Rüyada Dinar Görmek

İmam Cafer Sadık: Rüyada beş dinar (altın para) görmek, beş vakit namaza işarettir. Rüyada çift rakamlı dinar görmek, temiz inanca ve faydalı ilime delalettir. Tek rakamlı dinar görmek, bu tabirin tam tersine delalet eder.

Rüyada birine dinar verdiğinizi, dinarlarınızın yok olduğunu veya çalındıklarını görme, dert ve tasadan kurtulmaya; birinden dört dinar aldığınızı görmek, kadınlardan sayesinde mevki ve büyümeye işaret eder.

Ayrıca bkz: Sikkeli altın

Hz. Danyal (A.S.): Rüyada dörtten fazla dinar görmek; problemli bir işle uğraşacağınıza ve kaldıramayacağınız bir laf duyacağınıza işarettir. Çok sayıda dinar olsa da bunların kaç tane olduğunu bilmek, yukarıda belirtilen şeylerin daha az olacağına işarettir.

İbn-i Sîrîn: Rüyada beş dinarınızın olduğunu görmek, iyi ve güzel şeyler yapmaya; ne büyük ne de küçük bir dinarınızın olduğunu görmek, dinarı size veren bilindik kişi tarafından yeni fakat küçük bir eve malik olacağınıza delalet eder.

Rüyada yüz ya da bin dinarınızın olduğunu görmek, ilim öğrenmeye; birine dinar verdiğinizi veya dinarınızın kaybolduğunu görmek, ne kadar dinar kaybettiyseniz o kadar ilim öğreneceğinize işaret eder.

Kirmanî: Rüyada görülen dinar, bazen de olduğu gibi karşınıza çıkabilir. Mesela rüyasında dinar bulduğunu gören bir insan, gerçek hayatta da dinar bulacağına işaret eder.

Rüyada dinarınız olduğunu veya birinin size dinar verdiğini görmek, bir evladınız olacağınıza; dinarının kaybolduğunu görmek, evlatlarınızdan yana sıkıntı çekeceğinize delalettir.

Rüyada bol miktarda dinarınız olduğunu görmek, musibete maruz kalacağınıza; avucunuzda beş dinar olduğunu görmek, namazınızı beş vakiti de kaçırmadan kılacağınıza işarettir.

Rüyada elinizdeki beş dinardan ikisinin kaybolduğunu görmek, bazı namazlarınızı kılıp bazılarını kılamayacağınıza; çok sayıda dinar bulduğunuzu ve bunları sağlam bir yere koyduğunu görmek, güvenilir bir kimse olduğunuza ve en önemlisi de namazlarınıza karşı fazla özen göstereceğinize işaret eder.

Rüyada dinar bastığınızı (imal ettiğinizi) görmek, insanlara doğru yolu göstermeye ve emanete hıyanet etmemeye; bir adet dinar bulduğunuzu görmek, size önemli bir kağıt vereceklerine ve bunu sizden saklamanızı isteyeceklerine işaret etmektedir.

İsmail Eş’as: Rüyada görünümü güzel olan resimsiz bir dinar görmek, din ve doğru yol demektir. Rüyada dinar kesesi görmek, çok zengin olmaya; bir tarafında put resmi diğer tarafında Allah’ın adı yazılı olan dinar görmek, Müslümansanız başka bir dine mensup olacağınıza, kâfirseniz Müslüman olacağınıza delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Bir kimsenin rüyada dinar görmesi ilme, dindar ve hayırlı çocuklara ve çıkara işaret eder. Rüyada altın dağıttığını görmek, var olan borcu kapatmaya; altın kaybetmek, ev halkından birinin eceline, altın taşımak, kazanç elde edeceğinize delalet eder.

Dinar

“Rüyada Dinar Görmek” için bir yorum

  1. Başkasının altınlarını kaybediyorum sonra altınları kuyumcu buluyor. Bana altınları vermiyor, altınların değerinde çek veriyor. Yorumlarsanız çok sevinirim. Sevgiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir