Rüyada Altın Para Görmek

Ayrıca bkz: Altın Almak, Altın Gerdanlık, Altın ve Altın Lira

Rüyasında elinde dörtten fazla altın para gören bir iş sebebiyle sıkılır yahut hakkındaki dedikodulara üzülür. Elinde sayılabilecek kadar az altın görenin, derdi hafif olur. Yani adedi belli ve az miktarda altın, küçük bir sıkıntıdır.

İbn-i Sirin demiştir ki: Elinde beş adet altın gören, halkın beğeneceği bir iş yapar. Elinde tek altın gören, güzel bir eve sahip olur. Yanında çift rakamlarla sayılabilen yüzden veya binden fazla altın olduğunu gören, tahmin ve sırlar ilmine vakıf olur. Birine bir dinar verdiğini yahut dinarı kaybettiğini gören, bildiği şeyi unutur.

Kirmani şöyle diyor: Bir altın bulduğunu gören, evladı yüzünden üzüntüye duçar olur. Çok sayıda altınlar bulmak; çeşitli meşakkatlere, zahmetlere uğramaya delalet eder.

Cabir’ül Mağribi diyor ki: Rüyasında bir altın bulduğunu gören, kendisine tevdi olunan emanetten dolayı şahitlik yapar. Bazen bu rüya aynen çıkar. Yani bir altın bulduğunu gören, ertesi gün bir altın kazanır.

İsmail el-Eş’as demiştir ki: Halis altından imal edilmiş, üzeri nakışsız lira veya dinar görmek, dine ve doğru yola delalet eder. Üzeri resimli altınlar görmek, din hayatı için iyi değildir. 

Rüyada bir yüzünde Allah (C.C.)’ın ismi yazılı, diğer tarafında salip (haç) basılı bir dinarı olduğunu gören, Müslümansa; dinden çıkar, kâfirse; Müslüman olur.

Altın Para

“Rüyada Altın Para Görmek” üzerine 5 yorum

  1. Sıkıntılı bir durumda bir yerlerden kaçarken bir sürü altın liralar görüyorum ve bunların hepsinin bana ait olduğunu söyleyip alıyorum. O kadar çoklar ki kucaklayarak alıyorum ve bazıları çok ufak, onları bile alıyorum. “Bunlar benim hakkım” diyorum.

  2. Lisede okuduğum yıllarda ki sevdiğim çocuğu yıllar sonra gördüm ve benim için (beni almak için) bir kasede bozuk para biriktiriyormuş, benim çok hoşuma gidiyor, ben de içine altın liralar atıyorum çabuk biriksin beni alsın diye. Ama yaşımız rüyada da büyük, seneler geçmiş, hala para biriktiriyor. Ne anlama gelir?

  3. Evde amcamın karısının yerin içine bir sandık sakladığını gördüm (Bu arada gerçek hayatta amcamlarla özellikle de karısıyla küsüz) daha sonra onlar gidince gizlice yere attığım tahtaları kaldırdım altından bir sürü atın çıktı ama altınlar sandığın üstündeydi. Sandığın içinde kıyafetler vardı. Korka korka annemleri çağırdım. Annem “Bunların durumları yok ki bu kadar altını nerden buldu?” falan dedi. Sonra uyandım. Hala korkuyorum bir iş gelecek başıma diye.

  4. Merhaba rüyamda baston ekmekten bir parça kopardım el büyüklüğünde yerken içini açtım 2 ya da 3 adet altın çıktı çeyrek altına benziyordu bu rüyamı çok merak ediyorum yorumlarsanız sevinirim.

  5. Rüyamda oturduğum sitede aşağı bahçede küçük bir yılanı önüme zıpladığını gördüm ama korkmadım tam o sırada arkadaşlarım yukarı bahçede bir yılanın kendini astığını söylediler koşarak oraya gittik ve tam oturduğum binanın arkasında yattığım odanın camımın baktığı yerde bir taş havada duruyor ve yerde mavi çöp poşeti gibi poşeti içinde yılan olduğunu görüyorum. Poşet iple taşa bağlı ama taş hava sabit duruyor ve düşmüyor gidip bakıyorum iple oynayınca yılanın hareket ettiğini görüyorum içinde sonra bir kaç adım geriye çekiliyorum. Burada cevabını bulamadım ama yorumlarsanız gerçekten çok sevinirim. Ve böyle site kurduğunuz için çok teşekkür ederim…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir