Rüyada Meyve Görmek

Rüyada meyve görmek, yoksul için zenginliğe; zengin için çok mala; bekar için evlenmeye, hanıma, çocuklara, aile bireylerine, emlake, hastalıklardan şifa bulmaya, sevinç ve neşeye, yararlı işlere, ilme, nakit paraya işarettir.

Rüyada yaş meyve görmek, devamı olmayan rızka; kurusu sürekli olan rızka delalet eder. Mevsiminde ve olgunlaşmış meyve, çabuk hasıl olacak rızık ve hayra; mevsimi dışında görmek, o meyvenin olgunlaşma mevsiminde meydana gelecek hayır ve berekete işaret eder. Ne zaman görülürse görülsün meyve rızka, hayır ve iyiliğe; mevsimi dışında meyve yemek, kaçırdığı bir şeyi elde etmeye, güç olanı başarmaya delalet eder.

Rüyada türü bilinmeyen meyve, yetiştiği ülkeye ve oradaki işe; ağaçtan, kendi meyvesi olmayan meyveyi toplamak -mesela armut ağacından elma toplamak- helal olmayan ve kendisini ilgilendirmeyen bir iş yapmaya delalettir.

Rüyada ağacın kökünden meyve toplamak, saygın ve hürmet edilmeye değer bir kimseye düşmanlık yapmaya; ağaçtan çeşitli meyveler toplamak, makam ve derecelere, birçok ilmi müştereken öğrenmeye; oturduğu yerden meyve devşirilmek, zahmetsizce meydana gelecek rızka yorulur.

Rüyada kış mevsimi meyveli ağaç görmek ve buna hayret etmek, zengin sandığı bir kimsenin çaresiz olduğunu görerek düş kırıklığına uğramaya; buna rağmen bu ağaçtan meyve toplamak, o kimseden bir şeye nail olmaya; dağlarda bulunan sahipsiz ağaçlar ve onların meyveleri, kimsenin minneti olmaksızın Allah Teala’dan gelecek hibe ve ihsana, ilim ve rızka delalet eder.

Rüyada meyve ağacı görmek, herkes için iyi bir iş yapacağını, bu sayede servet ve itibarının yükseleceğini gösterir. Meyve yemek özellikle elma yemek, pek de iyi bir rüya olarak yorumlanmaz.

Rüyada meyve ağacı görmek tabiri, hayırlı bir iş yapacağını, bu sayede zenginliğinin ve saygınlığının artacağını işaret eder. Meyve yemek pek de hayırlı bir rüya olarak yorulmaz. Ağaçta olgunlaşmış meyve görmek, bolluğun ve bereketin işaretidir. Yeşil ve olgunlaşmamış meyve ise bazı kararlar alırken sakin olmanız gerektiğine işaret eder. Meyve yemek, mutluluk demektir.

Rüyada olgunlaşmış meyve görmek, bolluğun ve bereketin işaretidir. Henüz olgunlaşmamış meyve, birtakım kararlarda aceleci davranmamanız gerektiğine işaret eder. Mevsiminde görülen meyve, kısmettir.

Rüyada meyve görmek, din ve mal ile yorumlanır. Sarı renkli meyveler, -ayva, turunç, portakal ve muzdan başkası- hastalığa delalet eder. Tatlı meyveler helaldir. Ekşi, ham meyve ve yenirken ağzı büzen meyveler, haram mala ve hastalığa işarettir. Meyve yorumunda dikkate alınacak hususlardan biri de mevsimdir.

Danyal (A.S.) göre; mevsiminde rüyada görülen meyveler helal mala ve menfaate; diğer vakitlerde görülen meyveler ise hayra ve iyiliğe delalet eden bir tarafı olmadıkları için, noksan mala ve fukaralığa işarettir.

Rüyada taze ve yaş meyve görmek, din kuvvetiyle ve mal çokluğa ile tabir edilir. Yaza mahsus bir meyveyi kişin yediğini rüyada görmek hastalığa delildir. Çarşıda tatlı meyvelerin satıldığını görmek, hayır ve menfaate; ekşi ve acı meyvelerin satıldığını görmek ise bunun aksi ile tabir edilir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada meyve ve yemiş görmek, evlenmeye işarettir. Bazı tabirciler, yaş meyveler, geçici rızıktır. Kuru meyveler de devamlı olan çok rızıktır, dediler. Bazı tabirciler, meyveler fakirler için zenginlik, zenginler için çokça maldır, dediler.

Rüyada meyvelerin üzerine döküldüğünü gören kimse, hayır ve iyilikle isim yapar. Rüyada meyvenin tatlısı, rızık ve menfaata ve faydalı ilme işarettir. Bir kimsenin eksi meyveyi yemesi, yine rızık ve ilimdir. Olgunlaşmamış meyveyi yemek veya ona malik olmak, borca, yabancı erkek ve kadınlara yahut onlardan dilsiz ve sağır olanlara işarettir. 

Rüyada örtülü ve kapaklı bir şey içerisinde bulunan meyve, güçlükle elde edilen rızka işarettir. Çekirdekli meyve, kendisinde şüphe yahut kefalet bulunan veya zekatı çıkmamış az bir rızka işarettir. Çekirdeksiz meyve, işlerin kolaylığına ve kendisine şüphe edilmemiş helal rızka işarettir. Mevsiminde ve olgunlaşmış meyve, çabuk hasıl olacak hayra; meyvenin mevsimsiz olması, meyvenin yetişme zamanının uzaklık ve yakınlığı nispetinde bir müddet sonra meydana gelecek menfaate işarettir. Mevsimsiz meyve rızıktır. 

Rüyada mevsimsiz meyve yediğini gören, kaçırdığı güzel bir şeye erişmeye, güç şeylerin kolaylaşmasına ve zamanının geçmesinden korktuğu bir şeyi talep etmesine işarettir. Bir yerde toplu olarak görülen meyveler, ülfet ve topluluğa; dağınık meyveler de bunun aksine işarettir. Tanınmayan her meyve yetiştiği memlekete veya oradaki işe işarettir. Meyve; sahibi için, hanımlara, evlada, paraya, mala, ticarete, yahut ilme, emlaka, amel-i salihaya veya aile ve akrabaya, yahut sevince ve hastalıklardan şifaya işarettir. Bazen meyveler, onlardan yapılan şaraba işarettir. Bir kimse ağaçtan kendi meyvesinden başka bir meyve devşirdiğini görse, kendisine helal olmayan bir şey yapar veya kendi üzerine lazım olmayan bir şeyi ister. Ağacın kökünden meyve devşirse, şerefli ve şanlı bir kimseye düşmanlık yapar. Ağaçlardan çeşitli meyve devşirdiğini gören ilimde ve rütbede yüksek bir mevkide bulunan büyük kimselerden ilim tahsil eder.

Rüyada meyveleri oturduğu yerden toplamak, toplayan kimsenin eline zahmetsiz rızık geçer. Kış gününde meyveli ağaç görürse ve buna da hayret ederse, mal sahibi zannettiği ve çaresiz kalıp muhtaç olduğu bir kimseye işarettir. Eğer ağacın meyvesinden bir şey toplanmış ise, topladığı kadar o kimseden bir şeye nail olur. Eğer bir şey toplanmadıysa, o kimseden günlük rızık eline geçer. 

Rüyada meyve görmek, mal ve şereftir. Bir kimse yetişebildiği bir ağaçtan meyvesinden başka bir meyve topladığını görse, bir dostuna damat olmaya veya kendisinden çok hayır ve sevinç göreceği bir ortağa işarettir. Dağda bulunan sahipsiz yabani meyveler, ilim ve rızka ve hiç kimsenin minneti olmaksızın, sırf Allah’tan gelecek hibe ve ihsanlara işarettir.

Rüyada ağaçta olgunlaşmış meyve görmek, bolluğun ve bereketin simgesidir. Yeşil ve olgunlaşmamış meyve, birtakım kararlar alırken acele davranmamanız gerektiğine işaret eder. Meyve yemek, mutluluğun simgesidir.

Bkz: Meyve Sıkacağı, Meyve Kurdu, Meyve Suyu, Meyve Bahçesi

Meyve

“Rüyada Meyve Görmek” üzerine 11 yorum

  1. Rüyamda beyaz küçük poşet içerisinde çeşitli meyveler verdiler. Karpuz, portakal, incir, muz ve kiraz vardı. Ne anlama gelir öğrenebilir miyim? Teşekkürler.

  2. Rüyamda kuzenim denizden meyve topluyordu. Ne anlama geliyor? Cevap verirseniz memnun olurum. Teşekkürler.

  3. Merhaba rüyamda dünyada olmayan bir meyve yedim, çok güzeldi. Ahududuyu anımsatıyor, elma kadar büyüktü. Çok şaşırmıştım ve bir tane yedim. Nasıl yorarsınız bu rüyayı? Genelde ben hep rüyalarımda tuhaf yerlerde oluyorum ama çok güzel yerlerde. Nedenini biliyor musun? Teşekkürler.

  4. Rüyamda baharlık bir yerde önüme serili her çeşit meyveden gördüm. Elime bir erik aldım ve yedim, tadı çok güzeldi. Ne anlama gelir, acaba açıklayabilir misiniz?

  5. Rüyada iri bir kızılcık ağacında idim. İri iri kızılcık dolu idi. Ben de yiyordum. Yorumu ne?

  6. Rüyamda eşimle beraber İstanbul’a gittik ve amcamın evine misafir olduk. Masa kurulmuştu, yemekler de vardı. Amcam ve yengem bizde masaya oturduk, amcam meyve tabağı verdi bana, her çeşit meyve soyulmuş dilimlenmiş şekilde.

  7. Sevdiğimin annesi bize gelmiş ve ben ona meyve hazırlıyorum. Mümkünse anlamı ne?

  8. Rüyamda kuru meyve (incir kayısı ceviz ve kuru üzüm) gördüm. İşyerindeki müdürümün görevi onların bozulmamasını sağlamakmış ve bana bunu anlatıyor. Baktığımda en altta taze Cherry domates gördüm ve “Bunlar üstteki meyveleri çürütür” dedim. Müdürüm bana çözüm diye sorduğunda “Domatesleri ayıklayacağız” dedim. Ne yazık ki, ayıklarken uyandım.

  9. Yorumuma boş arazide gezerken tel kenarında bulunan bir ağaç ağaçta çok olgun portakal ve iki arkadaş birer tane koparıp yedik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir