ARAMA
Rüyanızda gördüğünüz en belirgin nesneleri arayınız.

Alfabetik Rüya Tabirleri




 

Rüyada Kedi Görmek

Rüyada Misk kedisini görmek, sekil ve simasi serli görünen ve ahlaki iyi olan bir adama isarettir. Bazen kedi, zevce için cefaya, evlata, düsmanliga, hirsizliga, zinaya, vefasizliga, koguculuk yapmaya. feryad ve figan etmeye isarettir. Bazen de kedi, zinadan meydana gelmis ve yol üzerine atilmis babasi bilinmeyen çocuga isarettir. Bazen de kedi, söz ve saka yapan, manasiz ve akil disi söz söyleyerek köçekler gibi oynayarak halka kendisini sevindirmeye çalisan ve bununla beraber bazi durumlari dikkatten kaçirmayan ve firsat buldukça fesat çikarmaya çalisan bir adama isarettir.

Kedi rüya tabiri hakkında sormak istediklerinizi, eleştirilerinizi ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum bölümümüzden yazabilirsiniz.

637
59
Rüya Tabirini Arkadaşınıza Gönderebilirsiniz:

Kimden:

Email

Kime:

Email

Yorum ekleyin, soru sorun:

Adınız veya Rumuzunuz:

Email Adresiniz (Kesinlikle Gizli Kalacaktır):

eren

Rüyamda midemin içinde kedi miyavlaması geldi sonra midem bulandı ve boğazımdan 2 adet kedi çıktı. Kahverengi ve beyaz büyük kediydi cevabını öğrenmeyi istiyorum.

26.06.2013 16:35:07

Sevda Y.

Midemi bulandırdın.

19.08.2013 12:11:49

BEYZA

Garip bir rüya ama ben çok korkuyorum. :d

28.08.2013 09:15:25

Helin Ç.

Kediyi bir kafeste gördüm, babaannemin sesiyle bana "sen hep geziyorsun, sizi bir gün yakalayacağım" dedi. Ben de ona laf attım ve delirmeye başladı ama kafeste olduğu için çıkamadı. Ben de ordan uzaklaştım. Anlamı nedir lütfen acil cevap :(.

28.06.2013 09:58:43

Elif T.

Rüyanda şeytanı görmüşsün, besmele çekmediğin içindir.

13.03.2015 19:41:01

Arzu

İkisi de beyaz olan kedi ve köpek birbirlerini ısırarak bedenleri ile birbirlerine kenetlenmişti... Ne yaptığımı hatırlamıyorum ama ayırmaya çalışmadım... Biraz izledim ve uyandım.

04.07.2013 06:41:09

SİBEL K.

Rüyamda büyük ve tertemiz bir havuzda yüzerken suyun içinde ölmüş siyah bir kedi vardı önce alıp sudan çıkarmak istedim sonra bana artık zarar veremeyeceği için vazgeçtim bu rüyanın anlamını yorumlayabilir misiniz?

06.07.2013 10:56:04

brtnm

Kedi kucağıma çişini yaptı. Ben de lavobada su ile temizledim kıyafetimi. Nasıl yorumlarız ?

08.07.2013 11:12:27

ktp

Rüyamda bir kedinin ayağa kalktığındaki boyu kadar derinlikte su birikintisi içerisinde bir kedi gördüm. kedi dik duruyordu ve başını tam örtecek kadar suyun içindeydi ve öylece duruyordu. Sonrasında etrafına baktığımda suyun içinde birden fazla kedi olduğunu gördüm. kediler renk olarak ne siyahtı ne beyazdı. Normal renkteydi. Hepsi suyun içindeydi hatta yavaşca suyun altında hareket edip duranları vardı. Anlamı ne olabilir?

10.07.2013 09:37:54

murat K.

Rüyamda kediyi otobüs ezecekken korktum. Tam eziyorken kıl payı kurtuldu sonra aldım onu kucağıma sevmeye başladım. Cevabını yollayın lütfen kafam çok 

11.07.2013 09:53:45

Şükrü

Uykudayım ama uyuduğumun farkındayım. Ve sol omzumun üzerinde, beyaz ama siyah yuvarlak benekli, güzel bir kedi yatıyor ve bana bir şeyler söylemeye çalışıyor. Ben de uykudayken düşünüyorum, uyanayım da şu kediyi omzumdan üzerimden atayım diye :) sonra uyandım. Acaba ne anlama geliyor, bu rüyam?

17.02.2014 10:47:20

GÜLCAN

Eşimle beraber yürürken bir piknik alanı gibi bir yerde acıkıyorum ve gözlemeci görüp bir tane vermesini istiyorum ve satıcı bana tüm bir ekmeğin içinde yani arasında birde alınca elime bakıyorum ki içinde boynu kırılmış bir kedi var ekmek arası kedi resmen ve ben bunu görünce şaşırıyorum sadece ekmeğinden koparıyorum ama bu da yenmez ki deyip ekmeği koparıp koparıp yere atıyorum hayvanlar yesin diye ama çok kortum bu rüyada ben cevabınızı bekliyorum.

16.07.2013 04:20:48

Directioner

Benim rüyamda kedi yumurtluyordu, 2 yumurta vardı bir yumurtayı kırdım. Kedi ilk doğduğundaki şekli aldı ama 2. Kedinin yumurtasını kırdığımda, yumurtanın beyazı çıktı, çok acayipti en başta kedi yumurtladı, düşünün bunun cevabını istiyorum ne olur.

22.07.2013 02:30:31

Emre

Kedi evin içinde gülüyor.

05.08.2013 17:22:24

Suna1661

Rüyamda eve kediler girmiş, ben de kovalıyorum. Normalde kedileri çok sevmeme rağmen onları telaşla çıkarmaya çalışıyorum. Birini elime aldım sonra ayağımda bir ıslaklık hissettim. Kedinin diğeri ayağımın üzerine doğum yapmış ve yavru kedilerin seslerini duydum ama görmedim. Bu ne anlama geliyordur? Teşekkürler.

06.08.2013 15:17:49

Hejan

Rüyamda bir kafeye gittim. Oturdum bilgisayarın başına sonra 4 tane kız geldi, yanlarında uzun saçlı bir erkek okey masasına oturdular. Ben de kalktım tam odaya geçtim, hesabı verecektim. Baktım bir kedi etrafında da yaklaşık 10 taneye kadar kedi yavrusu neyse tam arakamı döndüm, bir tane siyah beyaz kedi gördüm. Bana saldırmaya çalışıyordu, hareketleri algılayabiliyordum, her taraftan saldırmak istiyordu en sonunda boğazından tutuğum gibi boğdum onu. Bu rüyanın cevabını bekliyorum. Teşekkür ederim...

14.08.2013 08:42:43

Ramazan

Rüyamda kedilere iyilik yapıyorum, besliyorum, yardım topluyorum, yardım ettiriyorum ama mahallemizdeki tüm kediler için fakat içimin hafif olduğunu hissettim.

22.08.2013 13:08:21

Tetrax78

Rüyamda kediye işkence edildiğini kuyruğunun ve iki ayağının kesilmiş olduğunu gördüm. Nasıl yorumlarsınız?

29.08.2013 10:12:09

Rose1907

Rüyamda bir kedinin yavrulamış olduğunu ve beyaz ile çok açık pembe renginde derisi olan bir yeni doğmuş yavruyu görüyorum. Anne kedi ağzı ile bir yerlere taşıyormuş. Anne kediyi tam olarak görmedim, sadece yavrunun ağzında olduğunu gördüm daha sonra bulunduğum yer neresi hatırlayamıyorum ama beyaz bir duvarın yerle birleştiği bir noktada yavrunun kendi çabaları ile yürümeye çalıştığını görüyorum.

08.09.2013 13:28:17

Rose1907

Eğer rüyamla ilgili bir bilgi verirseniz, sevinirim.

08.09.2013 13:29:23

Ali E.

Rüyamda sarı bir kedi dikkatlice saldıracakmış gibi bakıyordu, evin kapısının önünde. Ben yavaş yavaş geri çekilirken gri bir kedi geldi ve boğuşmaya başladılar. Ben gri olan kediyi destekliyordum sonra gri olan kedi onu yendi ve ben de o kediyi sevmeye başladım. Bu ne manaya geliyor?

11.09.2013 12:09:44

Cemil

Rüyamda kedi ile savaş yaptım, resmen silahla ama sonu ne oldu hatırlayamıyorum. Bilgi verirseniz sevinirim.

16.09.2013 07:15:59

Duygu

Rüyamda öncelikle büyük bir yılan gördüm sonra o yılanın kuyruğunu ve orta gövdesinden koptu ya da kesildi, tam hatırlamıyorum. Yılanın baş kısmı yerdeydi. Biz arkadaşlarla yılanın kopmuş olduğu parçalarını birbirimize atıyorduk sonra üstünde en kabarık mor bir gece elbisesi olan sevdiğim ve çok yakın olan akrabam geldi, diri diri canlı kediyi yuttu ama ben bağırdım. “Böyle bir şeyi nasıl yaparsın” diye. Kusarak çıkartmasında yardımcı olmaya çalıştım ama kusturamadık sonra kedi yutan arkadaşımın kafasının yerinde olmadığını gördüm, başsız dolaşıyordu sonra başı geri geldi.

22.09.2013 11:57:14

Ezgi

Rüyamda anneannemlerin bir kedisi vardı ki kendisi kedileri hiç sevmez. Beyazlı tekirli bir kediydi ve ne çok büyük ne de yavruydu, ne zaman benim yakınıma gelse tırnaklarını geçirip beni ısırıyordu. Genelde parmaklarımı ısırıyordu ve oldukça da acıyordu, annem, babam, anneannem ve dedem bunu görüyorlardı ama kimse bir şey yapmıyordu. Kedinin ısırmasın bir şekilde kurtuluyordum ancak kedi beni rüyamda bir kere değil 2-3 kere ısırıyor. Bana bir yorum yapabilirseniz çok sevinirim.

20.10.2013 14:59:34

Kaan

Kedi, gözümü çıkardı, kanarken uyandım. Sizce bu nedir?

23.10.2013 22:05:10

Figen H.

Kedi yavrularının hepsini ölmüş görüyorum ve o kadar çok ki, hepsi ölmüş.

12.11.2013 13:25:05

Deniz

Ben çok kortum. Evimde çok kedi gördüm ve saydım yedi kedi sonra oğlum ve ben kedilerle başka hayvanda vardı. Kartopu oynadım. Hemen uyandım ve şuana kadar araştırdım ve çok korttum. Lütfen beni bilgilendirin. Teşekkürler.

14.11.2013 08:03:53

Emin

Dişi bir kediyle ilişkiye girdiğini görmek, neyle yorumlanır?

20.11.2013 13:57:11

Ahmet S.

3 kişi var rüyamda. Biri silahsız, diğer ikisinde tabanca, diğerinde otomatik büyük bir silah vardı. Birbirlerini vurdular. Büyük silahtan çıkan kurşun bir arabanın deposuna geldi. Benzin akmaya ve alev almaya başladı. (Duman yoktu) ve yangın büyüdü sanki beni takip ediyordu. Nereye gitsem oradan oraya yangın sıçradı. Bütün arabaları yaktı. Benzinler döküldü, yangın iyice büyüdü. Bir apartmanın bahçesinde kaçmaktan yoruldum ve uyuya kalmışım. Orda sabah olduğunda bütün mahalleli yangını söndürmeye gelmiş, uzak semtlerden de gelmiş. Bende bir suçluluk duygusu vardı sanki yangını ben çıkarmışım gibi bir korku vardı içimde. Lütfen yardımcı olun :(

21.11.2013 13:09:42

M.ALİ Y.

Rüyada kedi kavgası görmek, nedir?

23.11.2013 11:32:04

Gamze

Kedi yıkamak yazmıyor bunu da yazarsanız sevinirim. :)

28.11.2013 14:17:07

VG

Rüyamda kuran okuyan beyaz bir kedi gördüm. Çokta güzel okudu. Anlamı nedir acaba?

01.12.2013 20:51:13

Şeyda P.

Eyvah! Bittim ben ya :l

10.12.2013 21:45:59

Çağrı

Yatağımda yatarken bir anda ne olduğunu anlamadığım şekilde yatağıma bir kedi çıktı. Beyaz, bembeyaz da gözleri vardı. Koltuk altımı yalıyordu, ilk başlarda hoşuma gidiyordu ama sonra canımın çekildiğini hissettim. Bir anda tepki veremedim. Gözleriyle gözüme bakıyordu. Sonra ani bir hareketle kalkmaya çalışsam da olmadı, kalkamadım. Sonra kendisi durunca ben de kalktım ve bir anda yok oldu. İlk defa bu kadar şiddetli bir rüya görüyorum...

11.12.2013 11:30:49

Emine Işık

Rüyamda açık gri ufak tefek ve koyu gri irice iki kedi dövüşüyordu. Ufak kedi iri kedinin sırtını tırmaladı ve kanattı. Ben ikisini ayırmaya çalışıyordum. Ufak kedi sıkıştı mı masumaneyi oynuyor, fırsatını buldu mu saldırıyordu. Sonra onları kovaladım, kaçtılar ama dövüşmeye devam ettiler. Yorumlayamadım. Ben kedileri çok severim.

12.12.2013 19:44:12

Fatoş

Rüyamda 3 kedi gördüm. Biri turuncu, diğer ikisi siyah beyazdı. Turuncu ve siyah beyaz kedilerden biri dişiydi. Turuncu kedi sürekli ortalığı karıştırıyordu. Annem turuncu kediyi tekmeledi. Ben de odaya kapattım ama o kapının altından yine çıkıyordu. Ben de korktuğum için yaklaşamıyordum, çok. Siyah beyaz kedilerde sürekli oynaşıp duruyordu. Ben de “Anne bu kediler moralimi bozuyor” diyordum. Yalnız turuncu kedi, bu siyah beyaz kedilere hiç karışmıyordu.

18.12.2013 15:31:29

Fatos

Arkadaşımın kedisi yatakta yatıyorum. Kedi yorganla benim arama giriyor ve karınla göğüs arasında geziniyor. Fakat ben kediyi hiç görmüyorum. Ama gezinmesinden biraz ürperiyorum. Yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler.

27.12.2013 07:11:52

Zehra

Rüyamda kız kedimin kustuğunu gördüm. Ne olur anlamını söyler misin?

11.01.2014 21:33:27

Nilgün

Kedi sol gözümü tırmalamaya çalışıyordu, bağırdım. Kocam kediyi tuttu, aldı.

13.01.2014 17:56:56

Levent A.

Rüyamda beninim ayağıma kedi oturdu, zorla kovdum. Biraz da şiddet uyguladım.  Beni aydınlata bilir misiniz, bu konuda?

13.01.2014 20:56:03

Kemal

Rüyamda beyaz bir kedi gördüm. Bu kedi birinin elinde ölmek üzereydi. Sonra bu kişi bu kediyi fırlattı. Ben kediye bakmaya gittim ve biraz okşadım. Bu kedi galiba dişiydi. Sonra kedi çok güzel görünümlü bir hal aldı ve kedi omzumun üzerine çıktı. Sonra uyandım.

14.01.2014 17:27:30

Ahmet

Rüyamda kenevir rengi kedimi gördüm. Gerçekte de 2 tane kedim var, kenevir rengi ve beyaz. Rüyamda kenevir rengi olanın yavruları olmuştu. Ama gerçekte o kedim erkek. :) kenevirin yavruları evimdeydi. Ben kenevirle başka bir evdeydim. Ve yavrular çok acıkmıştı. Karınlarını doyurması için annesini götürmek için uğraşıyordum ama götüremiyordum. Sizce anlamı nedir, bunun?

28.01.2014 07:58:16

Esraaa

Rüyamda önce böyle tavan arasından siyah tombul bir fare düştü. Onu bastım bastım öldüremedim. Ama biri onu öldürdü ama kim olduğunu hatırlamıyorum, kan gördüm. Aynı gece birde kedi gördüm. Önce tırmalayacak diye korktum, kaçtım. Birinin arkasına saklandım. Sonra bir baktım ki, kedinin de ayakları kesilmiş. Rüyamın ne olduğunu neye yormam gerektiğini merak ediyorum.

29.01.2014 23:42:45

ksenher

Rüyamda tek katlı bahçeli bir evdeydim. Eve koyu sarı-siyah renklerde bir anne kedi ve açık gri renkte 3 ya da 4 tane yavrusunun eve saklandıklarını gördüm. Kediler çok sevimliydi. Onları sevdiğimi anlayınca hemen koltuklara çıkıp oturdular. Evimizi benimsemişlerdi. Ben de kedileri sevdiğim için onları evde beslemeyi düşündüm. Çünkü sokak kedisiydiler ama bir yandan da onları beslersem annemler evde hayvan istemedikleri için bizim eve gelmeyeceklerini düşündüm. Evde hijyen olmayacağını düşündüm. Bir yandan da kedileri beslersem eğer fare varsa yakalayacaklarını düşündüm. Ne demektir, acaba?

05.02.2014 13:01:08

Sevgi

Rüyamda siyah beyaz emiz bir kediyi elimde faraşla evden çıkarmaya çalışıyordum. Bahçe kapımız açık ve erkek kardeşim kapıdaydı. Kediyi faraşla antreden dışarıya çıkartmaya çalışırken, kedi banyo ve tuvaletin olduğu bölüme girdi. Ben arkasından girmeye korktum. Sonra kedinin istifra seslerini duydum ve banyodan gelen istifra buharını gördüm. Nasıl temizleyeceğimin endişesi içindeyken, uyandım. Hayır, olsun hayra çıksın.

09.02.2014 09:11:44

Emine

Ben rüyamda birçok kediyi kovaladım. Kimisi saldırmaya kalktı ama ben kendimi ısıttırmadım ve onları kovaladım. Odada iki tane yatak vardı. Kedileri kovaladıktan sonra o yatakların altından iş arkadaşlarım çıktı, iki bayan. Ne anlama geliyor? Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler.

11.02.2014 10:56:35

Sunayy

Ben bu sabah bir rüya gördüm. Kediyi seviyorum sonra parmağımı yalıyor.

13.02.2014 11:54:29

Metin

Rüyamda binaya gelen ekmek sepetindeki ekmekleri, 2 kedinin yemesi ve çok yemekten hareket edememeleri, ne anlama gelir?

13.02.2014 20:06:10

Gülsüm T.

Yukarıdaki yazılanları okudum. Hayır diyelim, hayra gelsin.

14.02.2014 20:20:32

Nurgül

Rüyamda yeni bir evde bir ses duydum. Kapıyı açtığımda komşumun bir kediyi kovaladığını gördüm.  Kediye acıdım, içeriye aldım. Rüyamı yorumlayabilir misiniz?

16.02.2014 01:55:07

Neslihan

Ben kız kardeşimi koltuğun altında bir sürü sarı kediyle sarılıp yatarken gördüm. Sonra ağzımın içinden küçük kedi yavrusu çıkardım. Biraz zor oldu dilime takılarak çıktı. Acaba ne anlama geliyor bu rüya? Çok merak ettim. Yardımcı olursanız, çok memnun olurum.

20.02.2014 10:13:16

Veysi Y.

Selamünaleyküm. Ben rüyamda kediyi gördüm. Tam denize düşecekken, onu kurtarıyorum, alıyorum. Bu nasıl olabilir? Çünkü içinde denizde var kedide. Biri iyi, biri kötü. Lütfen yardım edin. :(

21.02.2014 10:42:09

Sevdecan

Rüyamda dükkanımda sarı bir kedi tuvalette. Onu tutuyorum. O çırpındıkça, beni elektrik çarpıyor. Sonra evdeyim. Evin içi kedi dolu. Camdan atıyorum ama çoğalıyorlardı.

23.02.2014 09:37:08

Recep

Rüyamda bir kediyi bir kabın içine yatırıp sıcak suyun içinde nedenini bilmediğim bir sebepten dolayı ısıtmaya çalışıyordum. Ateşin sıcaklığının farkına varamadığım için kedi sıcak suda yanarak can verdi. Su sıcak olduğu için de kabın içinden alamadım. Bu rüyamı yorumlarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

28.02.2014 17:09:08

Damla

Sarı beyaz kedinin toprağı kazıdığını, gökyüzüne başını kaldırdığını, suratının kan içinde olduğunu, kedinin beddua ettiğini duydum. O telaşla kapıya doğru koştum ve teyzemi gördüm.

09.03.2014 11:05:31

Meltem

Selamlar, Oğlum YGS’ ye girecek pazar günü. Rüyamda oğlum evdeki kedilerimizin kum kaplarını temizlemiş. Eski kumları matematik öğretmeni ile çöpe atmışlar. “Anne bak! Kedilerin tuvaletini temizledik” diyor. Bir apartmanın giriş katı imiş. “Gel bak. Bahçe de var” diye beni bir kapıdan içeriye sokuyor. Yerler toprak hafif yeşil otlar var hatta. Birkaç resmi giyimli adam var. Etrafa bakıp eski kumları soruyorlar, gösteriyoruz. Oğluma 1 paket kum kalmıştı. “Nasıl yetti kumlar?” diyorum. Kendi üzerimi kıyafetsiz gibi görüyorum. Adamlar görecek diye de üzerimi giyiniyorum. Yorum için teşekkürler.

20.03.2014 08:50:30

Coşkun

Merhaba, rüyamda bir kedi yavrusu gördüm henüz birkaç günlük. Çok küçük, daha gözleri bile açılmamış. Parmağımı emmeye çalışıyor. Bu arada annesi yaklaşıyor bana doğru ama biraz korkuyorum annesi bana bir şey yapar diye. Sonra annesi yukarı çıkıyor. Sanki kayalık bir alanmış gibi sarmaşık dallarının arasından çıkıyor. Orada yuvası olduğunu gösterircesine gidip bakıyorum. Orada birkaç tane daha yavrusu var olduğunu görüyorum. Annesi bana hiç zarar vermiyor. Sadece bakıyor, ses bile çıkarmıyor. Ama ben korkuyorum. Bunun anlamını yorumlar mısınız? Şimdiden teşekkür ederim.

01.04.2014 11:15:19

Gökyüzü

Rüyamda siyah ve gözleri parlak bir kedi yatak odamın kapısına doğru giderken gördüm. Eşim “Kedi var” dedi ve ben usulca kedinin ensesinden tuttum dışarı atacaktım ama gece olduğu için atamadım. Sakin ve zayıf bir kediydi.

07.04.2014 08:03:14

Burak

Annem araba aldığını söylüyor seviniyorum ve arabaya binmeye gidiyorum ve söylediği arabayı değil başka bir araba aldığını görüyorum. Bunun da yanlışlıkla alındığını öğreniyorum ve o arabayla siteden çıkış yaparken durup fotoğrafını çekmek aklıma geliyor. İniyorum ve site görevlisinin elinde ağzından kan gelen bir kedi görüyorum. “Ne oldu?” diyorum. “Kediyi ezdin fark etmedin mi?” diyor. İnanamıyorum ama öyleymiş ve kedi ölmüş. Nedir bunun anlamı?

18.04.2014 21:36:44

Vehbi Akrep

Rüyada kesik başlı kedi görmek kanlar içinde, evde.

19.04.2014 11:32:28

Çağrı

Evimde normalde bir adet muhabbet kuşu besliyorum. Rüyamda o bir kuş tek tek 4-5e çıkıyor. Koyacak kafes bulamıyorum sonra bir tane de kedim olduğunu görüyorum. O kediyi seviyorum boynunu ve kulak arkasını ısırıyorum. Isırırken dişlerimin arasına kılları geliyor hemen tükürüyorum. Kediye baktığımdaysa dizime oturmuş kendi göğsünü yalıyordu.

07.05.2014 18:12:44

Yasmn

Rüyamda evimden bahçeye çıktım. Üst katta annemin balkonunda bir kuş kafesi varmış ve iki kedi (biri sarı diğeri simsiyah ve büyük) ipe tutunarak balkondaki kuşa saldırmaya çalışıyorlardı. Benim çıktığımı görünce siyah kedinin ayağı tutunduğu ipe dolandı ayağı koptu ve o halde kaçtı ikisi de. Çok etkisinde kaldım. Yorumlarsanız sevinirim.

10.05.2014 15:30:49

Duru Y.

Harika bir şey bu.

17.05.2014 18:25:33

Semih S.

Rüyamda yavru kedi denize düşüyor, tam boğulmak üzere iken suya girip onu kurtarıyorum. Nefes aldığını görünce seviniyorum ve yere bırakıyorum, koşarak uzaklaşıyor.

21.06.2014 01:13:04

Murat

Rüyamda önce yavru kedi cam kırığından içeri daldı ardından diğer üç yavru girip çıkıyor. Ben onları pencere kırığından dışarı çıkarmak için kovarken ana kedi hırlanarak içeri girdi ve üç kedi doğurdu önümde. İçerdi kedi siyah ve devetüyü renklerinde ana kedi. Yavru kedilerin hepsi alacalıydı. En son annemlerden yardım isterken kardeşim aynı odaya girmiş yeğenimi sallıyordu. Kedileri görmedim, yoklardı. Yorumunuz için şimdiden teşekkürler. Saygılar.

25.06.2014 07:33:23

Hakkı

Ben rüyamda yeni bir ev gördüm fakat yeni taşınmışız galiba tam emin değilim. Rüyamdaki evin 4 banyosu vardı, ev çok büyüktü, yeni taşındığımız için de biraz kirliydi ve her birine ailenin bir mensubu geçti. Tam ben geçerken bir yavru kedi gördüm balkondan kaçmaya çalışıyordu yanına giderken çok büyük bir örümcek ortaya çıktı ve kediyi yedi sonra beni kovaladı. Kovalamaya başladıktan kısa süre sonra onu öldürdüm ve uyandım. Bana bu rüyanın açıklamasını yapabilir misiniz? Teşekkürler.

10.07.2014 02:05:59

HosH

Merhaba, rüyamda gözleri mesh edilmiş (kör) gri renkli bir kedi gördüm ve korktum... Anlamı nedir acaba?

24.08.2014 11:26:54

Ahmet

Ben rüyamda bir kadın gördüm. Elini uzattı bana şöyle dedi; “Al bunu, bu peygamber Efendimizden hediyedir” dedi. Alacağım anda uyandım. Ne demek acaba?

17.10.2014 15:37:15

Muhammet

Rüyamda bütün üç yavru kedi aynı cinsten ve aynı renklerde olan babaları erkek kedilerle oynuyordu. Siyah yavru kedi siyah erkek kediyle. Sarı sarıyla, ala olan da ala ile.

22.10.2014 08:39:44

Ayşe

Rüyamda kedi miyavlaması duydum. Bir beyaz, bir turuncu yavru kedi vardı evde. Ben onları sevmek için uzanıyorum ama kaçıyorlar. Çağırıyorum ama gelmeyip sadece miyavlıyorlar. Sonrasında ben vazgeçiyorum sevmekten. Cevabını merak ediyorum.

06.11.2014 01:15:56

Alpin

Selamlar, ben rüyamda kedimi şöyle gördüm; kapıdan sallanıyordum kedi, ayağımın altında durmaya çalıştı, kollarım yoruldu, düşmek istedim ve kedinin üstüne düşmeyeyim diye inmeden önce iki ayağımla kedinin boynundan onu şiddetle arkaya ittim. Sonra da acaba bir şey oldu mu ona diye kendimce meraklandım ama kediyi görmedim döndüğümde. Ve rüyada kendimi böyle teselli etmeye çalıştım, “Olsun öyle yapmasam üstüne düşecektim daha beter olacaktı” diye. Lütfen tabirini bana gönderir misiniz? Teşekkürler.

23.11.2014 10:20:08

Tuba S.

Rüyamda bir suru kedi vardı suyun içinde uzanmış vaziyette bazıları hareket ediyorlardı bazıları da ölü gibi duruyorlardı. Acıkıp susadıklarını düşünüp orada bulunan karpuz dilimlerini suya atmamla suyun içindeki karpuzlar sallandı. Hemen bir yerden temiz bir yastıkla onları çıkarmaya çalıştım. Bir tane yavru kedi ucundan tutup dışarı çıktı, yastıkla oynamaya başladı sonra diğerlerini çıkarmak için döndüğümde suyun çekildiğini kedilerinde kurtulduğunu gördüm. Bu neye delalettir lütfen yorumlar mısınız? Allah razı olsun şimdiden.

09.12.2014 09:11:07

Gökce

Rüyamda şuan askerde olan arkadaşımla beraber kedi sürüsü saldırısına uğradık. Bana tek bir kedi saldırırken arkadaşıma oraya toplanan bütün kediler saldırdı ve arkadaşım yerde ölmek üzere benden hakkımı helal etmemi istedi. Hareket edemiyordum, yardım edemedim ve o şekilde uyandım. Hayırdır İnşallah. Varsa bir bilginiz yorumlarınızı bekliyorum.

12.12.2014 09:02:01

Cmkl

Rüyamda bizim kullanmadığımız evimize yüzlerce kedi girmişti, kovaladım çıkardım. Geriye döndüğümde tekrar girmişlerdi, gene kovaladım sonra biraz korkuyla uyandım. Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkür.

23.12.2014 17:00:32

Öykü

Rüyamda bizim mahalleden 2 kedi alıyordum birinin bacağı yok, diğeri sarı, hamile. Benim kedim de onlara bakıp bakıp gülüyordu. Bu ne demek? Teşekkürler.

29.12.2014 10:27:50

Eslinemi

Rüyamda bir kedi yüzü yaralı, kucağıma alıp arkadaşımın olduğu kafeye götürüyorum. Orda hemşire bir tanıdığı gelip muayene ediyor. Araba gördüm. Sizce ne anlamı?

30.12.2014 03:12:25

Aykut

Rüyada çatı katındaki evimizde çatıdan içeriye giren canavar kılıklı bir kurt ya da sırtlan gibi bir şey görüyorum. Ama bu canavar, kurt biraz sonra bir canavar gibi bir kediye dönüşüyor. Sonra onu dar bir odada tutmak isterken tutamıyorum ve kapıyı kırıp içeri giriyor. Sonra onu bağlıyorum, halatı koparıyor. Onun ipinden tutmaya çalışırken kendimi ve onu sokakta görüyorum. Onu tutmaya çalışırken o halat bir bebeğin kafasının kopmasına yol açıyor. Sonra da o bebeğin kafasının yarısının o kedi tarafından yendiğini görüyorum. Bu rüyada özellikle kurt, sırtlan gibi bir hayvanın kediye dönüşmesi, kedinin ipini koparması ve bir çocuğun kafasını yenmesinin anlamını merak ediyorum. Yorumunuzu bekliyor teşekkür ediyorum.

30.12.2014 22:04:28

Eda A.

Dun akşam rüyamda bir sürü kedi evimize giriyordu. Kedilerin sürekli bir tarafı kesik gördüm. Yani evin içindeki 5 kediyi dışarı atıyordum. 10 tane de içerde vardı. Daha çok korkunçtu. Lütfen acil cevap. :s

17.01.2015 08:20:33

VİLDAN

Rüyamda 2-3 adet siyah beyaz kedi pençelerini ayaklarıma geçiriyordu. Bunun anlamını bulamadım.

21.01.2015 15:18:18

Yesim

Ben kedi değil kediler gördüm. Evimin her yerinde kediler çıkıyordu. Yatağımın içinden yavru kediler çıkıyordu. Bu ne anlama geliyor? Çok etkilendim.

29.01.2015 17:37:35

Gamze T.

Rüyamda, komşum bir haftadır kayıp ve aramakta olduğum kedimin ölüsünü gördüğünü söyledi. Gittiğimizde bir arazide aradığım kedimin ölüsünü gömülü vaziyette bulup kucağıma aldım, kucağımda dirildi. Bu arada birkaç metre ötede yaklaşık 2 yıl önce ölmüş olan diğer kedimi buldum. O da aynı şekilde kucağımda dirildi. İkisi ayaklanıp bana doğru geldiler, o sırada uyandım. Rüyamın kedimin ölmüş olduğunu gösterdiğini düşünüyorum. Sizin yorumunuz nedir?

30.01.2015 14:15:42

Eray

Ben tam olarak aradığımı bu tabirler içerisinde bulamadım. Ciddiye alarak yardım ederseniz çok sevinirim. Rüyam şöyleydi; Bir grup genç topluluk gördüm hepsi 20'li yaşlarda erkek çocuklar. Ne yaptıklarını merak ederek yanlarına gittim ve ellerinde kahverengi-kızıl renklerinde bir kedi yavrusu gördüm. Bunların bulunduğu yer bir su akıntısının kenarıydı, dere gibi. İlk bakışta ne yaptıklarını anlamadım gülerek eğlenerek bakıyordum. Sonradan yüzüm düştü ve kedi yavrusunu suya atarak-suda boğarak öldürmeye çalıştıklarını anladım. Kediyi suya bastırarak boğmayı denediler ve su derin olmadığı için kediyi bırakıp daha derin bir kısım bulmak için ilerlediler. O arada ben kedi yavrusunu hemen elime aldım ''bu çok güzel bir kedi acaba neden bu yavruyu öldürmeye çalışıyorlar? Ben alıp eve götürsem mi acaba? Bakalım cinsiyeti neymiş ?'' diyerek kedi yavrusunun üreme organına baktım ve dişi olduğunu gördüm. ''Neyse boş ver, kısırlık aşısı yaptırırız sorun olmaz evde ki kedime de arkadaş olur'' dedim. Gerçek hayatta da bir kedim var. Sonra yavruyu alıp gideceğim yerde durdum ve bekledim, bir şey yapmadım. O gençler gelip alsınlar bakalım yavruyu hele bir boğmaya niyet etsinler o zaman çıkar engel olur ve alır sahiplenirim yavruyu diye düşündüm. Tam o arada bende koşarak o çocukların önüne geçtim ne yapıyorlar diye bakmak için. Sonra koşarak geri geldiğimde kedi yavrusu çoktan ölmüştü, yavrunun ölüsünü göremedim ve o gençlerde oradan uzaklaştılar. Kendime kızdım o an. Benim suçum, benim hatam! Neden bekledim ki onu kurtarmak için diye. İlk seferinde kurtarsaydım ya! Rüyam böyle değerli okuyucular. Lütfen ciddiye alarak ve gerçek yorumlar yapınız.

13.02.2015 11:02:20

Ramazan

Rüyamda bir yavru kedim vardı, annesini arıyordum. Ararken bir kilise gördüm. Kiliseye gelenleri gördüm. Kiliseye gelen esmer bir kadın vardı, boynunda bir tane sanırım beşibiryerde altın vardı. Kilisenin içinden geçtim. Yavrunun annesini buldum. Kedinin bir tane daha yavrusu vardı.

17.02.2015 06:42:47

Kk

Mezarlıkta, kedi yavrularını etle (derisiz tavukgöğsü) ile beslemek ve beslediğin kedi yavrularının önce ayağında uyumaya çalışmasını istemedikten sonra tırmalaması.

18.02.2015 09:07:19

Nihal A.

Kedi kovalarken konuşmaya başladı. Bir padişahın annesi olduğunu söyledi. Sonra da kadın görünümüne döndü. Yorum lütfen.

22.02.2015 09:22:23

Brn brn

Rüyamda, kedinin biri elimde boğazını sıkıyordum, boğmaya çalışıyordum. Rahmetli babamı korumaya çalışıyordum. Daha sonra kedi hırçınlaşınca kediyi boğarak öldürüyordum. Kediyi öldürürken kedi dişlerini işaret parmağıma geçiriyordu ve kanıyordu. Babam “Niye öldürdün? Keşke öldürmeseydin” diyordu. Kedi elimi ısırırken biraz da korkmuştum. Rüyamın cevabını öğrenmek istiyorum.

27.02.2015 19:10:19

Saniye

Dün akşam rüyada küçük bir kedi oğlumu uyurken ayaklarından sürükleyerek götürdü. Ben de gördüğüm zaman hemen koştum kediyi kovaladım, yakaladım. Kedi tırmaladı kollarımı. Yerden yere vurdum kediyi. Oğlumu kurtardım, sarıldım oğluma. Anlamı nedir, cevap?

07.05.2015 01:02:10

Hande

Rüyamda evimin girişinde bir ağaç var ve tam eve girerken oradan 7-8 tane kedi üzerime tırmanmaya çalışıyor, tam boynuma gelecekken silkelenip hepsini atıyorum. Bu ne demek?

15.05.2015 10:07:53

Şükran

Rüyamda evde beslediğim dişi kedim benimle konuştu ve teselli etti.

10.06.2015 09:49:18

Nejla

Rüyamda eşim evimize evcil hayvan olarak siyah bir komodo ejderi getirmişti, ben çok korkmuştum ve sürekli benim peşimde beni kovalıyordu. Ben de onu evden atmaya çalışıyordum zar zor dışarı çıkardıktan sonra jöle ile kaplı ışıl ışıl bir yol ve dağlar vardı. Yine aynı renkli jöleden canlı bir kedi vardı. Komodo ejderinin rengi dışarı çıkınca şeffaflaşmıştı. Ben onu ileri doğru fırlattıkça kedi de o hayvanı benim üzerime doğru fırlatıyordu. Birkaç defa bunu yaparım ama her defasında o komodo ejderi yine gelip ayağıma dolanıyor, bir türlü kurtulamıyordum. Evin içine girince ejder siyah renge bürünüyor. Eşim ona dokunduğunda kanatları turuncu renkli kocaman bir kuşa dönüşüyor ve evdeki avizeye kanatları takılıyordu. Eve gelen 2 erkek çocuk ile o ejderi bir barınağa yollayıp tam kurtuldum derken evimize benim tarafımdan bir sürü akrabam doluşuyor. Etrafı, eşyaları, dekorasyonları inceleyip “Ay ne kadar güzel şeyler var, iyi yapılmış, her şey çok güzel olmuş” deyip evi dolduruyorlardı. Ev ise üzeri açıkta, çatı olmayan bir bahçe gibi bir yer, sadece tahtadan bir yatak odası ve bebeğimin yatması için olan bir beşik var. Halam ve annem kızımı alıp “Biz onu yatıralım” deyip odaya gidiyorlar. Eşimle birlikte bir anda evin bahçe kısmında tüm evi sarmaya başlayan bulanık çamurlu suyun içinde buluyorum kendimi. “Kızıma emzik götürmem lazım” deyip eşimle odaya doğru ilerliyoruz. Evin yarısı sularla kaplı olmasına rağmen ıslanmıyor, kirlenmiyor ve yürümekte zorlanmıyorduk. Sonra bir anda bir uğultu duyuyorum ve tek olan kapalı yatak odasının ters döndüğünü görüyorum ve “Kızım” diye bağırırken halamın kızımı kolunun altına alıp herkesin üzerimize doğru koştuğunu görüyorum. Kızımı kucağıma alıp çamurlar içinde koşuyor, bir yandan da toprak kayması olduğunu ve üzerimize doğru gelen 3 katlı ahşap binadan kaçabilmek için arkamı kontrol ediyorum. Çamur içinde koşarken belimize kadar çıkan toprağa rağmen sanki normal yolda koşuyormuşçasına hızlı gidebiliyorduk. Sonunda ahşap binanın kayması ve toprağın akması durdu ve içimden şimdi ne yapacağız nerede kalacağız düşünceleri geçerken eşime dönüp “Evimiz yıkıldı, şimdi ne yapacağız?” dedim ve o korku ile uyandım.

16.06.2015 14:34:05

Nehir_26

Kedinin beni kalçamdan ısırdığını, canımı acıttığını gördüm sonra kediyi alıp kafasından tutuyorum boğazını sıkmıyorum ancak kafasına bastırınca simsiyah kusuyor, uzun bir süre. Ne demek bu şimdi? Sinirim bozuldu. Yakın zamanda bir vaka atlattık, inşallah bir daha bir şey olmaz. :(

24.06.2015 10:19:26

Ayyyy

Kafası kopmuş yavru kedi tekirdi. :/

25.06.2015 09:54:00

Eylem

Merhaba, rüyamda elime aldığım yavru bir kediyi hem öpüyorum hem de kendi ellerimle peynirleri minik minik yuvarlayıp o peynir toplarını ağzına sokarak besliyordum. Bunun ne anlama geldiğini öğrenebilir miyim?

07.07.2015 23:22:40

Mehmet

Her iki ayağımda giyinik olan siyah renkli çoraplarımın içine birkaç tane yine siyah renkli yavru kedi bulunuyor. Ben bu kedileri çıkarmak istiyorum ancak direndiklerinden çorabımdan çıkaramıyorum. Bu rüyamı yorumlar mısınız? Teşekkürler.

10.07.2015 16:05:29

Hasan Y.

Yeni doğurmuş kedi ve köpeğin yavrularını emzirmesi sırada yanından geçmek ve onlara bakmak.

12.07.2015 11:29:48

Rasia

Rüyamda kedi yavruları vardı annesi de vardı. Yavrular beyazdı, yavruları rüyamda seviyordum ama hep benden kaçıyorlar ve tehlikelerden kıl payı kurtuluyorlardı. Yani rüyada kedi sevmek ne anlama gelir? Acil...

01.08.2015 19:12:25

Mehmet Mete

Köyümde 3 tane yavru kedileri uyurken gördüm, ölmüş olmaları endişesiyle onları uyandırdım, bir müddet onları sevdikten sonra ikisi saldım ve gittiler üçüncüsünde bir hayli sevdikten sonra onu da saldım. Tam evin önünde koşarken gelip bir araba çarptı kediye sonra gene öldü diye üzüntüler içindeyken kaldırdım ve yasadığını gördüm onu korumaya aldım. Ayrılmak istemiyordu benden.

22.08.2015 23:09:47

Faho

Benim eşim rüyasında büyük beyaz bir kediyi boğazından sımsıkı sıkarak boğup öldürmüş, kediyi çöpe atmak içinde kıvrımlı ara sokaklardan geçerek (Yanında da kim olduklarını bilmediği bir grup insanla) götürüp çöpe atmış. Bu rüya ne anlama gelir, acil cevap bekliyorum.

29.08.2015 15:40:54

Defne

Evde birçok kedi yavrusu vardı. Ama sanki kedi yavrusuna yeni dönüşüyorlar gibiydi. Ayakları yeni çıkıyordu. Aslında insan ayaklarının kediayaklarına dönüşmesi vardı rüyamda. Yavrular kediye dönüşüyor gibiydi. Ayaklarımın yanından sürtünerek yürüyorlardı.

31.08.2015 09:54:56

Necmi

Çok sevimli sarı bir kedinin arkasından yürüyorum ama tutamıyorum. Başımız da bankada çalışan güzel bir bayan oluyor.

15.09.2015 09:39:36

Melis

Rüyamda yanımda bir arkadaşım vardı ve etrafımızda bir sürü kedi vardı ama çok korkuyorduk daha doğrusu bir sürü demiyim bir oradan bir buradan çıkıyorlardı, bir görünüp bir yok oluyorlardı ve bize saldıracaklardı bilmiyorum emin değilim saldıracaklarından ama yaklaşıyorlardı. Ben ve arkadaşımda dua ediyorduk ama ben şu sıralar duaları biraz unutmuş gibiydim o yüzden rüyamda da yarım yamalak okuyabiliyordum.

16.09.2015 11:07:02

Luki

Eşim kaplandan küçük kediden büyük yeşile yakın renkte çok güzel zararsız ve sevimli iki hayvan beni korumaya çalışıyorlar gibi bir his uyandı içimden korkmuyor aksine seviniyordum diyor. Bunun yorumunu iyiye yorumlaya bilir miyiz? Şimdilerde olmasını istediğimiz hayırlı bir işi bitirmeye zorlanıyoruz gibi. İşimiz önce Allaha sonra rüyalara kaldı gibi paylaşabileceğiniz yorumlarınızı bekliyoruz saygılar.

18.09.2015 21:50:36

Mesut Y.

Merhabalar. Bir arkadaşım yaklaşık yirmi defa beni rüyasında görmüş ve her seferinde kedi bana saldırıyormuş bunun ile ilgili yorumu ne olabilir acaba?

29.10.2015 09:59:00

Mesut Y.

Merhabalar. Bir arkadaşım yaklaşık yirmi defa beni rüyasında görmüş ve her seferinde kedi bana saldırıyormuş bunun ile ilgili yorumu ne olabilir acaba?

29.10.2015 12:20:37

Cansu

Rüyamda ev kedisi tırmıklıyordu ve ısırıyordu acayip korkmuştum ve oradan kaçmıştım.

02.11.2015 12:28:50

İsmail B.

Rüyamda 2 adet kedi vardı karanlık ve sadece sokak lambaları aydınlatıyordu. Bağrı siyah olan kedi bana hiç gözünü ayırmadan bakıyordu diğer kedi ise, bana bakan siyah kediye bakıyordu ben çok korkmuştum ve Euzubesmele çektim. Bana bakan kedi birden koşarak uzaklaştı diğer kediyse bana bakıp ince bir tebessüm etti bunun anlamı ne olabilir?

10.11.2015 01:31:23

Hicran

Rüyamda siyah bir kedi gördüm ama kediye benzer fare gibi bir şey. Çocuğun biri elinde bıçakla kesiyordu kahkaha atarak ve kanı hem çocuğun eline bulaşıyordu hem bana da çok az bir şekilde yüzüme sıçrıyordu. Yorumlayabilen varsa sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden.

28.11.2015 22:45:24

Kadir

Rüyamda birinin bir kediyi kestiğini ve yavrusuna ekmek arası balık verdiğini fakat yavrunun o balık yerine ölmüş annenin memesini emmeyi tercih ettiğini gördüm yorulmayabilir misiniz? Rüyamda bu olayı sadece seyrettim.

16.02.2016 05:53:47

Yasin Gökhan Konuralp

Beyaz bir kedini 7 tane yavru doğururken gördüm ama bu doğumu rahmetli babaannem doğurtuyordu.

21.05.2016 07:05:13

Hacer

Ben rüyamda aramız gerçek hayatta kötü olan yengemi rüyamda beni döner yemeye götürmüştü diğer aramız kötü olan yengemi arabalarının kapı aynasında havlu takmışlardı arkasında da konvoy vardı seviniyorlardı biz yengemi ve amcamla döner yerken bizim etrafımızda arabayla tur atıyorlardı sonra ben eve geldim abim evimizin önündeki asfalta ateş püskürten silah çıkıyordu ama abim gerçek hayatta 15 ben ise 13 yaşındayım sonra neyse bende ruhsatını bilmiyorum bir siyah bir silah almıştım benim annemle babamın yatak odasına da silahın kutusunu koymuştum bir baktım annemle babamın yatak odasında bir sürü siyah beyaz ya da sadece siyah ya da hardal sarısı kediler vardı ben onları yatak odasının arka kapısından kovdum ama ben odanın kendi kapısını açtığında tekrar oradaydılar biri anne babanın yatak odasının komodininde aynalık olan yerde uzanmıştı diğer kedi onu ölü sandı ve okşadı kedi uyanır uyanmaz kalçasının tuttu ve bana sınırlı bir şekilde baktı babama söyledim babam bir şey yapmadı annem mantosunu giydi ve bana dedi ki ben arka bahçenin kapısından girip ön çelik kapıyla doğru kedileri koyacağım ki kediler arka bahçenin kapısından yatak odasına girmesinler dedi ve gitti orada rüyamda sona erdi ha birde bir şey unutuyorum diğer bir kedide annenin yatağına girmişti gözükmüyordu Annem hamile olduğunda bu rüyayı gören ne olur? Lütfen yorumlarınızı bekliyorum 13 yaşındayım

20.07.2016 10:04:51

nora

Rüyamda balkonumun dışından iki erkek hırsızı kovdum, aynı anda balkonumun dışında siyah güzel bir kedi öylesine oturmuş duruyordu, yüzü bizim eve karşı dönük. Hareketsiz. Hırsızların yüzlerini gördüm, tanıdığım birileri değildi.

15.08.2016 11:12:46

ırmak aytekin

Rüyamda 4 tane kedi gördüm hepsi çiftleşiyordu ve dayım bir tane erkek kedini elini tutuyordu erkek kedi dayımın elini tırmanıp kaçıyordu dişi kedide ısırıyordu.

18.08.2016 09:09:38

Seval S

İki kedi siyahtı yavru kedileri öldürüyordu rüyamda bu ne demek?

01.09.2016 14:08:22


Rüya Bilgileri

Rüya nedir?
Rüya Temel Bilgiler
Rüya Kaç Saniye Sürer?
Rüya Kayıt Edilebilir mi?
Rüya Görme Halleri
Rüya ve Buluşlar
Rüyalar ile ilgili Özlü Sözler
Bilinçaltı ve Rüya
 


Rüya Yorumlama

Rüya ile Amel Edilir mi?
Rüya ve İslamiyet
Kuran'da Rüya
İstihare Nedir?
Rüya Türleri
Temel Rüyalar
Yararlı notlar
Ünlü Düşünürlerin Yorumları


Uyku Bilgileri

Uyku nedir?
Uykusuz Kalmanın Doğurduğu Sonuçlar
Ne Kadar Uykuya İhtiyaç Var?
Uyku Bozuklukları
Astral Seyahat Nedir?


Ortak Rüyalar

Rüyada Araba Görmek
Rüyada Bebek Görmek
Rüyada Deniz Görmek
Rüyada Diş Görmek
Rüyada Köpek Görmek
Rüyada Para Görmek
Rüyada Saç Görmek
Rüyada Yılan Görmek

     


Rüya Tabirleri 2006-2016 © MAN | iletişim | Google + | Twitter | Facebook