parayı bir arada bulmaya yorulur. Başka bir rivayete göre, tecrübeye, ilme ve akla da delalettir.

Rüyada Dede ve Babaanne Görmek 

Rüyada dede ve babaanne görmek, bir büyüğün desteğini almak gerektiğine işaret eder. Akıl almak, tecrübe almak ve bir öğüt, nasihat almaya yönelik ihtiyaca yorulur. Sevilmeye ve güven duygusu yaşamaya, güzel bir geleceğe, hayırlı yazılmış bir kadere işaret eder. Kaderin peşinden hayırlar ile ve bereket ile gitmeye işaret eder.

Rüyada Dedenin Cinsel Organını Görmek 

Rüyada dedenin cinsel organını görmek, rüyayı gören kişinin maddi olarak iflas bayrağını çektiğine işaret eder. Kazancının durduğuna, gelirinin ve var olan parasının tükendiğine işaret eder. Umutsuzluklara ve karamsarlığa delalet eder. Kişinin mücadele vererek kendi çabaları ile bu durumundan kurtulmasına işaret eder.

Rüyada Dede ile Tartışmak 

Rüyada dede ile tartışmak, iç huzursuzluklara ve aile içi kavgaya şiddete delalet eder. (Bkz. Münakaşa)

Rüyada Ölmüş Dedenin Resmini Görmek 

Rüyada ölmüş dedenin resmini görmek, geçmişi özlemle anma ihtiyacı hissedildiğine işaret eder. Kişinin sevilme ihtiyacına ve güven duygusunu yaşama ihtiyacına işaret eder.

Dede

“Rüyada Dede Görmek” üzerine 25 yorum

  1. Rüyamda ölmüş dedemi (babamın babasını) gördüm. Canlı haliyle benimle konuşuyordu, bir şeyler yapıyordu. Rüyamı tam hatırlamıyorum. Ne anlama geliyor, bu rüya?

    1. Sema ben de aynen senin rüyanın tam anlamıyla aynısını gördüm hiç bir eksiklik olmaksızın. Benimle konuşuyordu, gülüyordu, keyfi yerindeydi. Sanki cennette yerim çok güzel diyordu gibisinden yüzü nur içindeydi ama ne yazık ki benimle ne konuştuğunu hatırlayamıyorum. Etrafımızda insanlar vardı ama ben sadece onu görüyordum, o da beni. Benden başka kimse onu görmüyordu. Beni görenler bir hayaletle konuştuğumu sanıyorlardı, oysaki dedemle konuşuyordum.

  2. Rüyada yaşlı dede gördüm. “Yiyeceklerinizi bol koyun, savaş olacak. Rızkınızı bol koyun” diyordu. Bunun anlamı ne demektir?

    1. Aynı bende oldu. Bugün ölmüş dedemi gördüm eski fotoğraflara bakıyorduk sonra sohbet ediyorduk sonra sesini kayıt ediyordum.

  3. Rüyamda vefat etmiş dedemle eskiye dair yani kökenimizle alakalı sohbet ediyorduk. Ve ben de bunu ses kayıt cihazına kayıt ediyordum. Bu rüyadan bir anlam çıkarmam gerekiyor mu?

  4. Rüyamda rahmetli dedemi gördüm. Onun evinde halam ve hatırlayamadığım birkaç kişiyle yemek yiyorduk. Sonra birden elinde bir kase, yoğurtlu bir yemekle dedem geldi. Ben şaşırdım. Halam “Sevdiklerini ziyaret eder babam” dedi. Ben ağlamaya başladım. Dedem geldi “Bir çocuğun mutlu bir yuvan olacak” dedi kısık bir sesle ve ben uyandım. Lütfen bu rüyanın yorumunu yapar mısınız? Çok ihtiyacım var.

  5. Rüyamda yaşayan dedemi ölmüş görüyorum fakat kefenleniyor, çenesini bağlıyorlar ama birden bire canlanıyor. Oturuyor, bizimle konuşuyor. Bunun anlamı nedir?

  6. Rüyada vefat etmiş dedemi ve babaannemi gördüm. İkisi de canlanmışlardı. Babaannem beni kendi tarafına çekince uyandım ve sınava yetiştim rüya sayesinde. Sizce ne anlama geliyor?

  7. Rüyamda dedem bana anahtarla ıslanmış yufka verdi. Bunu nasıl yorumlayabiliriz? Teşekkürler. Allah razı olsun.

  8. Rüyamda ölmüş dedemi (babamın babasını) gördüm. Canlı haliyle benimle konuşuyordu, delikanlı gibi dimdik saçı sakalı simsiyahtı. Ben elini öptüm sonra yan odada iki tane kız kuzenimin yanaklarından öptüm ve akrabalarımla sohbet ettik, uyandım.

  9. Rüyamda vefat etmiş olan dedemi gördüm. Rüyamda odamdayım ve çalışma masasında bir şeyler yapıyorum… Ben kapıya döndüğümde dedem orada ve bana bakıyor… Bir an vefat ettiğini hatırlıyorum. Dönüp arkasını gidiyor ve ben ardından koşuyorum ama yetişemiyorum. Anlamı nedir acaba? Şimdiden teşekkür ederim.

  10. Rüyamda vefat eden dedemi gördüm (yani annemin babası). Annemler dayımlar vs. kalabalık bir ortamda hep birlikte yemek yiyorduk, dedeme baktım ve bana göz kırparak tebessüm etti. Ben ise onun ölü olduğunu biliyorum rüyamda ve dedemde gelmiş diye hayretle bakıyorum. Ve dedem bana tabaktaki yemekten ekmeğin arasına bir parça alarak eliyle uzattı. Ben de anneme baktım ve “Anne ölü bir insanın elinden bir şey alıp yemek iyi mi, bir şey olur mu?” diye sordum ve annem “Ye bir şey olmaz” deyince alıp yedim. Bunun anlamı nedir? Acil cevap yazarsanız sevinirim.

  11. Ben rüyamda dedemi ve babasını gördüm toprağı hançerle kazıyordu. Topraktan küçük küçük heykel çıkıyordu, ben topluyordum. Sonra jandarma ve polis yanımızdan bir tabutla geçti. Dedem bana dedi ki “Sen de bulursan altın babanı çağır yanına “dedi.

  12. Sa. Rüyamda rahmetli dedemi açık alanda tahta bir yatakta uzandığını, yanının boş olduğu halde benim 2 arkadaşımdan biri dedemin yanına yatmaya çalışıyordu. Diğer 2 yatağa da diğer arkadaşla tek tek yattığımızı gördüm. Gördüğüm rüya gece vakti ya da sabaha karşı bir vakitti. Dedemi çok seven biriydim, o da beni severdi. Arkadaşlarım hatırladığım kadarıyla 1-2 sene içinde tanıştığım kişilerdi. Dedem rahmetli olalı 10 seneyi geçti. Olayın geçtiği mekan tanıdık değildi…

  13. Rüyamda ölmüş dedem bir delikten içeri biri kendi için, biri de benim için iki adaklık kurban istiyor “Çok büyük olmasın” diyor.

  14. Birkaç yıl önce ölmüş olan büyükbabamı eski evinde yatağında yatarken gördüm anneannem de yanındaydı, o kalkıp dolaştı ama büyükbabam sağ mı, ölü müydü anlayamadım.

  15. Merhaba, ben rüyamda unutkanlık hastalığı olan dedemin ocakta güveç ısıttığını gördüm. Hiç dedeme bir şey demeden içeri girip o yemeği hazırlıyorum. Ben hazırlarken ebem içeri gelir ve yemeğe devam eder. Ben ayakta 2-3 lokma ekmek bandırıp giderim. Bu ne anlama gelir? Çok özledim dedemi bu arada!

  16. Rüyada durduğum yerde birileri silah sıkıyordu hiç biri isabet etmedi biri bana seslendi çekil oradan sana değecek dedi ve çekildim. Sonra anemi ve kız kardeşimi nenem beni bir şekilde taşıyorlardı beni ayağımdan da kan geliyordu beni dedemin evine götürdüler dedem merdivenlerden sordu ne oldu dedi bir şey yok dedim beni içeriye aldılar kapının yanından içeriye bıraktılar.

  17. Rüyada rahmetli dedemi gördüm. Kurban kesmiş elleri kanlı idi ancak koyun filan yoktu ortada ellerini yıkadı geçmedi kan izleri vardı. Dedemin elini öpüp bayramını kutladım. Sizce ne anlama geliyor rüyam?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir