Rüyada Tavan Görmek

Rüyada tavan görmek, değerli bir adama; ahşap tavan, gururlu birine; toprak tavan, mütevazi insana; beton tavan, kaba saba insana delalet eder.

Rüyada tavanın çökmesi, afete yahut evin erkeğinin vefatına; tavandan üzerine bir şey düşmesi, korku ve üzüntüye; tavanda görülen çatlaklık, gün ışığı yahut gökyüzü görülürse hayra, manevi derecelere; tavandan su damlaması, gözyaşına işarettir. (Bkz. Harap)

Rüyada tavanın hasar görmesi, nimetin azalmasına; açık renkli ve berrak tavan, mutluluğa ve iç huzuruna; kirli ve koyu renk tavan, iç sıkıntısına; tavana çıkıp oradan inememek, hapse girmeye delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Tavan Arası)

Rüyada görülen tavanın yüksek olması; ferahlık, huzur, mevki ve nüfustur.

Rüyada evinin tavanının yıkıldığını görmek, o evde oturanların veya ev sahibinin ölümüne delalet eder. Tavanın aktığını veya damladığını görmek, bir ölü için ağlamaya veya bir hasta için dua etmeye; tavanın toprak veya kiremitlerinin uçtuğunu görmek, malı giderek fakir düşmeye, elinden nimetinin alınmasına işarettir. (Bkz. Evin Yıkılması)

Rüyada tavanın üzerinde ot bittiğini görmek, birtakım kimselerin hilesine kapılmaya; tavanın yarıldığını görmek, istenmeyen bir işin yapılmasına delalet eder. Bazı tabircilere göre; tavanın güzel ve süslü olması, sahibinin büyük bir mevki sahibi olduğuna; tavanın çökmesi, büyük bir musibete işarettir. (Bkz. Dikenli Ot)

Ebu Sait El-Vaiz’e göre, evin tavanı tahtadan ise yüksek mevkisi olan bir adama delalet eder. Bir tavan altına girip gökyüzünü göremediğini görmek, evine hırsız girmesine, tavan direklerinin kırılması, kötü bir akrabanın ölmesi demektir. 

Abdulgani Nablusi’ye göre; rüyada tavan görmek, iyi kalpli bir erkekle tabir olunur. Bir evin tavanının yıkılmak üzere olduğunu gören, böyle bir kimse tarafından korkutulur. Tavandan toprak dökülerek elbisesini kirlettiğini görenin eline mal geçer. 

Rüyada tavanın direklerinden birisinin kırıldığını görmek, bir felaket sonunda ev halkının ölümüne delalet eder. Rüyasında tavanın üstüne çıktığını, inmek istediği halde inemediğini gören, hapse girer. Tavanın tahtalarını tutmakta olan çatı direği, kötü fakat yüksek bir mevki sahibi bir kimse ile tabir olunur. Bu direğin kırıldığını görmek, o zatin ölümüne; kırılmayarak sadece yerinden düştüğünü görmek de işinden atılmasına işarettir. 

Rüyada oda tavanının başına yıkıldığını ve kendi de altında kaldığını gören, azap ve musibete uğrar. Odanın tavanının altında yıldızları görenin evi yıkılır. Aralıklarından gökyüzünün göründüğü bir tavanın altına girdiğini görenin evine akrabasından biri girerek bazı kıymetli şeylerini çalar. 

Rüyada evinin tavanının yıkıldığını gören ölür. Tavandan su damladığını görenin evinde, bir ölü veya hasta için gözyaşı dökülür. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen tavan kadri yüce bir adamdır. Eğer tavan ağaçtan ise o gururlu bir adamdır. Rüyada tavanı kendi üzerine düşüyor gibi gören kimseye kadri yüce bir kimse tarafından korku erişir. Bir evin tavanından kendi üzerine toprak düştüğünü ve elbiselerine dokunduğunu gören kimse, korkudan sonra mala nail olur. Eğer rüyada evin tavanının ağacının kırıldığını görse, gökten inecek bir afet ve bela sebebiyle ev sahibinin öleceğine işarettir. 

Bir kimse rüyada evinin tavanına girdiğini ve oradan gökyüzünün görülmez olduğunu görse, o kimsenin evine hırsız girer ve eşyalarını çalar. Bir kimse evinin tavanının yıkıldığını görse, ev sahibinin öleceğine işarettir. 

Bir kimse rüyada evinin damladığını görse, o evde bir hasta veya bir ölü üzerine ağlanacağına işarettir. Rüyada evinin tavanında olduğunu ve oradan inmek istediği halde inemediğini gören kimse, hapse gireceğine işarettir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Dam, Çatı Katı 

Tavan

“Rüyada Tavan Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Evimin tavanı beyaza boyanmış, eşim beyaz gömlek giymişti ama ters yakası arkada idi. Çok büyük kavga ediyorduk.

  2. Tavanın kabarıp damlaması yukarı çıkıp içeri baktığımda zeminde su olduğunu görüyorum ev sahibinden telefonunu istiyorum şikâyet etmek için. Cevap verirseniz sevinirim teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir