Rüyada Aksaklık Görmek

Rüyada aksadığını görmek bir kişinin yapmak istediği şeyden aciz kalmasına delalet eder. Bazı tabirciler, kendisinin aksadığını gören kişinin; uzun ömre, ilim, fıkıh ve dince ilerlemeye nail olur, derler. Aksaklık, yolculuğa da delalet eder.

Rüyada Ayağının Ağrıdığını Görmek

Rüyada sağ ayağının ağrıdığını veya kırıldığını ya da yerinden koptuğunu gören kimsenin ayağında yara varsa, o kimsenin oğlu hastalanır. Kızı olan kimse bu durumları sol ayağında görse, o kimsenin kızım isterler ve o da vermek ister. Eğer kızı yoksa bir kızı olur.

Yolculukta bulunan bir kimse ayağının kırıldığını görmek gören kimse, yerinde dursun ve gitmekten kaçınsın. Ayağının, yerinden çıkarıldığını görürse, hanımı hastalanır. Ayaklarının birisinin diğerinden uzun olduğunu görmek gören kimse, uzak bir yola gider ve onun yolculuk müddeti uzamayarak ölür.

Bir başka rivayete göre de: Bir kimse rüyada kendisini aksak veya kötürüm yahut, ayakları ağırlaşmış ya da herhangi bir şekilde emeklediğini görürse, o kimsenin gücünün zayıfladığına ve istediği şeye gücünün yetemeyeceğine delalet eder.

Rüyada aksak olduğunu görmek gören kimse, yemin etse: “Topala göre hiçbir çetinlik yok” mealindeki ayet gereğince, yemininde sadık olmasına delalet eder.

Topal Kadın ya da Erkek Görmek

Erkek olan bir kimse rüyada topal bir kadın görse, eksik bir şeye nail olur. Kadının böyle bir rüya görmesi aksiyle tabir edilir.

Bir Ayağının Diğerinden Uzun Olduğunu Görmek

Rüyada ayaklarının birisinin diğerinden uzun olduğunu görmek, uzak bir yolculuk ile tabir olunur.

Ayrıca bkz: Rüyada Aksak / Aksaklık Görmek, Rüyada Bacak Kesilmesi Görmek, Rüyada Topal Görmek

Aksaklık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir