Rüyada Muz Görmek

Rüyada muz görmek; sevgi ve muhabbete, cömert ve güzel ahlaklı kimseye, kabir yahut hapiste bulunan kimseye, kitaplara, saklı tutulan mala, ana karnındaki çocuğa; tüccar için mala, takva ehli için ibadete işarettir. Rüyada hastanın muz yemesi, onun vefat etmesine; evinde muz bulunduğunu görmek, erkek çocuğa; muz ağacı, mal sahibi zengin bir kimseye delalet eder.

Rüyada görülen muz, insanı mutlu eden güzel bir yere gitmek anlamı da çıkarılmaktadır. Uzun süredir hayal edilen bir tatil veya yeni bir ev satın almak rüyanın anlamları arasındadır.

Rüyada birine muz vermek, başkalarına yapılacak yardımları temsil eder. Rüyanın sahibi hayır işleyen biridir. Bu hayırları Allah katında kabul edilir. Eğer rüyada birinden muz alıyorsa, bu rüya başkalarından yardım almayı gösterir. Zor bir zamanda bir kimseden görülecek yardıma işarettir.

Rüyada muz görmek ne anlama gelir: Evlilik için yanlış adamı seçeceğinizin işaretidir. Eğer evliyseniz, evlilik hayatınızda sorun yaşayacak, para konusunda da yanlış kararlar alacaksınız. Aynı zamanda bu rüya hastalık olarak yorumlanır. Ama muz yeşil ise helal kısmettir.

Rüyada muz görmek zengin için mal, dindar için de sevap isledigine delalet eder. Mevsiminde muz yediğini gören zengin bir kişi ile evlenir. Rüyada muz ağacı görmek; cömert, herkese hayrı dokunan, sanatçı kişiliğinden her yönü ile faydalanılan ve her işe yarayan bir kişi ile kıyaslanır. Evinde bir tek muz ağacı olduğunu ve bunun üzerinde de bir tane meyvesi bulunduğunu görmek, rüya sahibinin bir oğlu olacağına delalet eder.

Rüya sahibinin rüyasında kararmış muz görmesi, kişinin başına bazı belaların geleceğine, bu belalar yüzünden mutsuz ve huzursuz olacağına delalet eder. Rüyada kararmış muz görmek, bazı yorumculara göre de kişinin ailesine çok düşkün olacağına, yardımsever dostlara sahip olmasından dolayı mutluluk içerisinde bir yaşam süreceğine rivayet eder.

Rüyada muz yediğini gören kimsenin, eline ortaklıktan veya bir kimse tarafından mal geçer. Bazı tabirciler, rüyada muz yiyen kimse dünya adamı ise, eline arzu miktarca mal geçer. Mütedeyyin ise ibadette kemale erer. Muz ağacı, mütedeyyin ve mal sahibi zengin bir kimsedir. Tüccar için muz, mal, takva ve ibadet ehli kimseler için de din ve ibadettir. Rüyada muz yiyen hastanın öleceğinden korkulur.

Rüyada muz görmek, bu rüya evlilik için yanlış adamı seçeceğinizin işaretidir. Eğer evliyseniz, evlilik hayatında sorun çıkacak, para konusunda da yanlış kararlar alıp, maddi açıdan sıkıntı çekeceksiniz.

Ayrıca bkz:  Meyve, Ham Meyve, Meyve Bahçesi

Rüyada muz görmek veya yemek, yeni bir aşka, çocuk sahibi olmaya, zengin olmaya; muz satmak veya kaybetmek, zarara uğramaya; birinin size muz verdiğini görmek, o kişiden yardım ve iyilik göreceğinize; birisine muz verdiğinizi görmek, o kimseye yararınızın dokunacağına, bazı yorumculara göre ise bir düşmanınızın sizi çok üzecek bir davranışta bulunacağına işarettir.

Muz

“Rüyada Muz Görmek” üzerine 11 yorum

  1. Rüyamda muz ağacına çıkıyorum yağmur yağıyor bardaktan boşanırcasına ve muz koparıp yiyorum 2 tane. Ne anlama geliyor bu? Yeşildi muzlar.

    1. Ailenize 2 tane ikiz bebeğin geleceğine işaret olabilir. Ve sıkıntılarınıza çözüm ve Allah’tan gelen rahmet ve bereket filizleri olacaklardır.

  2. Rüyamda okulda öğretmenler, poşet poşet muz vardı ama sadece 1 kişiye verdi. Verdiğinin yüzünü göremedim. Muzlar sarı ve bir sürüydü.

  3. Rüyamda tanınmış bir akrabamın tek katlı bir evi varmış ve de çevresinde her türlü meyve ağacı var. Ben muz ağacına yöneliyorum. Fakat muz henüz küçük ve olmamış, tam koparacağım sırada bir ses duydum. “Henüz vakti değil” dedi. Ben bu rüyayı yıllar önce gördüm. Saygılar.

  4. Rüyamda muzlu tatlı yapıyordum muzu çikolataya batırıp üstüne fındık döküyordum. Sizce bu ne demek?

    1. Rüyalar üç kısma ayrılır gardaşlar. 1)Günlük düşündüğünüz şeylerle alakalı rüya görmek 2)Şeytanın karıştığı rüya görmek 3)Hz.Allah’ın ilham etmesiyle alakalı rüyalar amma ve lakin Hz.Allah’tan geldiğini nasıl tespit edeceğiz. Çünkü en ufak bir ayrıntı rüyanın yanlış yorumlanmasına neden oluyor. Onun için siz siz olun rüyalara umut bağlamayın. Sadık rüyalar sadece peygamberlere mahsustur.

  5. Rüyamda iki adet muz alıyordum. Parasını ödemeden oradan uzaklaşıyordum, arkamdan adam koşuşturduğunda ise o iki muzu yolda üzeri yırtık, ayağında ayakkabısı olmayan iki çocuğa veriyordum. Yani ben yemedim.

  6. Rüyamda Bolu’daki bir arkadaşımın evine gidiyorum. Muzu sevdiğim icin kendisi eve gelmeden 4 5 koli muz u kargoyla eve gönderiyor ve mutlu oluyorum hem yanımdaki arkadaşıma veriyorum hem muzu oturup hapur hupur yiyorum..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir