Rüyada Dam Görmek

Çatı anlamı için “Tavan”, ‘Ahır’ anlamı için Ahır maddelerine bakınız.

Rüyada bir evin damında yürüdüğünüzü gördüyseniz, çok yükselecek ve bütün işlerinizde başarılı olacaksınız demektir.

Rüyasında dama çıkan kimsenin istedikleri olur. Olumlu değişikliğe delalettir.

Rüyada dam görmek kadınla yorumlanır. Rüyasında çatısı olmayan düz bir damda gezdiğini görmek, bekar ise evliliğe; evli ise, bir başka kadınla tanışacağına; damdan aşağı düştüğünü görmek, eşinden veya bekarsa ailesinden ayrılacağına; bir merdivenle damdan aşağı indiğini görmek, kadın yüzünden dile düşeceğine; merdivenle dama çıktığını görmek, ev halkından birinin halkın diline düşeceğine işarettir.

Rüyada damın üzerinden koştuğunu görmek devlet büyüğü tarafından cezalandırılacağına işarettir. Rüyada damda herhangi bir işle uğraştığını görmek, evinize hiç beklemediğiniz bir misafirin gece yatısına geleceğine; damdan düştüğünü görmek, büyük bir sürpriz ile karşılaşacağınıza işarettir. 

Rüyada damda kiremit aktardığını görmek, sizi çekemeyen birtakım kimselerle karşılaşıp, onlarla konuşmanız neticesinde üzüleceğinize delalet eder. 

Bazı tabircilere göre: Bilinmeyen bir dam eşe; bilinen dam da şeref ve kadere delalet eder. Cabir’ül-Magrîbî’ye göre; bir dama çıktığını gören, şerefli bir mevkiye getirilir. Damda ot bittiğini görmek hayır değildir. 

Rüyada dam üzerinde birtakım adamlar görmek de hayırlı değildir. Yağmur yağmadığı halde damdan su akması, keder ve sıkıntıya işarettir.

Abdulgani Nablusi’ye göre: Rüyada dam görmek, iyi kalpli bir kadın ve bir rivayete göre böyle bir erkekle tabir olunur. Dam üzerinde koştuğunu gören, devlet başkanı veya onun vekili ile ilişki kurar ve onlardan fenalık görür. Yaz mevsiminde dam üzerinde oturduğunu gören, rahat ve nimete ulaşır. Bir inanışa göre malı ve sırları halk arasında meydana çıkar.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen dam, kadri ve şanı yüce bir kadındır. Bazı tabirciler, “rüyada görülen dam, kadri yüce bir erkeğe işaret eder” derler. Rüyada dam üzerinde süratle koştuğunu ve çabuk çabuk yürüdüğünü gören kimseye devlet büyüğü tarafından bir bela isabet eder.

Rüyada damlara çıkmak eğer yaz mevsiminde ise rahatlığa, üzüntü, keder, sıkıntı ve hastalıkların gitmesine sırların meydana çıkmasına işarettir.

Dam

“Rüyada Dam Görmek” üzerine 7 yorum

  1. Komşumuzun damında annemle yemek masası kurmuşuz. Annem bana yemek yapmış, yememi söylüyordu. Evimizde büyük beyaz bir kedi vardı. Çok tatlı ve uysaldı, ona yemek verdik.

  2. Tanıdığım bir teyzenin damına tahta bir merdivenle çıkmışım. Dam sallanıyor. Ben de korkup geri o tahta merdivenden zorla ve o teyzenin yardımıyla iniyorum. Merdiven eski oluyor. Kırılacak diye korkuyorum ama indim. Lütfen e postama yorumunuzu yazın. Saygılarımla.

    1. Rüyamdan damın bir köşesi döküldü önce toprak sonra kiremit düştü evin içine sonra yağmur içeri yağmaya başladı. Dışarda da yağmur yağıyordu. Annemi çağırdım “anne çabuk gel içeri yağmur yağıyor köşeyi sıvayalım” dedim.

  3. Rüyamda ortanca oğlumun 2 yaşlarında olduğunu arkadaşıyla oynarken damdan düştüğünü gördüm. Telaşla koştum. Bir baktım her tarafı kırık ama değnekle yürüyor. Kucağıma aldım Dr. götürmek için. Sonra bir baktım eşim götürmüş gelmiş. Dedi ki bana “2 kırığını düzelttiler biri kaldı.” Ağlayarak oğlumun olduğu odaya gittim. Baktım 18 yaşlarında olmuş, şimdiki hali yani. Yerde yatıyor, sırtı dönük. Yere oturdum sarıldım, ağladım. Ağlayarak uyandım. Allah’ım hayırlara çıkarsın.

  4. Bir erkek arkadaşımla beraber dama çıkıyoruz. Sonra o erkek arkadaşım damın duvar kısmına oturmaya çalışıyor, bu sırada ben düşmesin diye tutmaya çalışıyorum ama o iteceğimi sanıp aniden ürküyor ve 3.kattan aşağıya düşüyor?

  5. Rüyamda evimizin damı parça parça yıkılıyordu, ben hep sağlam parçanın üzerine geçmeyi başarıyordum. Benden başkada damda insanlar vardı, hepsi düşüyor. En son dam tamamen yıkılacakken ben yandaki evimizin sağlam olan damına atlıyordum.

  6. Eski evimizin damındayız ölmüş annem ve hayatta olan teyzemle birlikteyiz. Evin damı toprak ve bir tandır var annem tandırın başında, tandırın üstünde bakır bir leğenin içinde berrak ve temiz su dolu ve onun kaynaması için annem tandırı yakıyor. Birden bire teyzem geliyor ve elinde bir çuval gibi bir şey var ve içinde yumurta dolu ve biz o yumurtaları leğende pişireceğiz. Elime bir yumurta alıyorum kırıyorum ve anneme sesleniyorum ''Anne kırıyorum yumurtayı '' diye. Annem o esnada uyukluyor ve birden uyanıp elindeki bakır bir tabakla tandırdan kül alıyor ve leğenin içine döküyor ama kül suya karışmıyor ve olduğu gibi kalıyor. Sonra ocaktaki leğenin üstüne birden sac oluyor ve ortada hamurun senit yokken yufka geliyor ve pişiriyorum sacın bir kenarına da kırdığım ve elimde tuttuğum yumurtayı da pişiriyorum. Yufka pişiyor sacın üstünden alıyorum ve pişen yumurta ile birlikte yiyorum. Ardından bir yufka daha geliyor ve ben onu da pişirip yiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir