Rüyada İnsan Ayağı Görmek

İnsanın rüyada görülen ayağı onun varlığıdır. İnsanın ayaklarında meydana gelen şeyin tabiri, onun malına ve durumuna aittir. Ayak, kişinin malı, genişlik ve darlığa, lideri ve itimat ettiği şeyidir. Bundan dolayı bir kimse rüyada ayaklarının göğe doğru yükseldiğini ve kendisinden ayrılıp uzaklaştığını görse, o kimsenin anne ve babası vefat eder.

bkz: Ayaklar, El, Kol 

Rüyada ayaklarının yeşil olduğunu görmek, gören kimsenin malında zarar olur. Rüyada ayağı ile zina ettiğini gören kimse, haram kazanmak için kadınların arkasında gezer. Yalınayak yürüdüğünü gören kimseye sıkıntı, meşakkat ve dert erişir. 

Rüyada bir insanın ayağını yediğini görse, o kimse Allahu Teala Hazretlerine yaklaştıracak yola işarettir. Din ve dünya işinde o kimsenin bütün ihtiyaçları yerine gelir. Ayaklarının yandığını gören kimsenin malik olduğu şeyde değişiklik meydana gelir. 

Rüyada ayaklarının yok olduğunu görmek, misafir için hayır ve menfaata, liderliğe uygun olduğu için lider olmaya; gemiciler için çok menfaatli yolculuğa; fakirler için ümit ettikleri hayır şeylerinin ortaya çiıkmasına; zenginler için dert ve hastalığa işarettir. Az gören kimse için göz ışığının gitmesine, tehlikeli insanlar için de hapis, keder ve kınanmaya işaret eder.

Bir kimse rüyada ayaklarından birinin taş olduğunu görse, ayaklarından biri kurur ve ondan faydalanamaz. Rüyada ayağının kesildiğini gören kimsenin malının yarısı gider. İki ayak anne ve babadır.

Rüyada ayağının yüksek olduğunu yahut ayak parmaklarının çok olduğunu görmek, güce ve şerefe işarettir. Ayaklarının ikisinin de kesildiğini görürse, malı ve geçimi dinden gider, bazen de rüyayı görenin ölümüne delildir.

bkz: Aksaklık

Rüyada ayağının kırıldığını gören kimse Allah Teala Hazretleri’nden afiyet istesin. Bazı tabirciler, eğer bu rüyayı gören hasta ise ölümüne işaret eder dediler. Bir kimse rüyada ayağının birinin diğerinden çok uzun olduğunu görse, o kimse yolculuğa çıkar ve yardıma işarettir. Eğer zengin ise hasta olur ve işlerini gördürecek ve onu yürütecek birisine muhtaç olur. 

Rüyada dört ayağının olduğunu gören kimse eğer fakir ise yolculuğa çıkar ve orada yardıma işarettir. Eğer zengin ise hastalanır. Bazen de uzun ömürlü olmasına veya bir bineğe binmesine işaret eder. Bu rüya hasta için ölüme işarettir. Bir kimse bir ayağı üzerinde yürüdüğünü görse, malının yahut ömrünün ya da işlerinin yarısının gitmesine, üç ayak üzerine yürüdüğünü gören kimsenin ömrünün çok uzun olacağına yahut yakalanacağı bir hastalıktan dolayı asa ile gezmeden vefat etmeyeceğine işaret eder. 

Rüyada ayaklarının demirden olduğunu görmek, gören kimsenin ömrünün uzun ve geçiminin güzel olmasına; cam ve billurdan olduklarını görmesi, ömrünün azlığına ve zayıflığına; altından olduğunu görmesi, borcu için veya başka bir sebepten dolayı giden malının peşinden koşturup durmasına işarettir.

Rüyada ayağının gümüşten olduğunu görmek, kadınların peşinde dolanıp durmasına; bakırdan olduğunu görmesi, iflas etmesine; kalaydan olduğunu görmesi, azasından uyuşukluk meydana gelmesine yahut felç gelerek bedeninin yarısının hareketsiz kalmasına işaret eder.

Rüyada ayaklarının etinin gittiğini görmek, çok ihtiyarlığa işaret eder. İki ayaklarının parmakları, iyi amellere; ayaklarının ağırlığını görmesi, o kimsenin günah işlemeye gayret etmesine ve ona gelecek azaba işaret eder. Bazı tabirciler, bir kimsenin rüyada ayakları ağırsa onun hali değişir, dediler.

İnsan Ayağı

“Rüyada İnsan Ayağı Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Rüyamda ayaklarımı gördüm. Sağ ayağımın altında yeşil ot uzamış hem de bayağı uzun bir ot. Annem çok telaşlandı. Bu bir hastalıktan oluyormuş (mikrobik) annem “Öldürücüdür” dedi. Ne anlama gelir acaba? Teşekkürler yorumunuz için şimdiden.

  2. Kapıma bırakılmış manevi bir değeri olan bir ayak gördüm ama ham maddesi ağaçtı, ağacın gövdesi. Nasıl yorumlanır ki???

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir