Rüyada Hapishane Görmek

Rüyada bilinmeyen hapishane görmek; dünyaya, huysuz ve geçimsiz eşe, töhmet altında olmaya işaret eder. Rüyada hapishaneye girmek; başını dinlemeye, uzun ömre ve tanıdıklarla bir araya gelmeye delalet eder. Hapishane kasvete, monoton hayata; kapalı tutulduğu yerdeki pencere, oradan sızan ışık ve görülen gökyüzü sevince ve kurtuluşa işarettir. (Bkz: Kelepçe)

Rüyada hapishane görmek ne demek, bazen duaların kabul olmasına, ıstırapla olgunlaşan kimseye delalettir. Rüyada bir eve hapsolduğunu görmek, o evden bir kadınla evlenmeye; ölünün hapishanede görünmesi, arkada borç bırakmış olduğuna işarettir.

Rüyada mahkum olduğunu görmek; üzüntü ve kedere yahut önemli birinin hak yolunu bulmasına vesile olmaya işaret eder. Evden uzakta, bilinmeyen bir yerde dar bir yere hapsedildiğini görmek, vefat etmeye; kadının kendini bir yere hapsedilmiş görmesi, evlenmesine delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Gardiyan)

Rüyada hapishane görmek ne demek: Uğursuzluk ve mutsuzluk demektir. Layık olmadığını düşündüğünüz bir kişiye bazı haklar vermeniz istenecek. Mantıklı düşünün ve bu konuda daha doğru kararlar vermeye çalışın. Ayrıca bu rüya, yaklaşan büyük sorun ve sıkıntıdır. Çok dikkat etmek gerekir.

Rüyada bilinmeyen bir zindana girdiğini gören, mezara girer. Girdiği zindan tanınmış bir yer ise, gam ve kederle yorumlanır. 

Kirmani’ye göre; fesatçı olmayan bir kimse için tanınmış bir zindana girdiğini görmek, din ve menfaattir. Eğer rüya sahibi fesat bir kimse ise rüyası keder ve sıkıntıya, malından ve kudretinden eksilmeye delalet eder. Devlete ait bir zindanda olduğunu görmek, kötü bir haber almaya, vehim ve kedere işarettir. Eğer rüya sahibi yolcu ise yolunda zahmet çeker. Eğer hasta ise hastalığı artar. 

Rüyada zindandan çıktığını görmek, bütün bunlardan kurtulmaya yorumlanır. Bazılarına göre; rüyada görülen zindan, kabul olunan dua ile tabir olunur. Kendisini yeri yurdu ve kime ait olduğu bilinmeyen bir zindanda gören ve ondan çıkamayan mezara girer. Bir odada mahpus olduğunu gören hayra erer. 

Rüyada eve benzeyen bir yerde tutuklu olduğunu gören, bir kadınla evlenip ondan hem mala hem de evlada nail olur. Bir kadın zindanda olduğunu görse, kocaya varır. Eğer rüyayı gören evli bir kadın ise başka bir hayır görür. Kendisini iyi bir yerde, oradan çıkması imkansız olan bir halde kapalı görmesi, din icaplarını kaza etmeye ve nimete delalet eder. 

Rüyada hapisten ve zindandan kurtulduğunu gören, din ve dünyasında mekruh ve istenmeyen hallerden kurtularak hayra erişir. Bilinmeyen bir zindandan veya dar bir kapıdan çıktığını görmek, bütün işlerinde hayırdır. 

Rüyada zindandan çıktığını ve yine oraya dönmek istediğini gören, kötü bir iş işlemeye niyet eder. Tekrar zindana girdiğini görmek, yeniden günah işleyeceğine delalet eder. 

Cafer-i Sadık’a göre; hapis ve zindan görmek, eğer tanınıyorsa, muradın olacağına; eğer bilinmeyen bir hapishane veya zindan ise, kedere ve gama delalet eder. Zindan veya hapishaneden kaçtığını gören, ya zahmet ve eziyetten kurtulur veya ölür. Zindana girip hemen çıktığını görmek, arzuladığı şeye tamamıyla kavuşmaya işarettir. (Bkz: Eziyet Çekmek)

Bir başka rivayete göre de: Hapishane şiddetli ve meşakkatli hanıma, şiddet ve meşakkate sebep olan şeylere sükut etmeye ve manasız söz söylemekten dilini menetmeye, düşman tarafından meydana gelecek hileye işaret eder. Hapishane itham edilmeye, büyük adamlara yaklaşmaya, kabre, borca, hastalık veya azminde meydana gelen kusur ve tembellik sebebiyle yolculuğu terk ederek oturmaya, fakirlik ve rahatsızlığa işaret eder. 

Rüyada hapishaneye girmek, uzun ömre ve dostlarla bir araya gelmeye işaret eder. Hapishane, üzüntü ve kederdir. Rüyada hapishaneyi tercih eden kimse, günahtan mahfuz olur. Hapishaneden çıktığını gören kimse hastalıktan kurtulur. Hapis olan bir kimse rüyada hapishanenin kapılarının açılmış olduğunu görürse, hapislikten kurtulur.  Rüyada hapishane içerisinde ışık giren bir pencere görse veya hapishanenin tavanının gitmiş ve yıldızların meydana çıkmış olduğunu görse, yine o kimsenin hapisten kurtulmasına işaret eder. 

Rüyada Hapishane Görmek Ne Demek?

 Misafir için afiyet, hasta için ölümdür. Bazı tabirciler, bir kimse rüyada zindanda olduğunu görse, Yusuf Aleyhisselamın kıssasına binaen o kimsenin dualarının makbul olmasına üzüntü ve kederden kurtulmasına işaret eder. 

Bir kimse rüyada heyeti meçhul bir hapishanede olduğunu ve oradan çıkmadığını görse, o hapishane onun kabridir. Bir kimse rüyada evi içerisinde prangaya vurulduğunu görse, o kimse iyilik elde eder ve hayırlı olan şeyleri çoluk çocuğunda görür. 

Rüyada bilmediği bir evde hapsolduğunu gören kimse, o evden bir kadınla evlenir ve ondan eline mal ve evlat geçerek istifade eder. Kendisini rüyada prangaya vurulduğunu ve sıkıntı içerisinde olduğunu gören kimse, korktuğu ve kaçındığı şeylerden kurtulur. Rüyada bir hapishane yaptığını gören kimse hak ve doğru yolu gösteren bir zatla karşılaşır ki, onun mahalle ve şehir halkı o zata uymaları sebebiyle nefsani arzularını terk ederek doğru yola dönerler. Bazen hapishane kişiyi tasarruf ve hareketten meneden hastalığa, gururlanmaya, boş şeylere itimat edip aldanmaya, bazen de cehenneme işaret eder. 

Bir kimse rüyada bir ölünün zindanda olduğunu görse, o ölünün üzerinde ödenmemiş kul hakki ve borcu olması sebebiyle cehennemde hapis bulunduğuna işaret eder. Hayatta olan bir kimse rüyada kendisinin hapishanede olduğunu görse, o kimse karada veya denizde yolculuk yapmak arzusunda ise yağmur veya rüzgar yahut düşman ya da bir korkudan dolayı kendisini yolculuğundan menedecek bir engelin çıkmasına işaret eder. Eğer yolculuk yapmak arzusunda değil ise kilise, küfür ve bidat evi veya meyhane ve genelevi gibi bir yere girer ve günah işler.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Firar Etmek, Hücre, Suçlunun Boynuna Vurulan Demir Halka

Hapishane

“Rüyada Hapishane Görmek” üzerine 22 yorum

  1. Rüyamda hapishane gördüm. Korktuğumu söylüyorum ama hapishanenin içinde değilim. Lütfen yorumlar mısınız?

    1. Çok güzel bir tekne turunda on kişiyi silahla öldürüyorum ama hiç kan görmüyorum. Birinde sadece vurulan yeri kırmızıydı. Beni hapse atıyorlar. Ama yeşillikler içinde, bahçe kapısı açık, her an birileri gelebiliyor, biz çıkabiliyoruz. En son çocuğumu yıkıyordum. Küveti doldurdum. Sonra da ben yapacaktım, bitti.

  2. Rüyada eski sınıf arkadaşlarımla çocuk hapishanesindeydim. Bu ne anlama geliyor? Lütfen açıklayın.

  3. Rüyamda 10 günlük hapishaneye girecekmişim. Evimin hemen 4-5 ev yukarı tarafında bir evi hapishane yapmışlar. Saat akşam 4 te hapse girecektim ama 3.55 te rüyadan uyandım. Buna göre cevap tam ne demektir?

  4. Rüyamda erkek arkadaşımı hapishanede gördüm. Ve çok kötüydü, durumu. Stresli, sıkıntılı. Bana sarıldı sonra gardiyanlar ayırdı, bağırarak. Tanıdığım bazı arkadaşlarım da hapishanedeydiler. Sonra ben tam çıkacakken çok sevdiğim bir dostumu da orada görüyorum. Ve ona şöyle diyorum, ağlayarak; “Ona iyi bak, sevgilime iyi bak ne olur” diyorum. Ne demek, lütfen ne anlama geliyor, bunlar? Rica ediyorum.

    1. Rüyamda kendimi, çocuklarım ve kayınım olduğunu gördüm. Girdiğim hapishane değil, sanki alışveriş mağazası ve her yerde bir ölü ve polis karman çorman. Kaçmaya çalışıyorum, olmuyor. Kayınımla bir şeylere şahit olduğumuz için öldürmek istiyorlar. Kayınım ölüyor. Ama ben çocuklarım daha kaçmadan eşime telefonla ulaşmak istiyorum.

    2. Rüyamda önce bir mahkeme görüyorum, asker oluyorum ve bir mahkumu korumak istiyorum ne biçim adalet diye. O mahkumla bir hapishaneye geçiyoruz ve kocaman ucu bucağı belirsiz bir mahpushane uzun, durmadan koşuyorum içinde çıkışı bulamıyorum.

  5. Görümcemin kızını 20 yıl hapis cezası aldığını duymak, kız nişanlı, yakında evlenecek anne baba ayrı. Hayırdır, inşallah.

  6. Rüyamda babam hapse girmiş. Ben bunu öğreniyorum ama bana babamı göstermiyorlar. Ben ağlıyorum. Bunun anlamı nedir yazar mısınız?

  7. Ben rüyamda bir suç işlemişim. Bana dediler ki “Mutlaka hapishaneye gireceksin. Başka bir yolu yok, mecbursun” dediler. Ben ağlıyordum ve yalvarıyordum bıraksınlar beni diye ama ceza mı mutlaka çekmem lazımmış. Evimden çıktığım an hapishaneye götürülmem için uyandım.

  8. Rüyamda annem 19 yıl cinayetten dolayı hapse mahkum ediliyordu. Hapse atılıyordu ama babam bana diyordu; “Doktor rapor verirse hapse girmeyecekmiş.” Acaba bu rüyanın anlamı ne olabilir?” Teşekkür.

  9. Amcamın oğlu şuan hapishanede ben de rüyamda hapishaneye girdiğimi ve onunla aynı yerde kaldığımı görüyorum. Hapishanedeki amcamın oğlunun kardeşi ve diğer amcamın 2 oğlu hapiste olmamalarına rağmen onları da görüyorum. Şu anda hapiste olan amcamın oğluna diğerleri saygı gösteriyorlar ona hizmet ediyorlardı. Bana “Sen çıkıyorsun” diyorlar. Ben de “Amcamın oğlunu bir defa göreyim öyle çıkayım” diyorum. 2 dk. müsaade istiyorum ve yanına çıkıyorum. Uzun bir süre orada bekliyorum ve amcamın oğlu beni hapishaneden dışarıya çıkarıyor. “Bana karışmazlar” diyor ve kendisiyle birlikte gelmemi söylüyor. Ben de gidiyorum ama nereye gittiğimizi bilmiyorum. Geçtiğimiz bir yerde namaz kılıyorlardı. Biz onların içinden geçip başka bir yere gidiyoruz. Acaba bu rüyamın yorumu nedir?

  10. Rüyamda arkadaşımın hapsedildiğini ve ona yardım etmeye çalıştığımı görüyorum. Ben arkadaşıma ulaşmaya çalışırken içinde bulunduğum binanın muslukları açılıyor ve sular şelale gibi akmaya başlıyor. Teşekkürler.

  11. Rüyamda hapishaneye gireceğim söyleniyor, çamaşır falan hazırlıyor ağlıyorum, çocuklarım ne olur diye. 1 sene yatacağımı diyorlar.

  12. İyi günler, rüyamda ölmüş babamın hapse girdiğini öğreniyorum ve çok ağlıyorum.Kendini hapiste görmedim ama girmiş, biliyorum.

  13. rüyamda hapisanede çay dağıtıyorum yemekhaneden çıkıp çay boşlarını topluyorum bakkaldan falan eremiyorum bardaklara sonra havaya yükselip süzülerek bardakları verirmisin diyorum havada süzülüp pardakları alıyorum ayaklarım yere değmiyor tekrar hapishanenin lokantasına götürüyorum bardakları havada süzülerek gidiyorum herkes bana bakıyor sonra yerde yürümek istediğimde de yere inip yütüyorum herşey çok tanıdık insanlar falan hapisane falan ama ilk defa görüyorum böyle bir yeri anlam veremedim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir