Rüyada Keser Görmek

Rüyada keser görmek; mevcut durum üzere hayatını sürdürmeye, aile bireylerinden görülecek yardım ve iyiliğe, zabıta memuruna, hep kendi çıkarını düşünen kimseye ya da sözünden zarar görülen şerli bir kadına delalet eder.

Bkz: Alet, Balta

Rüyada keser görmek tabiri, bir işin menfaatinize uygun bir biçimde son bulacağına yorumlanır.

Rüyada keser görmek anlamı, bir şeyi söylemedikçe yapmayan ve emredince hayır ve menfaat getirecek işler gören hizmetçi ile tabir olunur. Keser ile eğri bir şeyi düzelttiğini gören, bir kimseyi hayra yöneltir ve şerden muhafaza eyler.

Ebu Sait el-Vaiz’e göre; keser, herkesi kendisine bağlayan bir adamla, bir rivayete göre dili uzun, geçimsiz bir eşle tabir olunur. Rüyada keser görmek hayırlıdır. Rüyasında keserle bir ağaç yonttuğunu görmek, yongalarının miktarı kadar para kazanacağına işarettir.

Rüyada yaş bir ağacı kesmek, ev halkından birisinin hastalanacağına işarettir. Keserine bir sap taktığını gören bir memuriyete veya bir ise girer. Rüya sahibi kadın ise evlenir, evli ise çocuğu olur. Bir tahtayı yontarken keserinin sapının kırıldığını gören sıkıntıya düşer.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada keser görmek, bulunduğu hal üzerine devam etmesine işarettir. Bazen keser, geçime, hizmetçi, çocuk ve hanımdan görülecek rızık ve faydalara işarettir. Keser, doğru harekette bulunmayan adamları terbiye ve ıslah eden zabıta memuruna işarettir. Bazı tabirciler keser, malı kendi taratma çekmeye ihtiraslı bir kimseye delalettir. Bazıları da, uzun dilli ve yaramaz söz söyleyen şerli bir kadına işarettir, dediler. Bazen de keser görünmeyen bir kimsenin görünmesine işarettir.

Rüyada keser görmek ne demek: Miras alacağınıza yada yaptığınız işten fazla kazanç elde edeceğinize işarettir.

Keser

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir