Rüyada Bıçakla Kovalamak / Kovalanmak Görmek

Ayrıca bkz: Bıçaklanmak, Bıçaklamak

Rüyada bıçakla kovalamak ya da rüyada bıçakla kovalanmak; çevrenizdeki, iş hayatınızdaki, apartmanınızdaki veya akrabalarınızdaki kimi insanlardan pek hazzetmediğinize, sevmediğinizi hatta onları düşman olarak gördüğünüzü gösterir.

Rüyada bıçakla kovalamak o kişiler gerçekten sizi sevmeyen kişiler de olabilir. Tabii sadece sizin kafanızda yarattığınız bir şüphe de olabilir ama her şekilde sizin sevmediğiniz, görmekten mutlu olmadığınız insanlara işaret eder. Ya da çeşitli sıkıntılarınız, endişeleriniz bu şekilde ortaya çıkabilir. Yani düşman olarak gördüğünüz kişi aslında sizi sıkan bir endişenin sembolüdür.

Rüya analizcisi Craig Hamilton Parker’e göre ise, rüyada sizi öldürmek isteyen birisi tarafından kovalanmak, sizin yüzleşmek istemediğiniz, yüzleşmekten kaçındığınız duygusal bir probleminizin olduğuna işarettir.

Örneğin, bir adamın rüyasında dar koridorlarda kaçtığını görmesi, karşısına küçük kapılar çıkıyor olması durumunda duygusal probleminin onu kovalayan kişi olduğu, dar koridorlar ve küçük kapılar ise kişinin kendisini kısıtlanmış hissetmesinin sembolü olduğu şeklinde yorumlanır.

Craig’e göre, kovalanmak özellikle rüya bir çocuk tarafından görülmüşse kendini güvende hissetmemek şeklinde yorumlanmış. Okulda arkadaşları tarafından alay edilen, itilip kakılan çocuklar rüyalarında görünmeyen kişiler tarafından kovalandıklarını görebilirler.

Bıçakla Kovalamak / Kovalanmak

“Rüyada Bıçakla Kovalamak / Kovalanmak Görmek” üzerine 4 yorum

  1. Beyaz üzüm tabağa koymuşum ikram ediyorum. Yedi mi, hatırlamıyorum tabağın sonunda beyaz üzümler kararmış, büzülmüş yenmeyecek durumda o üzümleri kocamın dayıoğlu elimden tek tek alıp toprağa gömüyor. “Sen bunları sonra bir gör, büyüsün tadına doymazsın” diyor. Ne anlama geliyor? Yorumlarsanız sevinirim.

  2. Yol kenarında oturmuş ve tabletle bir şeyler yapıyorum (Gerçekte tabletim yok, İsteğim de yok.) Tanımadığım, 35 yaşlarında bir adam ilk önce savaşıyor, daha sonra da bıçakla saldırıyor. Bir yandan “İmdat imdat” bağırıyor, bir yandan savunuyorum. Sonunda başarıyorum. Çok korkuyorum ve rastgele bıçağı birkaç defa yaralamak amacıyla hırsla ve farklı yerlerine saplıyorum. Sonunda da adam köpeğe dönüşüyor, çok şaşırıyorum. Teşekkürler

  3. Rüyamda uyuyorken uyanıyorum. Balkona çıkıyorum. Elimdeki çöpü atarken karşımda eli bıçaklı adam görüyorum. O da beni görüyor ben içeri kaçıyorum. Perdenin altından bakarken balkondan içeri giriyor ve bıçaklarken uyanıyorum. Yorumlarsanız sevinirim.

  4. Rüyamda evde oturuyoruz yan daireden komşu komşu diye bağırıyor adam. Sonra kapıma geliyor kapıya vuruyor, elinde bıçak var. Kapıya vuruyor ama açmadım, eşim diyor bırak ben açayım ses yapmayın dedim olmazsa polisi ararız dedim. Sonra uyandım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir