Rüyada Baş, Kafa, Kelle Görmek

Ayrıca bkz: Kel /Kellik, Boyun 

Cafer Sadık: Rüyada insan kafası görmenin onbir tabiri vardır: 1-Reis 2-Önder 3-Baba 4-Anne 5-Emir 6-Âlim 7-Para 8-Erkek evlat 9-Uşak veya cariye 10-Kadın 11-Zenginlik.

Rüyada kafanızın ağrıdığını ve temiz bir elbise giydiğinizi görmek; liderler ve büyük kişilerle  ahbap olacağınıza, işinizin yolunda gideceğine ve bahtınızın açık olacağına işarettir. Başınızın ağrıdığını ve kasaplarda olduğu gibi kirli elbise giydiğinizi görmek, bir öncüden yana sıkıntı yaşayacağınıza delalettir.

Hz. Danyal (A.S.): İnsan kafası görmek, bir grup öncüsüne; bir yerden veya birinden kesik baş aldığınızı görmek, sevgi duyduğunuz büyük bir şahsiyetle ahbap olacağınıza, ondan hayır ve menfaat göreceğinize; vücudunuzda herhangi bir yara bere olmamasına rağmen başınızın gövdenizden ayrıldığını görmek, öncülükten alınacağınıza veya anne ve babanızdan ayrılacağınıza delalet eder.

Rüyada herhangi bir yaradan ötürü başınızın bedeninden ayrıldığını görmek; zengin kimseler için fakirleşmeye, borçlu için borcunuzun ödeneceğine, üzgünseniz sevineceğinize, tutsaksanız serbest bırakılacağınıza, hasta iseniz iyileşeceğinize, çaresiz bir hastalığa tutulmuşsanız bu hastalık sonucunda öleceğinize delalet eder.

Allame Meclisî: Başınızın kesildiğini görmek, Allah yolunda şehit olacağınıza veya söz sahibi biriyle aranızda münakaşa çıkacağına işarettir.

Ayrıca bkz: Keser

Rüyada birinin başını kesip bedeninden ayırdığını görmek, oğlunuzla aranızda bir sorun çıkacağına; aynı rüyada başını kestiğiniz kişinin etini yediğinizi görmek, eşinizi azarlayacağınıza veya onun malını yiyeceğinize delalettir.

İbn-i Sîrîn: Bir yere atılmış kesik baş görmek, liderlerden oluşan bir grubun bir araya geleceğine; hangi hayvana ait olduğunu bilmediğiniz bir kelle yediğinizi görmek, birinin sermayesini yiyeceğinize; kanatlı bir hayvanın başını yediğinizi görmek, yine birinin malını yiyeceğinize delalet eder.

Ayrıca bkz: Ölü Tavuk

Rüyada birçok kesik başın yanı sıra (daha önce) ölmüş birisinin kafasının size getirildiğini görmek, kafaları getirilen insanların önderinin sizi ziyarete geleceğine ve ondan hayır göreceğinize; aynı rüyayı bir kadın görmüş ise, bir zenginden hayır ve menfaat göreceğine delalet eder.

Rüyada koyun kellesi yemek, ömrünüzün uzun olmasına ve helal rızık elde edeceğinize; sığır kellesi yemek, yıl içerisinde bol miktarda mal elde edeceğinize; keçi kellesi yemek, eli açık bir kimseden mal elde edeceğinize delalettir.

Kirmanî: Başınızın büyük olduğunu görmek, önder ve saygın bir kimseden hayır ve menfaat elde edeceğinize; iki başlı olduğunuzu görmek, iş konusunda kariyerinizin yükseleceğine ve ömrünüzün uzayacağına; başınızın açık ve yalın olduğunu görmek, işinizi kaybedeceğinize bu sebepten dolayı da maddi durumunuzun kötüleşeceğine işaret eder.

Rüyada başınızın kanadığını ve bu sırada bir şeyler istediğini görmek, birisiyle işinizin yargıya varacağına; beyninizin yere düştüğünü görmek, elinizdeki sermayeden olacağınıza delalettir.

Rüyada yere düşen beyninizi alıp tekrar başınıza koyduğunuzu görmek, elinizden giden sermayeyi tekrar elde edeceğinize, başınızın yağlandığını görmek, hayır işler yapmaya başarı sağlayacağınıza; hiç tanımadığınız bir adamın kesik başını elinizde görmek, bir miktar para bulacağınıza işaret eder.

Rüyada aynı kesik başı yere attığınızı görmek, bu parayı hayır yolda harcayacağınıza veya malınızın zayi olacağına; kesik bir başın sizinle iyi şeyler konuştuğunu görmek, adil ve insaflı biri olacağınıza delalettir.

Rüyada kesik bir başın size kötü şeyler söylediğini görmek, acımasız biri olacağınıza; başınızın ikiye ayrıldığını, yarısının sağ elinizde diğer yarısını da sol elinizde olduğunu görmek, anne veya babanızın vefat edeceğine delalet eder.

Rüyada ikiye ayrılan başınızın tekrar birleştiğini görmek, anne veya babanızın hastalanacağına, sonra tekrar iyileşeceklerine delalettir. Başınızın elinizin içinde olduğunu görmek, önder ve saygın bir kişiden hayır ve bereket elde edeceğinize işarettir.

Cabir Mağribî: Başınızı tıpkı fil kafası gibi görmeniz, mal elde edeceğinize ve yöneticilik yapacağınıza; başınızı tıpkı aslan kafası gibi görmek, fesat ve harama bulaşacağınıza; başınızı tıpkı at kafası gibi görmek, öncü birinden mal ve nimet alacağınıza delalettir.

Rüyada başınızı tıpkı ayı kafası gibi görmek, bahtınızın açık olacağına ve arzularınıza kavuşacağınıza; başınızı tıpkı koyun kafası gibi görmek, cehalete veya cahillere yenileceğinize işarettir.

Rüyada başınızı tıpkı deve kafası gibi görmek, bir komuta görevini üstleneceğinize ve düşmana galip geleceğinize; başınızı tıpkı horoz kafası gibi görmek ve kâfirlere özenmek, küfre yöneleceğinize; başınızın camdan olduğunu görmek, ecelinizin yaklaştığına delalet eder.

Rüyada başınızın altın veya gümüşten olduğunu görmek, elinize mal geçeceğine; başınızın taş veya demirden olduğunu görmek, geveze birinin hizmetini yapacağınıza; başınızdan ateş çıktığını görmek, iş konusunda kariyerinizde yükselme sağlayacağınıza işarettir.

İsmail Eş’as: Başınızın dört ayaklı havyaların başına benzediğini görmek, üzüntü ve sıkıntıya; yırtıcı hayvanlara benzediğini görmek, söz sahibi olacağınıza ve düşmanlarınızı alt edeceğinize delalettir.

Ayrıca bkz: Hayvan Uzuvları

Rüyada kanatlı hayvanlara benzediğini görmek, yolculuğa çıkacağınıza; kendi başınızın pişirilmiş olduğunu ve onu yediğinizi görmek, malınızı yiyeceğinize; başınızın gövdenizden ayıldığını sonra tekrar eski haline geldiğini görmek, şehitlik mertebesine ulaşacağınıza delalet eder.

Rüyada yanınızda kesik bir baş olduğunu ve eşinizin hamile olduğunu görmek, erkek evlat sahibi olacağına; başınızın traşlı olduğunu görmek, kocanızın öleceğine; kızarmış kelle yediğinizi görmek, mal elde edeceğinize delalet eder.

Rüyada kızarmış kelle yemek, riyasete; kızarmış kelle satın almak veya birinin size kızarmış kelle verdiğini görmek, bir kimseden menfaat göreceğinize; pişmemiş kelle yediğinizi görmek, öncü ve saygın bir kişinin gıybetini yapacağınıza delalettir.

İsfahanî: İnsan kafası, babaya veya öncü kimseye; başınızın kesildiğini görmek, anne ve babanızdan ayrılacağınıza; başınızın elinizde olduğunu görmek, anne ve babanızla bir araya geleceğinize delalet eder.

Rüyada başınızı boynunuza bağladığınızı görmek, nakit veya borç olarak birinden mal alacağınıza; yanınızda kesik başlar olduğunu ve dans ettiğinizi görme, bulunduğunuz bölgede saygın bir şahsın musibete uğrayacağına delalet eder.

Baş, Kafa, Kelle

“Rüyada Baş, Kafa, Kelle Görmek” üzerine 10 yorum

  1. Saçlarımı alın kısmından başlayarak geriye doğru yarısının döküldüğünü ve dökülmüş olan kısımdaki kafatasımın yumuşamış olarak içe çökmüş olduğunu gördüm. Ne anlama gelir?

    1. Aynı rüyayı şahsımda gördüm. Bende araştırıyorum henüz bir yorum göremedim.

  2. Rüyamda koyun kafasını birine veriyorduk ve kızarmış ve dilimlenmiş halde alıyorduk ama ben görünce yiyemeyip başkasına uzatıp ona veriyordum geri kalanını pişirilmiş yerde bırakıyordum ki başkaları da yesin. Rüyam ne anlama geliyor? Cevap bekliyorum

  3. Rüyamda iki çocuğum olmuş ama çocukların sadece başları var. Vücutları yok denecek kadar küçük sadece iki kafa yanıma geliyor. Onları istemiyorum ama sonra onları bana Allah verdi diyorum ve içime çocukların sevgisi doluyor onlara sarılıyorum. Tabir ederseniz çok sevinirim.

  4. Tanımadığım iki kişinin kafasının kesik halde olduğunu gördüm. Ben mi kestim başkası mı hatırlamıyorum fakat kesik başları yaktığımı hatırlıyorum birinin saçları beyazdı ve ateş saçlarını yakmamıştı. Bu rüyamı yorumlarsanız sevinirim.

  5. Rüyada yan dişlerim dökülüyormuş. Döküldükten sonra kafam bedenimden ayrılıp elimde kafa tasımı yıkıyormuşum. Ve bütün bedenimi Skelett olarak bir kısım organlarımı görüyormuşum. Lütfen bana bu rüyanın anlamını yazabilir misiniz, şimdiden teşekkür ederim!

  6. Rüyamda kendi kafamı bismillah diyerek kestiğimi ve bazı tanıdığım kişilerin de aynısını yaptığını gördüm. Bu ne anlama gele bilir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir