Rüyada Dirhem Görmek

İmam Cafer Sadık: Rüyada dirhem görmenin on iki şekilde yorumlanır: 

1-Doğru söz 

2-Hacet gidermek 

3-Velayet 

4-Biriktirilmiş mal 

5-Dost 

6-Evlat 

7-Arkadaş 

8-Bol nimet 

9-Güvende olmak 

10-Cariye 

11-Makam 

12-Derece

Rüyada kırık dirhem görmenin dört tabiri vardır

1-Çirkin söz 

2-Savaş ve husumet 

3-Kelepçe ve zindan 

4-Tartışma.

İbn-i Sîrîn: Rüyada sağlam dirhem görmek hayra delalet eder. Bozuk veya kırılmış olan dirhem ise doğru olmayan söze delalet eder. Dirhem görmek, gerçek hayatta da dirhem yani para kazanacağınıza işarettir. Az dirhem görmek, güzel sözler duymaya veya tevhit kelimesini haykıracağınıza delalet eder.

Rüyada siyah dirhemin tura olan yüzünü görmek, savaş ve husumete; birinin size bir kese veya bir çuval dolusu dirhem/ para verdiğini görmek, aynı kişiyle bir konu hakkında meşveret edeceğinize, ancak yanlış yönlendirileceğinize delalettir.

Rüyada dirheminizin kaybolduğunu veya birinin çaldığını görmek, evlatlarınız konusunda üzüntü ve sıkıntı yaşayacağınıza yorulur.

Ayrıca bkz: Para Çaldırmak

Rüyada küçük bir dirhem kaybettiğinizi, bir daha da bulamadığınızı görmek, üzerinizdeki sıkıntının bertaraf olduğuna; dirhem bulduğunuzu veya birinin size dirhem verdiğini görmek, biriyle tartışacağınıza işarettir.

Kirmanî: Elinizde dirhem olduğunu görmek, güzel bir söz işiteceğinize; bol miktarda dirhem görmek, mal elde edeceğinize işaret eder.

Rüyada eşinizle dirhem paylaştığınızı görmek, eşinizle aranızda neticesi olmayan bir konuşma geçeceğine; evinizde bir bohça dolusu dirhem olduğunu görmek, gördüğünüz dirhem kadar mal elde edeceğinize delalettir.

Rüyada bol miktarda dirhem topladığınızı görmek, insanları hak yoldan alıkoyacağınıza; avucunuzda bir adet beyaz dirhem olduğunu görmek, çocuk sahibi olacağınıza işaret eder.

Rüyada avucunuzda bulunan dirhemin kaybolduğunu görmek, çocuğunuzun öleceğine; bol miktarda dinar (altın para) ve dirhem bulduğunuzu görmek, helal mal biriktireceğinize işarettir.

İsmail Eş’as: Tabir bakımından siyah dirhem beyaz dirhemden daha iyidir. Para kesesinde olan dirhemler ise işiteceğiniz sözlere işaret eder.

Rüyada görüntü bakımından güzel dirhem, dünya ve ahiret saadetine; kötü dirhem, dünya ve ahiret saadetinden mahrum kalacağınıza işaret eder.

Rüyada görülen sağlam dirhem, sağlam ve hikmetli söze; kırık dirhem, biriyle husumet edeceğinize veya bir ihtiyacınızı gidereceğinize; gümüş dirhem, mal elde edeceğinize işarettir.

Dirhem

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir