Rüyada Çömlek Görmek

Rüyada toprak çömlek görmek, komşularına hayrı dokunan cömert insana; boş ama temiz çömlek, kazançlı ve iyi geçecek yolculuğa yahut kadına delalet eder.

(Ayrıca Bakınız; Çömlekçi, Çanak, Kap, Tabak, Tencere, Tava.)

Rüyada çömlek görmek çömleğin içinde et varsa, güzel işlere yorulur. Çömlekçi görmek, iyi bir mevkiye gelmek demektir.

Rüyada içi dolu çömlek görmek, kimseye haber vermeden yapılacak işin çok kazanç getireceğine işaret eder. Ayrıca çömlek sır, gizlenmesi gereken esrarlı durumdur.

Rüyada çömlek ne demek, rızk ve geçimle ilgilidir. Rüyasında bir çömleği olduğunu görmek, malının ve parasının artacağına delildir. Bir çömlekte herhangi bir şeyi sakladığını görmek, eline geçecek parayı tasarruf edeceğine ve böylece sıkı sıkı saklayacağına delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada çömlek görmek, nimetlerini komşulardan ve insanlardan gizlemeyen adama işarettir. Eğer çömlek bakırdan olursa fakir bir kadına işaret eder. Bazen de iş hususunda can sıkacak derecede ısrar etmeye ve sırları gizlemeye işarettir.

Rüyada görülen çömlek, bazen de doğum ve düşük yapan kadına, yolculuk ve hayvana işarettir.

Rüyada toprak çömlek görmek, komşularına hayrı dokunan cömert insana; boş ama temiz çömlek görmek, kazançlı ve iyi geçecek yolculuğa yahut kadına delalet eder.

Çömlek

“Rüyada Çömlek Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Ben rüyamda bir kuyu kazıyorum. Kuyunun içinden ağzı kapalı çömlek buluyorum ve içinden siyah, mor, beyaz, parlak tas çıkıyor ve yarsıda altın çıkıyor. Ben babama bağırıyorum gelsin diye ama annem geliyor yanıma sonra babam geliyor. Birde ben evliyim ama rüyamda tekrar evleniyorum ve beni eşim giydiriyor, hizmet ediyor. Bense çok üzülüyorum. Bunlar neye işarettir? Teşekkür ederim.

  2. Rüyada çömlek içinde demir parçası ve dere kenarından kocamın kayayı ayağa kaldırması ne anlama gelir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir