Rüyada Hapis / Zindan Görmek

İmam Cafer Sadık: Hapse veya zindana girdiğinizi ve hemen oradan çıktığınızı görmek, arzunuza kavuşacağınıza işaret eder.

Rüyada tanıdık bir gardiyan görmek, feraha erişeceğinize ve sonunuzun iyi olacağına işarettir. [“(Yusuf:) Rabbim! Benim için zindan, bunların benden istediklerinden daha iyidir! Eğer onların hilelerini benden çevirmezsen, onlara meyleder ve cahillerden olurum, dedi.”[121]]

Rüyada meçhul bir zindanda olduğunuzu görmek, gam ve kedere delalet eder. Nitekim Hz. Yusuf (A.S.) şöyle buyurmuştur: “Rüyada zindan; ölüme, musibete, dostları imtihan etmeye ve hasımları neşelendirmeye delalettir.”

Allame Meclisî: Rüyada hapiste olduğunuzu ve ayağınıza veya çenenize zincir vurduklarını görmek, hapisle imtihan edilmeye işaret eder. Hapiste olduğunuzu ve serbest bırakıldığını görmek, borçlarınızı eda etmeye delalet eder.

İbn-i Sîrîn: Rüyada daha önce hiç görmediğiniz bir zindanda olduğunuzu görmek, ecele delalet eder. Çünkü rüyada meçhul zindan, mezara işarettir.

Rüyada kendinizi daha önce gördüğünüz veya neresi olduğunu bildiğiniz bir zindanda görmek, dert ve kedere; zindanda olduğunuzu ve ayaklarınıza pranga bağlandığını görmek, bir işe girişeceğinize, fakat çok gecikeceğinize delalettir.

Kirmanî: Rüyada kendinizi daha önce görmüş olduğunuz bir zindanda görmek, dindar biriyseniz, saygınlık kazanacağınıza; dindar değilseniz, bazı şeyler yüzünden dert ve üzüntü yaşayacağınıza delalet eder.

Rüyada kollarınız kelepçeli bir halde gardiyanla birlikte ilerlediğinizi görmek; önceden bitmiş olan bir işinizin yeniden düzeleceğine ve işlerinizin yolunda gideceğine delalet eder.

Çağdaş Ulema: Rüyada hapishane görmek, güven içinde olduğunuza; suçsuz yere hapse atıldığını görmek, size kuşkuyla bakan birisiyle rastlaşacağınıza; hapisten kurtulmak, hayatınıza yeni bir sayfa açacağınıza delalet eder.

Hapis / Zindan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir